Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024
weather-icon 21o
Τι ακριβώς είπε ο Ραγκούσης και προκάλεσε την Εκκλησία

Τι ακριβώς είπε ο Ραγκούσης και προκάλεσε την Εκκλησία

Με ιδιαίτερο ενδιαφέρον εξελίσσεται η διαμάχη Εκκλησίας και Γιάννη Ραγκούση. Ο κ.Ραγκούσης, σε συνέντευξη του στο ΛΟΑΤΚΙ περιοδικό Antivirus, μεταξύ άλλων, ισχυρίστηκε ότι γνωρίζει την ύπαρξη ομοφυλόφιλων παπάδων.

Με ιδιαίτερο ενδιαφέρον εξελίσσεται η διαμάχη εκκλησίας και Γιάννη Ραγκούση. Ο κ.Ραγκούσης, σε συνέντευξη του στο ΛΟΑΤΚΙ περιοδικό Antivirus, μεταξύ άλλων, ισχυρίστηκε ότι γνωρίζει την ύπαρξη ομοφυλόφιλων παπάδων.

«Έχω συναντήσει εκπροσώπους της Ελληνικής Ορθόδοξης Εκκλησίας -σε ανώτατα κλιμάκια ακόμη και μητροπολίτες- οι οποία είναι ομοφυλόφιλοι και το κρύβουν. Τους αναγκάζουν και το κρύβουν», ανέφερε χαρακτηριστικά ο πρώην υπουργός, προκαλώντας την αντίδραση της Ιεράς Συνόδου.

Σε ανακοίνωσή της, η Ιερά Σύνοδος καλεί τον Ραγκούση «να καταθέσει εντός πενθημέρου στην Αρχιγραμματεία της Ιεράς Συνόδου της Εκκλησίας της Ελλάδος στοιχεία που ισχυρίζεται ότι έχει για τα καταγγελόμενα από αυτόν εις βάρος Μητροπολιτών της Εκκλησίας μας, άλλως θα υποστεί την ανάλογη δικαστική βάσανο».

Ο Ραγκούσης απαντώντας ανέφερε, μεταξύ άλλων, πως λυπάται «για την αντίδραση αυτή. Υπερασπίζομαι πάντοτε τη γνώμη μου και τις αντιλήψεις μου. Μιλάω πάντα με παρρησία».

Στο πλευρό του στάθηκε και ο συνυποψήφιός του, Γιώργος Καμίνης, ο οποίος σχολίασε πως «η στήριξή μου στον κ. Ραγκούση είναι δεδομένη. Ο σεβασμός στην ελευθερία του λόγου είναι θέμα αρχής. Για την υπεράσπιση αυτών των αρχών και αξιών βρίσκομαι στην πολιτική».

in.gr

Sports in

O Τζόλης των 17 γκολ και η… αδικία του Πογέτ (vids)

Ο Γκουστάβο Πογέτ δεν έκανε σωστή διαχείριση στο ματς με τη Γεωργία και αυτό φαίνεται από τον Χρήστο Τζόλη, που είναι ο πιο φορμαρισμένος Έλληνας παίκτης αυτή τη στιγμή και ήταν εκτός αποστολής.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024