ΗΠΑ: Ο Τραμπ αρνήθηκε ότι ο Ρεξ Τίλερσον απείλησε με παραίτηση
Ο πρόεδρος των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ αρνήθηκε πως ο Ρεξ Τίλερσον είχε απειλήσει να παραιτηθεί, έπειτα από σχετικό ρεπορτάζ του τηλεοπτικού δικτύου NBC, σύμφωνα με τον οποίο ο υπουργός Εξωτερικών τον αποκάλεσε «ηλίθιο» και χρειάστηκε να πειστεί κατ΄επανάληψη να μην φύγει από την κυβέρνηση.
Ο πρόεδρος των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ αρνήθηκε πως ο Ρεξ Τίλερσον είχε απειλήσει να παραιτηθεί, έπειτα από σχετικό ρεπορτάζ του τηλεοπτικού δικτύου NBC, σύμφωνα με τον οποίο ο υπουργός Εξωτερικών τον αποκάλεσε «ηλίθιο» και χρειάστηκε να πειστεί κατ΄επανάληψη να μην φύγει από την κυβέρνηση.
«Ο Ρεξ Τίλερσον δεν απείλησε ποτέ ότι θα παραιτηθεί», έγραψε ο Τραμπ στο Twitter. «Αυτά είναι fake news [ψεύτικες ειδήσεις] που μετέδωσε το @NBCNews. Χαμηλό επίπεδο ειδήσεων και δημοσιογραφίας. Καμία επιβεβαίωση από εμένα».
Την Πέμπτη ο ανώτατος διπλωμάτης των ΗΠΑ δήλωσε ότι είναι προσηλωμένος στην ατζέντα του προέδρου και δεν σκέφτηκε ποτέ να παραιτηθεί.
Επικαλούμενο τρεις μη κατονομαζόμενους αξιωματούχους, το NBC μετέδωσε πως, σε συνεδρίαση της ομάδας εθνικής ασφαλείας του Τραμπ και αξιωματούχων της κυβέρνησης στο Πεντάγωνο, ο Τίλερσον επέκρινε ανοικτά τον πρόεδρο και τον αποκάλεσε «ηλίθιο». Ο Τίλερσον απέφυγε να απαντήσει όταν δέχθηκε ερωτήσεις από τους δημοσιογράφους έπειτα από μια τηλεοπτική δήλωση που έκανε προς τα ΜΜΕ.
Η σύμβουλος του Τραμπ, Κέλιαν Κόνγουεϊ, προσπάθησε επίσης να υποβαθμίσει τις εκτιμήσεις ότι ο Τίλερσον είναι έτοιμος να εγκαταλείψει την κυβέρνηση.
«Δεν σκέφτηκε ούτε μια φορά να παραιτηθεί», είπε η Κόνγουεϊ στο CNN. «Είμαστε ευτυχείς που είναι υπουργός Εξωτερικών».
Ένα άλλο μέλος της κυβέρνησης, ο υπουργός Υγείας Τομ Πράις, ανακοίνωσε την παραίτησή του την περασμένη εβδομάδα, αφού παραδέχθηκε ότι ναύλωσε επανειλημμένα ιδιωτικά αεροσκάφη για τις μετακινήσεις του στο πλαίσιο της άσκησης των καθηκόντων του.
in.gr,ΑΠΕ-ΜΠΕ
- Φάρμακα: Εξαρθρώθηκε διεθνές κύκλωμα «μαϊμού» σκευασμάτων – Τα προωθούσαν και στην Ελλάδα
- Εκτός ο Τεττέη από την αποστολή του Παναθηναϊκού για το ματς με τον ΠΑΟΚ
- Κικίλιας στο 16ο συνέδριο της ΝΔ: Η ταυτότητα της παράταξής μας δεν μπορεί και δεν πρέπει να αλλοιωθεί από κανέναν
- Ο επίδοξος… διάδοχος του Κιρ Στάρμερ τρομάζει τις αγορές
- Η ανακοίνωση της ΑΕΚ για την ανοιχτή προπόνηση και οι κυκλοφοριακές ρυθμίσεις της Κυριακής
- Ποντένσε και Εσε στην αποστολή του Ολυμπιακού για το ντέρμπι με την ΑΕΚ
- Μεταβίβαση ακινήτων σε… επτά μήνες – Ο Γολγοθάς της γραφειοκρατίας
- «The Match» – Ο Μαραντόνα, ο μύθος και η πολιτική πίσω από τον αγώνα Αργεντινή-Αγγλία του 1986
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις






![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Σάββατο 16.05.2026]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/05/pexels-fatih-turan-63325184-27730386-1-315x220.jpg)



























































Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442