Ξανθός: Είμαστε σε μια τροχιά σταδιακής βελτίωσης στον τομέα της Υγείας
«Είμαστε σε μια τροχιά σταδιακής βελτίωσης στον τομέα της υγείας και οι εργαζόμενοι στο σύστημα υγείας το ξέρουν πολύ καλά, το έχουν αντιληφθεί, το ζήτημα είναι να το αντιληφθεί και ο πολίτης στην καθημερινότητά του», υποστήριξε ο υπουργός Υγείας, Ανδρέας Ξανθός, κατά την ομιλία του στο Αναπτυξιακό Συνέδριο Θεσσαλίας, που πραγματοποιείται στη Λάρισα.
«Είμαστε σε μια τροχιά σταδιακής βελτίωσης στον τομέα της υγείας και οι εργαζόμενοι στο σύστημα υγείας το ξέρουν πολύ καλά, το έχουν αντιληφθεί, το ζήτημα είναι να το αντιληφθεί και ο πολίτης στην καθημερινότητά του», υποστήριξε ο υπουργός Υγείας, Ανδρέας Ξανθός, κατά την ομιλία του στο Αναπτυξιακό Συνέδριο Θεσσαλίας, που πραγματοποιείται στη Λάρισα.
Σύμφωνα με τον κ. Ξανθό «έχει κλείσει ο παρατεταμένος κύκλος της εγκατάλειψης, της απαξίωσης και της αποδιοργάνωσης του δημόσιου τομέα της υγείας και μπαίνουμε σε μια νέα περίοδο, στην οποία καλύπτονται σταδιακά ένα μεγάλος μέρος από τα κενά του συστήματος και στο πλαίσιο των δημοσιονομικών περιορισμών γίνονται προσπάθειες να κινητοποιήσουμε όλους τους διαθέσιμους ανθρώπινους και υλικούς πόρους για να στηρίξουμε αυτόν τον τομέα που έχει τεράστια σημασία για την αξιοπρέπεια της κοινωνίας».
Ο υπουργός Υγείας αναλύοντας τις παρεμβάσεις που έχουν γίνει στον τομέα της Δημόσιας υπενθύμισε την καθολική πρόσβαση των ανασφάλιστων πολιτών στην ιατροφαρμακευτική περίθαλψη, στην ενίσχυση των δημοσίων δομών υγείας, την μεταρρύθμιση στην Πρωτοβάθμια Φροντίδα Υγείας και την ηθικοποίηση του συστήματος υγείας.
health.in.gr,ΑΠΕ-ΜΠΕ
- Τουρκία: Ανακοινώθηκε το πρόγραμμα της συνόδου κορυφής του ΝΑΤΟ – Στις 8 Ιουλίου η συνεδρίαση των ηγετών
- Βραζιλία-Νορβηγία 1-2: Ο Χάαλαντ σκόρπισε την Σελεσάο και οι «Βίκινγκ» έγραψαν ιστορία – Σούπερ βόμβα!
- Δυτική Οχθη: Ισραηλινές δυνάμεις δολοφόνησαν 16χρονο Παλαιστίνιο – Το δεύτερο περιστατικό μέσα σε μία εβδομάδα
- Στα «ΝΕΑ» της Δευτέρας: Μία λύση – ανάσα
- Γάλλος ποδηλάτης που έκανε το γύρο της Ευρώπης βρέθηκε λόγω… GPS σε καταυλισμό στο Μενίδι, όπου τον λήστεψαν
- Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Δευτέρα 06.07.2026]
- Γιορτή σήμερα 6 Ιουλίου – Ποιοι γιορτάζουν | Εορτολόγιο
- METEO: Στην Αίγινα έφτασε σε λίγες ώρες ο καπνός από τη μεγάλη φωτιά στην Οινόη
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις





![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Δευτέρα 06.07.2026]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/07/by-xoce-McV40W0W3Nw-unsplash-315x220.jpg)























































Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442