Δοκιμαστική εκτόξευση πυραύλου ετοιμάζει η Β. Κορέα, δηλώνει ρώσος βουλευτής
Η Βόρεια Κορέα προτίθεται να πραγματοποιήσει δοκιμαστική εκτόξευση πυραύλου μεγάλου βεληνεκούς, ο οποίος θα μπορούσε να πλήξει τις δυτικές ακτές των Ηνωμένων Πολιτειών, δήλωσε ο ρώσος βουλευτής Αντόν Μαρόζοφ, μετά τη συνάντηση που είχε με υψηλόβαθμους βορειοκορεάτες αξιωματούχους στην Πιονγιάνγκ.
Η Βόρεια Κορέα προτίθεται να πραγματοποιήσει δοκιμαστική εκτόξευση πυραύλου μεγάλου βεληνεκούς, ο οποίος θα μπορούσε να πλήξει τις δυτικές ακτές των Ηνωμένων Πολιτειών, δήλωσε ο ρώσος βουλευτής Αντόν Μαρόζοφ, μετά τη συνάντηση που είχε με υψηλόβαθμους βορειοκορεάτες αξιωματούχους στην Πιονγιάνγκ.
Ο Αντόν Μαρόζοφ, ο οποίος είναι μέλος της Επιτροπής Εξωτερικών υποθέσεων της Ρωσικής Δούμας, είχε επισκεφθεί ως μέλος τριμελούς αντιπροσωπείας ρώσων βουλευτών την Πιονγιάνγκ, στο διάστημα 2-6 Οκτωβρίου, με σκοπό να συζητήσουν την ειρηνική επίλυση της κρίσης στην κορεατική χερσόνησο.
«Ετοιμάζονται να πραγματοποιήσουν νέες δοκιμαστικές εκτοξεύσεις ενός πυραύλου μεγάλου βεληνεκούς. Μας παρουσίασαν, μάλιστα, μαθηματικούς υπολογισμούς, που όπως πιστεύουν αποδεικνύουν ότι ο πύραυλός τους μπορεί να πλήξει τις δυτικές ακτές των Ηνωμένων Πολιτειών», δήλωσε ο Μαρόζοφ σύμφωνα με το Ria Novosti.
«Αυτό που είμαστε σε θέση να αντιληφθούμε είναι ότι σκοπεύουν να εκτοξεύσουν ένα ακόμη πύραυλο μεγάλου βεληνεκούς στο προσεχές μέλλον» δήλωσε ο Μαρόζοφ, προσθέτοντας ότι «γενικά οι διαθέσεις τους» στην Πιονγιάνκ είναι «μάλλον εχθρικές».
in.gr,ΑΠΕ-ΜΠΕ
- Εξελίξεις στην υπόθεση Έπσταϊν: Το υπουργείο Δικαιοσύνης των ΗΠΑ θα ερευνήσει 5,2 εκατ. σελίδες φακέλων
- Πρωτοχρονιά: Το νησιωτικό σύμπλεγμα Κιριμπάτι γιόρτασε πρώτο την έλευση του 2026
- Τελευταία έξοδος: Αντζελίνα Τζολί – Τα σχέδιά της για το νέο έτος δεν έχουν καμία σχέση με το Λος Άντζελες (και τον Μπραντ Πιτ)
- Καρφιά Σαμαρά στην κυβέρνηση στις ευχές για το 2026 – «Φτάνουν πια η επικοινωνία, τα ψέματα και οι διχασμοί»
- Χειροπέδες σε τέσσερα άτομα για διακίνηση ναρκωτικών – Μία ανήλικη ανάμεσα τους
- Βραζιλία: Ο ερασιτεχνισμός της Δεξιάς μπορεί να δώσει τη νίκη στην Αριστερά και τον Λούλα στις εκλογές

