Ο ιταλικός οίκος μόδας Gucci ανακοίνωσε ότι θα απαγορεύσει από την επόμενη κολεξιόν του την χρησιμοποίηση γούνας ζώου ως πρώτη ύλη για την κατασκευή προϊόντων του και ότι θα θέσει σε δημοπρασία τα υπάρχοντα προϊόντα με γούνα.

Αιτία της μεγάλης αυτής απόφασης που πήρε η Gucci δεν είναι το ότι και η «κουτσή Μαρία» διαθέτει εδώ και χρόνια γούνα στη γκαρνταρόμπα της, αλλά το ότι οι εκστρατείες των φιλοζωικών οργανώσεων έχουν δυσφημίσει ανεπανόρθωτα, πλέον, την χρήση της.

Σε παρέμβασή του στη London College of Fashion, ο πρόεδρος της Gucci Μάρκο Μπιτσάρι ανακοίνωσε τις μεγάλες αποφάσεις που έλαβε ο διάσημος οίκος και διευκρίνισε ότι η απαγόρευση γούνας θα ισχύσει από την κολεξιόν του οίκου Άνοιξη-Καλοκαίρι 2018.

«Η εξέλιξη αυτή δείχνει την απόλυτη δέσμευσή μας να κάνουμε τη βιώσιμη ανάπτυξη αναπόσπαστο μέρος της δραστηριότητάς μας», τόνισε ο Μπιτσάρι. Και διαβεβαίωσε ότι τα έσοδα από τη δημοπράτηση των τελευταίων γουνών του οίκου θα διατεθούν στις οργανώσεις για την υπεράσπιση των δικαιωμάτων των ζώων Humane Society International και LAV.

«Η πρωτοβουλία αυτή της Gucci αλλάζει τα δεδομένα και θα έχει τεράστιο αντίκτυπο στον κόσμο της μόδας, αφού θα λειτουργήσει ως πρότυπο», σημειώνει σε ανακοίνωσή της η πρόεδρος της Humane Society International Κίτι Μπλοκ.

Της Gucci προηγήθηκε, πάντως, μια άλλη επωνυμία στον κλάδο των ειδών πολυτελείας, η Armani, η οποία από το 2016 είχε ανακοινώσει ότι δεν θα διαθέτει πλέον γούνες στις κολεξιόν της.

in.gr

Γράψτε το σχόλιό σας

Ακολουθήστε το in.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο in.gr