Πέμπτη 25 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Ενα χαλασμένο ασανσέρ δεν μας αφήνει να πληρώσουμε ...φόρους

Ενα χαλασμένο ασανσέρ δεν μας αφήνει να πληρώσουμε …φόρους

Την ώρα που οι επενδύσεις «έρχονται και φεύγουν», οι σταθεροί χρηματοδότες του δημοσίου, δηλαδή οι Έλληνες φορολογούμενοι, δυσκολεύονται να εξυπηρετηθούν από τις εφορίες.

Την ώρα που τα επιτελεία των υπουργείων εστιάζουν στην προσέλκυση επενδύσεων, παλεύοντας άλλες φορές με φορείς του κράτους ή ακόμα και με τον εαυτό τους, όπως η επένδυση στο Ελληνικό και η Eldorado Gold στις Σκουριές, έρχονται ένα-ένα τα προβλήματα της καθημερινότητας να μας (ή καλύτερα, τους) επαναφέρουν στον… ίσιο δρόμο.

Τα συγκεκριμένα προβλήματα, προβάλλονται από τα ΜΜΕ κάθε φορά με τον κρατικό μηχανισμό να τρέχει να τα λύσει, τις περισσότερες φορές μετά από μεγάλη ταλαιπωρία των πολιτών.

Ένα από αυτά, εντοπίζεται και στην ΙΖ’ ΔΟΥ Αθηνών, που βρίσκεται στο Παγκράτι και είναι μια υπηρεσία που εξυπηρετεί χιλιάδες κόσμου καθημερινά. Εκεί, εδώ και καιρό οι πολίτες που θέλουν να εξυπηρετηθούν, αλλά και οι εργαζόμενοι του υπουργείου Οικονομικών κάνουν καθημερινά τη γυμναστική τους καθώς ο ανελκυστήρας δεν λειτουργεί.

Χάλασε μια, δυο, κάλεσε ο διευθυντής της ΔΟΥ συνεργείο και τον επισκεύασε, πλέον δεν υπάρχουν χρήματα στο «ταμείο» της εφορίας (ούτε στην τσέπη του διευθυντή που κάποιες φορές τσόνταρε ο ίδιος) για νέο μάστορα και έγινε αίτημα στο υπουργείο Οικονομικών για να μεριμνήσει για το θέμα, με τον διευθυντή να τονίζει την καθημερινή ταλαιπωρία που υφίσταντο οι συναλλασσόμενοι με την ΔΟΥ.

Το θέμα κυριολεκτικά «πάγωσε», το ασανσέρ έμεινε καθηλωμένο στο ισόγειο και οι πολίτες (ιδιαίτερα οι ηλικιωμένοι) που θέλουν να επισκεφθούν την εφορία το ξανασκέφτονται.

Είδαν και αποείδαν οι εργαζόμενοι, προχώρησαν σε κατάληψη του χώρου την Τρίτη, μιλώντας και σε τηλεοπτικούς σταθμούς για το θέμα, μη μπορώντας να βρουν άλλο τρόπο να πιέσουν για να βρεθεί λύση. Μάλιστα, όπως σημειώνουν στελέχη της συγκεκριμένης ΔΟΥ, είναι πιο πιθανό το θέμα να λυθεί αν «βγει» στα κανάλια, όσα αιτήματα και να έχει κάνει ο διευθυντής.

Οπότε, καλές οι επενδύσεις, αλλά ας φτιάξει κάποιος και αυτό το ασανσέρ…

Κλόκας Νίκος

in.gr

Sports in

Σε κίνδυνο οι ισπανικοί σύλλογοι και η Φούρια Ρόχα λόγω της κυβερνητικής κηδεμονίας στην ομοσπονδία

Στελέχη της UEFA θεωρούν πως η κυβερνητική κηδεμονία στην ισπανική ομοσπονδία δεν μπορεί να γίνει αποδεκτή από τη στιγμή που δεν υπήρξε η ίδια ανοχή και σε άλλες παρόμοιες περιπτώσεις.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Πέμπτη 25 Απριλίου 2024