Πέμπτη 25 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Υπόθεση Λεμπιδάκη: Τα μοιραία λάθη των απαγωγέων

Υπόθεση Λεμπιδάκη: Τα μοιραία λάθη των απαγωγέων

Μετά την απολογία και την προφυλάκιση των επτά συλληφθέντων για την υπόθεση απαγωγής του επιχειρηματία Μιχάλη Λεμπιδάκη, στο στόχαστρο της αστυνομίας έχουν μπει δύο γυναίκες, οι οποίες, σύμφωνα με ενδείξεις, είχαν περιφερειακό ρόλο στην εξάμηνη ομηρία του. Ποια είναι τα μοιραία λάθη των απαγωγέων που οδήγησαν την αστυνομία στα ίχνη τους.

Μετά την απολογία και την προφυλάκιση των επτά συλληφθέντων για την υπόθεση απαγωγής του επιχειρηματία Μιχάλη Λεμπιδάκη, στο στόχαστρο της αστυνομίας έχουν μπει δύο γυναίκες, οι οποίες, σύμφωνα με ενδείξεις, είχαν περιφερειακό ρόλο στην εξάμηνη ομηρία του.

Οι αρχές, ακόμη, προσπαθούν μέσα από συνδυασμό ευρημάτων και πειστηρίων να ταυτοποιήσουν τους οργανωτές και εκτελεστές της απαγωγής του Μιχάλη Λεμπιδάκη, τα ίχνη των οποίων εντοπίστηκαν ύστερα από δύο μοιραία λάθη στα οποία υπέπεσαν.

Σύμφωνα με το cretalive.gr, το πρώτο έγινε στις 7 Ιουλίου, όταν το κινητό που χρησιμοποιούσαν για τις επαφές με την οικογένεια του θύματος, το πέταξαν όταν αντιλήφθηκαν πως τους ακολουθεί συμβατικό αυτοκίνητο της Ασφάλειας, σε παράδρομο της εθνικής Ρεθύμνου – Ηρακλείου. Λίγες ώρες αργότερα το κινητό εντοπίστηκε σπασμένο και στα εργαστήρια βρέθηκε το αποτύπωμα ενός εκ των συλληφθέντων. Αμέσως, άρχισε η φυσική του παρακολούθηση και καταγράφηκαν όλες οι επαφές που είχε, ακόμη και με σκληρούς κακοποιούς από την περιοχή του Μυλοποτάμου.

Τέσσερις μέρες αργότερα, στις 11 Ιουλίου, όπως αποκαλύπτεται, ένας από τους απαγωγείς με το ψευδώνυμο Α.Β. επικοινωνεί με την οικογένεια του επιχειρηματία. Το μήνυμα που αποστέλει είναι σαφές: «Ή δίνετε τα λύτρα ή τον σκοτώνουμε… ».

Το δεύτερο λάθος και το πιο κρίσιμο, που έδειξε το δρόμο στους αστυνομικούς για να εντοπίσουν το κρησφύγετο τους, ήρθε δύο μήνες αργότερα. Με το επιχειρησιακό κινητό που είχαν επαφές με την οικογένεια, τηλεφώνησαν σε κινητό που συνδρομητής εμφανίζονταν ο «Σύλλογος Αλληλοβοήθειας Οφειλετών Ρεθύμνου» και είχε ενεργοποιήσει ο 60χρονος μεσίτης. Έτσι, αμέσως ο Π.Χ μπήκε στο στόχαστρο των αρχών.

Από τη φυσική παρακολούθηση διαπίστωσαν πως επισκεπτόταν τη μάντρα αυτοκινήτων και είχε επαφές με τους υπόλοιπους συνεργούς του. Το περασμένο Σαββατοκύριακο, που η επιχείρηση ήταν κλειστή, οι αστυνομικοί είδαν τον ιδιοκτήτη να μεταφέρει τρόφιμα στην σοφίτα και έτσι κατάλαβαν πως εκεί κρατούσαν τον 53χρονο επιχειρηματία.

Ξημερώματα Δευτέρας είδαν κινητικότητα από τους απαγωγείς και φοβήθηκαν μήπως μετακινήσουν τον όμηρο και, έτσι, τις πρωινές ώρες έγινε η επιχείρηση και απελευθέρωσαν τον Μιχάλη Λεμπιδάκη, ο οποίος αρχικά ξέσπασε σε λυγμούς και στη συνέχεια αγκάλιαζε και ευχαριστούσε τους αστυνομικούς αλλά και το γιατρό που τον εξέτασε.

in.gr

Sports in

Άσχημα μαντάτα για τον Αντετοκούνμπο

Αμφίβολος και για τις επόμενες αναμετρήσεις κόντρα στους Ιντιάνα Πέισερς, παραμένει ο ηγέτης των Μιλγουόκι Μπακς, Γιάννης Αντετοκούνμπο.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Πέμπτη 25 Απριλίου 2024