Παρασκευή 19 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Δοκιμασία για την κυβερνητική συνοχή η διάταξη για την αλλαγή φύλου στα 15

Δοκιμασία για την κυβερνητική συνοχή η διάταξη για την αλλαγή φύλου στα 15

Σε βαρύ κλίμα, εν μέσω σφοδρών αντιδράσεων και ενδοκυβερνητικών αντεγκλίσεων συνεχίζεται στην Ολομέλεια της Βουλής η συζήτηση για τη «Νομική αναγνώριση ταυτότητας φύλου». Η κυβερνητική συνοχή δοκιμάζεται έντονα απο τις διαφοροποιήσεις βουλευτών της συγκυβέρνησης στο άρθρο που δίνει δυνατότητα αλλαγής φύλου απο τα 15 έτη. Η κυβέρνηση μετρά τις αντοχές της αναζητώντας «σωσίβιο» στα κόματα της ελάσσονος αντιπολίτευσης για να μην καταπέσει το επίμαχο άρθρο 3 του νομοσχεδίου.

Σε βαρύ κλίμα, εν μέσω σφοδρών αντιδράσεων και ενδοκυβερνητικών αντεγκλίσεων συνεχίζεται στην Ολομέλεια της Βουλής η συζήτηση του νομοσχεδίου για τη «Νομική αναγνώριση ταυτότητας φύλου». Η κυβερνητική συνοχή δοκιμάζεται έντονα απο τις διαφοροποιήσεις βουλευτών της συγκυβέρνησης στο βασικό άρθρο του νομοσχεδίου που δίνει την δυνατότητα αλλαγής φύλου απο τα 15 έτη.

Μετά την διαφοροποίηση σύσσωμης της κοινοβουλευτικής ομάδας των ΑΝΕΛ και τουλάχιστον τεσσάρων βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ, (Γεωργία Γεννιά, Δημήτρη Γάκη, Γιάννη Μιχελογιαννάκη και Μάρκο Μπόλαρη) η κυβέρνηση μετρά τις αντοχές της αναζητώντας κοινοβουλευτικό «σωσίβιο» στα κόματα της ελάσσονος αντιπολίτευσης προκειμένου να μην καταπέσει το επίμαχο άρθρο 3 του νομοσχεδίου.

Δεδομένου όμως ότι η ΝΔ, το ΚΚΕ, η Ένωση Κεντρώων και η Χρυσή Αυγή καταψηφίζουν το νομοσχέδιο, μοιραία η «σωτηρία» του επίμαχου άρθρου επαφίεται στην στάση που θα τηρήσουν οι βουλευτές της Δημοκρατικής Συμπαράταξης που έχει περισσότερους βουλευτές απο ότι το ΠΟΤΑΜΙ, εφόσον μόνον αυτά τα δύο κόμματα έχουν ταχθεί θετικά επι της αρχής του νομοσχεδίου.

Ωστόσο αιφνιδιαστικά εμφανίστηκαν διαφωνούντες και στην ΔΗΣΥ. Ο Λεωνίδας Γρηγοράκος και ο Δημήτρης Κρεμαστινός ξεκαθάρισαν πως θα καταψηφίσουν το άρθρο 3, για τους ανήλικους.

«Ο ΣΥΡΙΖΑ πρέπει να αναζητήσει στο εσωτερικό του τις συναινέσεις που χρειάζεται» δήλωσε με νόημα απο το βήμα της βουλής ο εισηγητής της ΔΗΣΥ Κωνσταντίνος Μπαργιώτας, κάνοντας λόγο για νομοσχέδιο που προασπίζει τα ανθρώπινα δικαιώματα, αλλά πέφτει στο βωμό των κυβερνητικών σκοπιμοτήτων.

Για «αυτονόητο νομοσχέδιο σε μια χώρα ευρωπαϊκή σαν την Ελλάδα» έκανε λόγο ο πρόεδρος της ΔΗΜΑΡ και κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της Δημοκρατικής Συμπαράταξης, Θανάσης Θεοχαρόπουλος, υπογραμμίζοντας ότι «συμβάλει στην προώθηση αλλαγών σε προοδευτική κατεύθυνση».

Ωστόσο ο ίδιος επέκρινε τη στάση της συγκυβέρνησης, καταλογίζοντάς της μικροκομματικές τακτικές και συναλλαγή μεταξύ των συγκυβερνώντων προκαλώντας την έντονη αντίδραση του υπουργού Δικαιοσύνης, Σταύρου Κοντονή.

«Καμία συναλλαγή δεν έγινε και καμία συναλλαγή δεν υπάρχει. Αφήστε τα συνομωσιολογικά. Είναι προμετωπίδα για να κρυφτείτε από αυτά που λέγατε στην Επιτροπή» αντέτεινε ο κ. Κοντονής καταλογίζοντας στη Δημοκρατική Συμπαράταξη καφενειακή και μικροκομματική στάση, καθώς, όπως είπε, ενώ έλεγε ότι συμφωνεί με το νομοσχέδιο, δήλωνε ότι δεν θα το ψηφίσει αν δεν υποστηριχθεί από τους ΑΝΕΛ.

Άννα Καραβοκύρη

in.gr

Sports in

Σε ποια διοργάνωση θα παίξει ο Ολυμπιακός αν κάνει το double;

Τι θα συμβεί σε αυτό το πρωτοφανές σενάριο; Που θ’ αγωνιστεί ο Ολυμπιακός; Στο Champions League ή στο Europa League;

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Παρασκευή 19 Απριλίου 2024