Παρασκευή 26 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Προς επιβολή περιορισμών στις γυναίκες με μαντίλα οδεύει η Δανία

Προς επιβολή περιορισμών στις γυναίκες με μαντίλα οδεύει η Δανία

Η επόμενη ευρωπαϊκή χώρα που θα περιορίσει τη χρήση της μπούρκα και του νικάμπ φέρεται να είναι η Δανία αφού τα περισσότερα κόμματα του Κοινοβουλίου της χώρας τάχθηκαν υπέρ κάποιου είδους απαγόρευσης για τα καλύμματα του προσώπου.

Η επόμενη ευρωπαϊκή χώρα που θα περιορίσει τη χρήση της μπούρκα και του νικάμπ φέρεται να είναι η Δανία αφού τα περισσότερα κόμματα του Κοινοβουλίου της χώρας τάχθηκαν υπέρ κάποιου είδους απαγόρευσης για τα καλύμματα του προσώπου.

Περιορισμούς για τις γυναίκες που καλύπτουν όλοκληρο το πρόσωπό τους έχουν επιβάλλει η Γαλλία, το Βέλγιο, η Ολλανδία, η Βουλγαρία και το γερμανικό κρατίδιο της Βαυαρίας.

«Δεν πρόκειται για απαγόρευση σε μια θρησκευτική ενδυμασία, πρόκειται για μια απαγόρευση στην κάλυψη του προσώπου», δήλωσε ο Γιάκομπ Έλεμαν-Γιένσεν, εκπρόσωπος του Φιλελεύθερου Κόμματος, αφού το κόμμα του, το μεγαλύτερο στον κυβερνητικό συνασπισμό, αποφάσισε να στηρίξει την απαγόρευση.

«Αυτό ουσιαστικά θα σημαίνει απαγόρευση της νικάμπ και της μπούρκα» πρόσθεσε. Περίπου 200 γυναίκες στη Δανία φορούν τέτοιου είδους καλύμματα, σύμφωνα με ερευνητές.

Η τρικομματική κεντροδεξιά κυβέρνηση μειοψηφίας, ο σύμμαχός της το Κόμμα του Δανέζικου Λαού και το βασικό αντιπολιτεύομενο κόμμα των Σοσιαλδημοκρατών έχουν δηλώσει ότι τάσσονται υπέρ της απαγόρευσης, αν και ακόμα συζητούν το πώς θα σχεδιαστεί και θα εφαρμοστεί η απαγόρευση.

«Θα υπάρξει απαγόρευση της κάλυψης προσώπου στη Δανία. Έτσι έχουν τα πράγματα», δήλωσε στο Facebook ο υπουργός Εξωτερικών Άντερς Σάμιουελσεν.

Το κόμμα του, η Φιλελεύθερη Συμμαχία, ήταν στον παρελθόν από τους πιο ένθερμους αντιμαχόμενους της απαγόρευσης, λέγοντας ότι περιορίζει την ικανότητα των ανθρώπων να επιλέγουν ελεύθερα την περιβολή τους αλλά τώρα ευθυγραμμίστηκε με τα άλλα κόμματα του συνασπισμού, τους Συντηρητικούς και τους Φιλελεύθερους.

Οι Σοσιαλδημοκράτες, το μεγαλύτερο κόμμα στη Δανία, έχει επίσης αφήσει να εννοηθεί ότι θα στηρίξει επί της αρχής μια απαγόρευση για ενδύματα όπως η μπούρκα, η οποία, όπως λένε, καταπιέζει τις γυναίκες.

«Είμαστε έτοιμοι να απαγορεύσουμε τη μπούρκα εάν είναι αυτό που θα χρειαστεί… αλλά υπάρχουν κάποια διλήμματα, αναφορικά με το πώς θα εφαρμοστεί μια απαγόρευση και όχι μόνο», δήλωσε η ηγέτις των Σοσιαλδημοκρατών Μέτε Φρέντρικσεν κατά τη διάρκεια συζήτησης στη Βουλή χθες.

Η κυβέρνησης της Νορβηγίας πρότεινε τον Ιούνιο απαγόρευση των ισλαμικών καλυμμάτων προσώπου σε παιδικούς σταθμούς, σχολεία και πανεπιστήμια.

in.gr

Sports in

Ολυμπιακός: Σίνα, Μουζακίτης και Χαράλαμπος Κωστούλας στην καλύτερη 11άδα του Youth League

Τρεις παίκτες του Ολυμπιακού συμπεριλήφθηκαν από την ιστοσελίδα Football talent Scout στην καλύτερη 11άδα της διοργάνωσης.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Παρασκευή 26 Απριλίου 2024