Καταλονία: Οικονομικές επιπτώσεις φοβάται η ευρωζώνη
Η καγκελάριος της Γερμανίας Άνγκελα Μέρκελ και ο πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Ζαν-Κλοντ Γιούνκερ συζήτησαν για την κρίση στην Καταλονία, κατά τη διάρκεια τηλεφωνικής επικοινωνίας που είχαν, σύμφωνα με δήλωση ευρωπαίου αξιωματούχου το Σάββατο στο Reuters.
Η καγκελάριος της Γερμανίας Άνγκελα Μέρκελ και ο πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Ζαν-Κλοντ Γιούνκερ συζήτησαν για την κρίση στην Καταλονία, κατά τη διάρκεια τηλεφωνικής επικοινωνίας που είχαν, σύμφωνα με δήλωση ευρωπαίου αξιωματούχου το Σάββατο στο Reuters.
Η τηλεφωνική αυτή συνομιλία εκφράζει την ανησυχία για το ενδεχόμενο ανακήρυξης της ανεξαρτησίας της Καταλονίας, από το περιφερειακό κοινοβούλιο την επόμενη εβδομάδα, αλλά και την αντίδραση της ισπανικής κυβέρνησης σ’ ένα τέτοιο ενδεχόμενο, προκαλώντας περαιτέρω έξαρση της χειρότερης πολιτικής κρίσης για δεκαετίες, με την οποία βρίσκεται αντιμέτωπη η Ισπανία.
Ο Γιούνκερ μίλησε στην Μέρκελ την Παρσκευή από την Ινδία στο περιθώριο της διάσκεψης μεταξύ της ΕΕ και της Ινδίας. «Μεταξύ άλλων θεμάτων συζήτησαν την κατάσταση στην Ισπανία», δήλωσε ο ευρωπαίος αξιωματούχος χωρίς να γνωστοποιήσει περισσότερες λεπτομέρειες.
Η ανησυχία κλιμακώνεται στις ευρωπαϊκές πρωτεύουσες για το ενδεχόμενο αρνητικών επιπτώσεων της κρίσης στην Καταλονία, στην οικονομία της Ισπανίας που είναι η τέταρτη μεγαλύτερη στην ευρωζώνη, αλλά και την πιθανότητα επιπτώσεων στις άλλες οικονομίες των χωρών που συμμετέχουν στην ζώνη του ευρώ.
in.gr,ΑΠΕ-ΜΠΕ
- Μουρ: «Λατρεύω το ελληνικό φαγητό – Ο Τρινκιέρι είναι ξεχωριστός προπονητής»
- Εργασίες αποκατάστασης τμημάτων του ποταμού Φαρσαλίτη
- Νέος επεξεργαστής της NASA θα εκτοξεύσει την ΑΙ στο Διάστημα
- Το μοναδικό τροχαίο της Ελένης Ράντου το προκάλεσε ο Βασίλης Παπακωνσταντίνου
- ΠΑΣΟΚ σε Μαρινάκη: Θα ζητήσετε από τον πρωθυπουργό να πείσει τη σύζυγό του να μεταφέρει στην Ελλάδα τα χρήματα που διατηρεί σε λογαριασμούς του εξωτερικού;
- Περιστέρι: Έγκυος και σε 7ο παιδί η μητέρα – «Δεν ήταν ο μόνιμος τρόπος ζωής μας» λέει ο πατέρας
- 17 Μαΐου | Παγκόσμια Ημέρα Υπέρτασης Εκστρατεία ενημέρωσης & ευαισθητοποίησης «Είναι εύκολο… κάν’ το»
- Ομόλογα: Πλήττονται παγκοσμίως λόγω του ενεργειακού σοκ από τον πόλεμο στο Ιράν και του πληθωρισμού
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις






![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Παρασκευή 15.05.2026]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/05/pexels-jon-t-jonsson-311815878-18206356-315x220.jpg)


























































Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442