Σάββατο 20 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Ηλεκτρονικό εισιτήριο: Η άποψη του επιβατικού κοινού στο in.gr [βίντεο]

Ηλεκτρονικό εισιτήριο: Η άποψη του επιβατικού κοινού στο in.gr [βίντεο]

Παρα τις εξαγγελίες τους τελευταίους μήνες τα προβλήματα συνεχίζονται με το ηλεκτρονικό εισιτήριο κάτι που όπως φαίνεται όμως θα τελειώσει μετά τις πρόσφατες ανακοινώσεις του υπουργού Υποδομών και Μεταφορών Χρήστου Σπίρτζη. Δείτε παρακάτω τί μας είπαν πολίτες στο σταθμό του Συντάγματος για την μετάβαση στο ηλεκτρονικό εισιτήριο.

Παρα τις εξαγγελίες τους τελευταίους μήνες τα προβλήματα συνεχίζονται με το ηλεκτρονικό εισιτήριο κάτι που όπως φαίνεται όμως θα τελειώσει μετά τις πρόσφατες ανακοινώσεις του υπουργού Υποδομών και Μεταφορών Χρήστου Σπίρτζη.

Δείτε παρακάτω τί μας είπαν πολίτες στο σταθμό του Συντάγματος για την μετάβαση στο ηλεκτρονικό εισιτήριο.

Πώς λειτουργεί το νέο σύστημα του ΟΑΣΑ και ποιες οι ιδιαιτερότητες του

Το «ηλεκτρονικό εισιτήριο» πλέον μπορεί κάποιος να το προμηθευτεί στους περισσότερους σταθμούς του ΗΣΑΠ και Μετρό όπως Συντάγματος, Ομόνοιας, Πειραιά.

Τα ηλεκτρονικά εισιτήρια αποτελούνται από το ηλεκτρονικό εισιτήριο ΑΤΗ.ΕΝΑ Ticket και την απρόσωπη και προσωποποιημένη ηλεκτρονική κάρτα ATH.ENA Card. Σημαντικό είναι πως το
ηλεκτρονικό εισιτήριο ATH.ENA Ticket και η απρόσωπη ηλεκτρονική κάρτα ATH.ENA Card απευθύνονται, κυρίως στους επιβάτες που δεν κάνουν συχνή χρήση των Μέσων Μαζικής Μεταφοράς.

Ο κάτοχος του ηλεκτρονικού εισιτηρίου θα μπορεί να προσθέτει σε αυτό, τον αριθμό των διαδρομών που θέλει να κάνει η ακόμη και πακέτα διαδρομών όπως πακέτο των 10 + 1 εισιτηρίων (το 1 εισιτήριο είναι δωρεάν), το ημερήσιο εισιτήριο των 4,5 ευρώ, το πενθήμερο εισιτήριο των 9 ευρώ, το τουριστικό εισιτήριο των 3 ημερών για όλα τα μέσα.

Όσοι, όμως, προμηθευτούν την απρόσωπη ηλεκτρονική κάρτα ATH.ENA Card θα μπορούν να χρησιμοποιήσουν όλα τα πακέτα του ηλεκτρονικού εισιτήριου αλλά επιπλέον θα μπορούν ναφορτώνουν την κάρτα αυτή με χρήματα τα οποία θα χρησιμοποιούν για την μεταφορά τους ενώ το ελάχιστο κόστος για την πρώτη αγορά του ΑΤΗ.ΕΝΑ Ticket και της απρόσωπης ηλεκτρονικής κάρτας ATH.ENA Card είναι 4,5 ευρώ.

Από σήμερα διακόπτεται η έκδοση της μηνιαίας κάρτας. Φυσικά όσοι έχουν προμηθευτεί τέτοια για τον Οκτώβριο θα μπορούν να τη χρησιμοποιήσουν κανονικά αλλά στο εξής θα εκδίδεται μόνο η ηλεκτρονική κάρτα, η οποία δεν θα ισχύει για κάθε μήνα ξεχωριστά αλλά θα έχει ισχύ τριάντα ημερών και θα μπορεί να εκδοθεί σε οποιαδήποτε ημερομηνία μέσα στον μήνα.

Αντίστοιχα, η προσωποποιημένη «έξυπνη» κάρτα (προσωποποιημένη ATH.ENA Card), η οποία απευθύνεται στους συστηματικούς χρήστες των ΜΜΜ θα υποκαταστήσει, μεταξύ άλλων, τις υφιστάμενες μηνιαίες, τριμηνιαίες, εξαμηνιαίες και ετήσιες κάρτες του ΟΑΣΑ και τις κάρτες των ειδικών κατηγοριών επιβατών. Για την έκδοση προσωποποιημένης κάρτας από Τερματικό Έκδοσης Καρτών (ΤΕΚ) απαιτείται o επιβάτης να προσκομίσει επίσημο έγγραφο που να προσδιορίζει τον αριθμό ΑΜΚΑ, την αστυνομική του ταυτότητα ή εναλλακτικά, για μη Έλληνες υπηκόους, απαιτείται διαβατήριο και η εισαγωγή ενός 8ψήφιου κωδικού.

Ο εκδότης εισάγει στην εφαρμογή του ΤΕΚ τον ΑΜΚΑ, το όνομα, το επώνυμο καθώς και το μήνα και έτος γέννησης. Στη συνέχεια προχωρά σε επιβεβαίωση της ταυτότητας του επιβάτη, ο
οποίος εισάγει τον 8ψήφιο κωδικό ασφαλείας. Τέλος, ο εκδότης προχωρά σε λήψη
φωτογραφίας του επιβάτη (μέσω της φωτογραφικής μηχανής που διαθέτει το ΤΕΚ ή
μέσω σάρωσης προεκτυπωμένης φωτογραφίας) και εκδίδει την έξυπνη κάρτα.

Σε περίπτωση απώλειας προσωποποιημένης έξυπνης κάρτας, ο κάτοχος οφείλει να προσκομίσει στο εκδοτήριο ένα επίσημο έγγραφο που να προσδιορίζει τον ΑΜΚΑ του, καθώς και προσωπικό του κωδικό μαζί με την αστυνομική του ταυτότητα ή το διαβατήριο.

Στην περίπτωση δικαιούχων δωρεάν διαδρομών (όπως εγγεγραμμένοι στα μητρώα του ΟΑΕΔ) θα συνεχίσουν να κάνουν χρήση του δικαιώματος τους αλλά με διαδικασία που θα ανακοινωθεί τις επόμενες ημέρες από τον ΟΑΣΑ.

Ορέστης Καρύπης

in.gr

Sports in

Η UEFA αποθέωσε τον Ολυμπιακό για τις δύο προκρίσεις (pic)

Η UEFA με ποστάρισμά της στάθηκε και στην ομάδα Νέων του Ολυμπιακού, αλλά και στην ομάδα των ανδρών για τις δύo ευρωπαϊκές προκρίσεις μέσα σε λιγότερο από 20 ώρες στην διαδικασία των πέναλτι

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Σάββατο 20 Απριλίου 2024