Η Alibaba ξεπέρασε την Amazon στο ηλεκτρονικό εμπόριο
Η μεγαλύτερη στον κόσμο εταιρία ηλεκτρονικού εμπορίου έγινε χθες, Τρίτη, η κινεζική Alibaba, ξεπερνώντας την αμερικανική Amazon, καθώς η κεφαλαιοποίησή της διαμορφώθηκε πάνω από το όριο των 470 δισεκ. δολαρίων.
Η μεγαλύτερη στον κόσμο εταιρία ηλεκτρονικού εμπορίου έγινε χθες, Τρίτη, η κινεζική Alibaba, ξεπερνώντας την αμερικανική Amazon, καθώς η κεφαλαιοποίησή της διαμορφώθηκε πάνω από το όριο των 470 δισεκ. δολαρίων.
Η μετοχή της Alibaba σημείωσε ενδοσυνεδριακά άνοδο άνω του 1,2% στα 184,32 δολάρια, με την κεφαλαιοποίησή της να φθάνει τα 472,1 δισεκ. δολάρια. Η μετοχή της Amazon σημείωσε πτώση 0,87% στα 982,35 δολάρια, με κεφαλαιοποίηση 471,9 δισεκ. δολάρια.
Αναλυτές δήλωσαν ότι η Alibaba επανέκτησε τον τίτλο της μεγαλύτερης παγκοσμίως εταιρίας ηλεκτρονικού εμπορίου ύστερα από δύο και πλέον χρόνια, χάρη στην εξαιρετική φετινή της επίδοση.
Η μετοχή της Alibaba, που σημειώνει από τις καλύτερες επιδόσεις στο χρηματιστήριο της Νέας Υόρκης, έχει ενισχυθεί πάνω από 100% από τον Ιανουάριο, ενώ η Amazon κατά περίπου 30%.
Η μετοχή της κινεζικής εταιρίας έχει ενισχυθεί 12% τους τελευταίους δύο μήνες, αφού ανακοίνωσε τον Αύγουστο καλύτερα των αναμενόμενων τριμηνιαία κέρδη.
Τα καθαρά κέρδη της Alibaba σημείωσαν άλμα 96% σε πάνω από 2,1 δισεκ. δολάρια σε ετήσια βάση για το πρώτο τρίμηνο της χρήσης της που έληξε στα τέλη Ιουνίου, ξεπερνώντας τις προβλέψεις της αγοράς. Επιπλέον, ο αριθμός των ενεργών αγοραστών στη πλατφόρμα λιανικών πωλήσεων της Alibaba αυξήθηκε στα 466 εκατ., αντιστοιχώντας περίπου στο ένα τρίτο του κινεζικού πληθυσμού.
ΑΠΕ/Xinhua,in.gr
- Το μποξ μπορεί να «ρίξει» την πίεση;
- Άστατος ο καιρός τη Μεγάλη Δευτέρα – Τοπικές βροχές και θερμοκρασίες έως τους 23 βαθμούς
- Πόλεμος στο Ιράν: Σε ασφυκτικό κλοιό βρίσκονται επιχειρήσεις και καταναλωτές
- Κλιντ Ίστγουντ: Πώς περνά τις μέρες του ένα «σκαλί» πριν τα 96;
- Σχέση: Τι μένει μετά τον χωρισμό;
- Μια ματιά στο ακόμη πιο επικίνδυνο σίκουελ του «Peaky Blinders»
- Η σιωπηλή πανδημία: Η κατάρρευση της ψυχικής υγείας των εφήβων
- Libération για Αλέξη Τσίπρα: Η ηχηρή πολιτική επιστροφή του πρώην πρωθυπουργού
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις






![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Δευτέρα 06.04.2026]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/04/aziz-acharki-jJbMgASm6l4-unsplash-315x220.jpg)






























































Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442