Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024
weather-icon 21o
Συνάντηση Μητσοτάκη - Αβραμόπουλου για το προσφυγικό

Συνάντηση Μητσοτάκη – Αβραμόπουλου για το προσφυγικό

Ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας συναντήθηκε με τον επίτροπο Μετανάστευσης και αντάλλαξαν απόψεις για την αύξηση των προσφυγικών ροών στο Αιγαίο και τους τρόπους αντιμετώπισης του φαινομένου.

Την ευκαιρία να ανταλλάξουν απόψεις για το μεταναστευτικό και τις προσφυγικές ροές που εμφανίζονται αυξημένες στα νησιά του ανατολικού Αιγαίου είχαν το πρωί της Δευτέρας, ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας Κυριάκος Μητσοτάκης και ο Ευρωπαίος επίτροπος Μετανάστευσης, Εσωτερικών Υποθέσεων και Ιθαγένειας Δημήτρης Αβραμόπουλος.

Ο πρόεδρος της ΝΔ, που δέχθηκε στο γραφείο του στη Βουλή τον κ. Αβραμόπουλο, χαρακτήρισε τη συγκυρία ενδιαφέρουσα αλλά και δύσκολη, διατυπώνοντας τον έντονο προβληματισμό του για την αύξηση των προσφυγικών και μεταναστευτικών ροών στα νησιά του ανατολικού Αιγαίου.

«Η κατάσταση επιβαρύνεται διαρκώς, υπάρχει έντονη και κατανοητή αντίδραση από τις τοπικές κοινωνίες και είναι ένα ζήτημα που θα βρούμε μπροστά μας και θέλουμε άμεση διαχείριση με βοήθεια των ευρωπαϊκών υπηρεσιών» σημείωσε ο κ. Μητσοτάκης. Συνεχάρη μάλιστα τον κ. Αβραμόπουλο για τη δουλειά που έχει κάνει, διαχειριζόμενος ένα εξαιρετικά σύνθετο και δύσκολο χαρτοφυλάκιο, μία δουλειά που, όπως τόνισε, είναι ωφέλιμη τόσο για την Ευρώπη όσο και για την Ελλάδα.

Από την πλευρά του, ο επίτροπος Μετανάστευσης, Εσωτερικών Υποθέσεων και Ιθαγένειας εξέφρασε και αυτός τον προβληματισμό του, επισημαίνοντας πάντως πως ευρωτουρκική συνεργασία λειτουργεί αλλά εκείνο που χρειάζεται, όπως ανέφερε, είναι περισσότερη συνεργασία μεταξύ Τουρκίας και Ευρώπης, αλλά και στο εσωτερικό της χώρας σε όλα τα επίπεδα των αρχών.

«Θέλω να πιστεύω πως αυτό που παρατηρείται σήμερα θα ξεπεραστεί σύντομα. Η Ευρώπη είναι στο πλευρό της Ελλάδας, οικονομικά, πολιτικά, με την παροχή τεχνογνωσίας και στελεχών για τη δημιουργία, στα νησιά κυρίως, ενός τείχους το οποίο δεν θα είναι αυτό που κάποιοι προσπαθούν να χτίσουν στην Ευρώπη, αλλά κυρίως μιας καλύτερης διαχείρισης των ευρωπαϊκών συνόρων» τόνισε ο κ. Αβραμόπουλος, για να συμπληρώσει:

«Το πρόβλημα έγκειται σε αυτό το πράγμα, αλλά έχει να κάνει με την άλλη περίπτωση της Ιταλίας, όπου δυστυχώς τα πράγματα είναι πολύ πιο δύσκολα και περίπλοκα, γιατί, όπως είπαμε και την προηγούμενη φορά, η διαφορά ανάμεσα στην Ελλάδα και στην Ιταλία, ως χώρες πρώτης υποδοχής, είναι ότι από την πλευρά του Αιγαίου έρχονται περισσότεροι πρόσφυγες. Παρ’ όλα αυτά, να εξάρω για μια ακόμα φορά τη στάση της ελληνικής κοινωνίας, απέναντι σε αυτό το φαινόμενο, το οποίο θα κρατήσει για πάρα πολύ καιρό. Και θέλω να πιστεύω ότι αυτό που δικαιολογημένα έχει προκαλέσει ανησυχία στις τοπικές κοινωνίες σύντομα με τη συνεργασία των τοπικών Αρχών, των Αρχών της κυβέρνησης και των υπηρεσιών του κράτους θα ξεπεραστεί. Αλλά θα πρέπει να εντατικοποιηθεί περισσότερο η συνεργασία ανάμεσα στις δύο χώρες. Η Ελλάδα είναι έκταση της Ευρώπης και όταν για την Ευρώπη ισχύει η ευρωτουρκική συνεννόηση, εκ των πραγμάτων και φέρνει στο προσκήνιο την ανάγκη αποτελεσματικότερης και καλύτερης συνεργασίας» τόνισε ο Δημήτρης Αβραμόπουλος.

in.gr

Sports in

Οι πέντε υποψήφιοι προπονητές του Τζόκοβιτς – Ο επικρατέστερος και η «βόμβα» του Φέντερερ (pics+vids)

Κοιτάζει την επόμενη μέρα ο Νόβακ Τζόκοβιτς, μετά το διαζύγιο με τον Γκόραν Ιβανίσεβιτς. Ο Νέναντ Ζίμονιτς που εθεάθη στην προπόνηση του Σέρβου και το ενδεχόμενο συνεργασίας με τον σπουδαίο Ρότζερ Φέντερερ.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024