Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024
weather-icon 21o
Ρωσία: Δεκάδες προσαγωγές ατόμων που διαδήλωναν κατά του Πούτιν

Ρωσία: Δεκάδες προσαγωγές ατόμων που διαδήλωναν κατά του Πούτιν

Σε δεκάδες προσαγωγές υποστηρικτών της αντιπολίτευσης που διαδήλωναν στην Αγία Πετρούπολη κατά του ρώσου προέδρου Πούτιν προχώρησαν οι αρχές.

Σε τουλάχιστον 60 προσαγωγές υποστηρικτών της αντιπολίτευσης που διαδήλωναν στην Αγία Πετρούπολη κατά του ρώσου προέδρου Πούτιν προχώρησαν οι αρχές. Η διαδήλωση οργανώθηκε έπειτα από το κάλεσμα που απηύθυνε ο ηγέτης της αντιπολίτευσης Αλεξέι Ναβάλνι στην Αγία Πετρούπολη (βορειοδυτικά), τη γενέτειρα του προέδρου της Ρωσίας Βλαντιμίρ Πούτιν.

Γύρω στις 20.00 ώρα Ελλάδας, ο αριθμός των προσαγωγών ανερχόταν σε τουλάχιστον 60, με τον αριθμό των προσαχθέντων συνολικά στις κινητοποιήσεις που διοργανώθηκαν στη χώρα να ανέρχεται σε τουλάχιστον 235, όπως έκανε γνωστό ο Αρτιόμ Πλατόφ, ο εκπρόσωπος τύπου της μη κυβερνητικής οργάνωσης OVD-Info.

Αυτόπτες μάρτυρες που μίλησαν στο Γαλλικό Πρακτορείο περιέγραψαν βίαιες προσαγωγές διαδηλωτών, πολλοί εκ των οποίων είχαν τραυματιστεί.

Φωνάζοντας συνθήματα όπως «Χρόνια Πολλά!» ή «Πούτιν, ντροπή της Ρωσίας», πολλές χιλιάδες άνθρωποι, υποστηρικτές του Ναβάλνι, κατέκλυσαν τους δρόμους της Ρωσίας σήμερα ανήμερα των 65ων γενεθλίων του Βλαντίμιρ Πούτιν, πέντε μήνες πριν από τις προεδρικές εκλογές.

Πριν από την πορεία με υψηλό συμβολισμό και τη συμμετοχή τουλάχιστον 1000 ανθρώπων στην Αγία Πετρούπολη, όπου γεννήθηκε ο Ρώσος πρόεδρος, κινητοποιήσεις έλαβαν χώρα σε περίπου 80 πόλεις από το Βλαδιβοστόκ έως το Καλίνιγκραντ έπειτα από το κάλεσμα που απηύθυνε ο 41χρονος ηγέτης της αντιπολίτευσης.

Σύμφωνα με τις αρχές, οι περισσότερες από τις διαδηλώσεις διαμαρτυρίας ήταν παράνομες διότι δεν είχαν λάβει την επίσημη άδεια των αρχών για τη διεξαγωγή τους.

Περισσότεροι από 270 υποστηρικτές του φυλακισμένου ηγέτη της ρωσικής αντιπολίτευσης Αλεξέι Ναβάλνι συνελήφθησαν σήμερα, σύμφωνα με μια μη κυβερνητική οργάνωση, κατά τη διάρκεια των διαδηλώσεων, που πραγματοποιήθηκαν χωρίς την άδεια των αρχών πέντε μήνες πριν από τις προεδρικές εκλογές. Δεκάδες άνθρωποι συνελήφθησαν στην Αγία Πετρούπολη, τη γενέτειρα του προέδρου Βλαντίμιρ Πούτιν που γιορτάζει σήμερα τα 65α γενέθλιά του.

Ο Αλεξέι Ναβάλνι προέτρεψε τη Δευτέρα τους υποστηρικτές του να πλημμυρίσουν τους δρόμους, αφού καταδικάστηκε σε 20 ημέρες φυλάκιση για κάλεσμα σε παράνομες διαδηλώσεις. Ήταν η τρίτη φορά φέτος που ο 41χρονος πολιτικός οδηγήθηκε στη φυλακή.

Συγκεντρώσεις έλαβαν χώρα σε 80 πόλεις από την Άπω Ανατολή έως τη Βαλτική, αλλά και στη Μόσχα. Η ογκωδέστερη διαδήλωση πραγματοποιήθηκε στην Αγία Πετρούπολη, (βορειοδυτικά), τη δεύτερη μεγαλύτερη πόλη της χώρας, όπου 3.000 άνθρωποι κατέκλυσαν τους δρόμους φωνάζοντας «Ελευθερία στο Ναβάλνι!», λίγο προτού ξεκινήσουν οι συλλήψεις, μετέδωσε μια δημοσιογράφος του Γαλλικού Πρακτορείου.

Γύρω στις 21.00 ώρα Ελλάδας, ο αριθμός των συλλήψεων ανερχόταν σε 62 στην Αγία Πετρούπολη, ανεβάζοντας τον αριθμό των συλλήψεων στο σύνολο της χώρας στις 271, σύμφωνα με τη μκο OVD-Info. Αυτόπτες μάρτυρες που μίλησαν στο Γαλλικό Πρακτορείο περιέγραψαν βίαιες προσαγωγές προσώπων που είχαν τραυματιστεί και αιμορραγούσαν.

Από την πλευρά της η αστυνομία της Αγίας Πετρούπολης έδωσε έναν απολογισμό 38 προσαγωγών «για παρακώλυση της κυκλοφορίας των οχημάτων», διευκρινίζοντας ότι όλοι οι προσαχθέντες αφέθηκαν ελεύθεροι.

Σύμφωνα με την αστυνομία, στη συγκέντρωση συμμετείχαν «περίπου 1.800 άνθρωποι».

Η Διεθνής Αμνηστία καταδίκασε τις συλλήψεις «ειρηνικών διαδηλωτών στη Ρωσία» ζητώντας την «άμεση απελευθέρωσή τους» από τις αρχές και «να ξεκινήσουν αμέσως να τους σέβονται και να προστατεύουν τα δικαιώματα αυτών των διαδηλωτών».

in.gr,ΑΠΕ-ΜΠΕ

Sports in

O Τζόλης των 17 γκολ και η… αδικία του Πογέτ (vids)

Ο Γκουστάβο Πογέτ δεν έκανε σωστή διαχείριση στο ματς με τη Γεωργία και αυτό φαίνεται από τον Χρήστο Τζόλη, που είναι ο πιο φορμαρισμένος Έλληνας παίκτης αυτή τη στιγμή και ήταν εκτός αποστολής.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024