Χαμηλές οι ποσότητες του ραδιενεργού ισοτόπου ρουθηνίου στην ατμόσφαιρα
Οι ανιχνεύσιμες ποσότητες του ραδιενεργού ισοτόπου ρουθηνίου-106 είναι πλέον σχεδόν μηδενικές στην ατμόσφαιρα της χώρας μας, σύμφωνα με την Ελληνική Επιτροπή Ατομικής Ενέργειας (ΕΕΑΕ).
Οι ανιχνεύσιμες ποσότητες του ραδιενεργού ισοτόπου ρουθηνίου-106 είναι πλέον σχεδόν μηδενικές στην ατμόσφαιρα της χώρας μας, σύμφωνα με την Ελληνική Επιτροπή Ατομικής Ενέργειας (ΕΕΑΕ).
Οι μετρήσεις της ΕΕΑΕ και του εθνικού δικτύου των συνεργαζομένων εργαστηρίων, κατά την περίοδο 5 έως 11 Οκτωβρίου δείχνουν ότι τα ίχνη ρουθηνίου στην ατμόσφαιρα κυμαίνονται σε συγκεντρώσεις που αγγίζουν το όριο ανίχνευσης, καθώς είναι πια μικρότερες των 0,2 mBq/m3, δηλαδή κάτω του ενός πέμπτου του χιλιοστού του Μπεκερέλ σε ένα κυβικό μέτρο αέρα.
Η ΕΕΑΕ επαναλαμβάνει πως πρόκειται για τιμές συγκεντρώσεων, οι οποίες δεν ενέχουν τον παραμικρό κίνδυνο για την υγεία ή το περιβάλλον. Επισημαίνει, επίσης, ότι η πηγή προέλευσης των ευρημάτων αυτών δεν βρίσκεται στην ελληνική επικράτεια και παραμένει άγνωστη.
Οι υποψήφιοι των ΓΕΛ και ΕΠΑΛ που συμμετείχαν στις Πανελλαδικές 2026 θα πρέπει να έχουν ολοκληρώσει τη διαδικασία έως την Πέμπτη 16 Ιουλίου, στις 23:59
Το καθαρό μυαλό, η συναισθηματική απόσταση και η προσήλωση στα πραγματικά ενδιαφέρονται είναι οι πυλώνες στους οποίους πρέπει να στηριχθούν οι επιλογές των υποψηφίων για τη σωστή συμπλήρωση του μηχανογραφικού δελτίου
«Για τη Νέα Αριστερά, η κατάργηση της Ελάχιστης Βάσης Εισαγωγής αποτελεί επιτακτική ανάγκη και η ελεύθερη πρόσβαση στη δημόσια Τριτοβάθμια Εκπαίδευση, με τη σταδιακή κατάργηση των Πανελλαδικών Εξετάσεων», αποτελεί στρατηγικό στόχο, σημειώνει η Πατησίων