Ανοιχτό το ενδεχόμενο επανεξέτασης των συμμαχιών μετά την αρνητική ψήφο των ΑΝΕΛ στο νομοσχέδιο για τη διόρθωση φύλου από τα 15 έτη και την θετική στάση του Ποταμιού, άφησε ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ, Νίκος Ξυδάκης.

Μιλώντας στον ραδιοφωνικό σταθμό Real Fm, ο κ. Ξυδάκης ρωτήθηκε για τυχόν νέες πολιτικές συμμαχίες που μπορεί να προκύψουν μετά από την ψηφοφορία.

«Δεν νομίζω ότι τίθεται τέτοιο θέμα, σε αυτά τα ζητήματα των δικαιωμάτων υπάρχει πράγματι ένας συντηρητισμός στον κυβερνητικό εταίρο και όχι σε όλους τους βουλευτές», απάντησε.

Και εξήγησε ότι «υπάρχουν βουλευτές από τους ΑΝΕΛ, οι οποίοι πάντα συντάσσονται και πολιτικά αλλά και ιδεολογικά με τις κεντρικές πολιτικές επιλογές της Αριστεράς και του ΣΥΡΙΖΑ. Εκτιμώ τη στάση και των βουλευτών του Ποταμιού, διότι νομίζω στα κρίσιμα κοινωνικά θέματα υπάρχει και η προσωπική ευθύνη». 

Ακόμα ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ είπε ότι «δεν είναι μόνο θέμα ψηφοθηριών και ισορροπιών. Νομίζω ότι καθώς φτάνουμε στο τέλος της πρώτης μακρότατης οδυνηρής φάσης της μνημονιακής περιπέτειας της Ελλάδας, καθώς προσπαθούμε να μπούμε στην φάση της ανόρθωσης και της ανάταξης, πολλές σκέψεις, πολλές συνειδήσεις, πολλά στρατηγικά σχέδια θα μεταμορφώνονται και θα προσπαθούν να δώσουν σχήμα σε μία νέα Ελλάδα και σε μία νέα κοινωνία. Εκεί, μπορούμε να βρεθούμε μαζί με άλλους ανθρώπους, μπορεί να χωρίσουμε με άλλους».

in.gr

Γράψτε το σχόλιο σας