ΕΟΠΥΥ: Εμπόδια στην έκδοση συνταγών λόγω μη εγγραφής γιατρών στο μητρώο
Την αναβολή της εφαρμογή της απόφασης του ΕΟΠΥΥ που υποχρεώνει τον γιατρό να είναι εγγεγραμμένος στο μητρώο του Οργανισμού προκειμένου να έχει δικαίωμα έκδοσης ιατρικών συνταγών, ζητά με επιστολή του ο Πανελλήνιος Ιατρικός Σύλλογος.
Την αναβολή της εφαρμογή της απόφασης του ΕΟΠΥΥ που υποχρεώνει τον γιατρό να είναι εγγεγραμμένος στο μητρώο του Οργανισμού προκειμένου να έχει δικαίωμα έκδοσης ιατρικών συνταγών, ζητά με επιστολή του ο Πανελλήνιος Ιατρικός Σύλλογος (ΠΙΣ).
Στην επιστολή με παραλήπτη τον πρόεδρο του ΕΟΠΥΥ, Σωτήρη Μπερσίμη, ο ΠΙΣ υποστηρίζει ότι η εφαρμογή της οδηγίας αναφορικά με την υποχρέωση όλων των γιατρών για εγγραφή τους στο ηλεκτρονικό μητρώο του ΕΟΠΥΥ, προκειμένου να μπορούν να εκδίδουν συνταγές, παραπεμπτικά και ιατρικές γνωματεύσεις, έγινε αιφνιδιαστικά.
Αυτό έχει ως συνέπεια να έχουν μείνει σε εκκρεμότητα γνωματεύσεις, παραπεμπτικά και συνταγές, οι οποίες δεν μπορούν να εκτελεστούν από τους παρόχους λόγω μη εγγραφής των γιατρών στο μητρώο του ΕΟΠΥΥ.
Ο ΠΙΣ ζητά ολιγοήμερη αναβολή, τουλάχιστον έως τις 20 Οκτωβρίου, έως ότου λυθεί το ζήτημα ώστε να μην υπάρχουν προβλήματα με τη περίθαλψη των ασθενών και τους παρόχους υγείας. Τέλος, ζητά για παραπεμπτικά τα οποία έχουν εκτελεστεί, να είναι δυνατή η αποπληρωμή τους.
Στο ίδιο πλαίσιο και ο Ιατρικός Σύλλογος Αθηνών ζητά απότον ΕΟΠΥΥ να γίνονται δεκτά τα παραπεμπτικά των γιατρών που ακόμα δεν έχουν εγγραφεί στο ηλεκτρονικό μητρώο του Οργανισμού, μέχρι ρυθμιστεί το ζήτημα.
«Επειδή οι συνάδελφοι που ανήκουν στις εργαστηριακές ειδικότητες, δεν όφειλαν να γνωρίζουν την υποχρεωτικότητα της εγγραφής στο ηλεκτρονικό μητρώο του ΕΟΠΥΥ των ιατρών που συνταγογραφούν τα σχετικά παραπεμπτικά, με αποτέλεσμα να καλούνται να αντιμετωπίσουν μια κατάσταση για την οποία ουδεμία ευθύνη φέρουν, δια της παρούσης ζητούμε αφενός να γίνονται αποδεκτά τα παραπεμπτικά των ιατρών που δεν έχουν ακόμα προλάβει να εγγραφούν στο ηλεκτρονικό μητρώο του ΕΟΠΥΥ, δίνοντας τους την δυνατότητα τουλάχιστον 7 ημερών ώστε να ολοκληρώσουν την διαδικασία της εγγραφής τους και αφετέρου να γίνουν αποδεκτά ώστε να υπάρξει η δυνατότητα αποζημίωσης των παραπεμπτικών που έχουν ήδη εκτελεσθεί από τους εργαστηριακούς ιατρούς», αναφέρει σχετική επιστολή του ΙΣΑ προς τον ΕΟΠΥΥ.
Το καθαρό μυαλό, η συναισθηματική απόσταση και η προσήλωση στα πραγματικά ενδιαφέρονται είναι οι πυλώνες στους οποίους πρέπει να στηριχθούν οι επιλογές των υποψηφίων για τη σωστή συμπλήρωση του μηχανογραφικού δελτίου
«Για τη Νέα Αριστερά, η κατάργηση της Ελάχιστης Βάσης Εισαγωγής αποτελεί επιτακτική ανάγκη και η ελεύθερη πρόσβαση στη δημόσια Τριτοβάθμια Εκπαίδευση, με τη σταδιακή κατάργηση των Πανελλαδικών Εξετάσεων», αποτελεί στρατηγικό στόχο, σημειώνει η Πατησίων
Αντίστροφη μέτρηση για τους υποψηφίους των Πανελλαδικών Εξετάσεων 2026, καθώς σήμερα Τρίτη 30 Ιουνίου εκπνέει η προθεσμία για την απόκτηση του προσωπικού κωδικού ασφαλείας (password).