Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024
weather-icon 21o
Αγαλματάκια Ακούνητα... μέρα ή νύχτα

Αγαλματάκια Ακούνητα… μέρα ή νύχτα

Μία αστυνομική ιστορία αγάπης για μικρούς και μεγάλους με ηθοποιούς και κούκλες που ζωντανεύουν παρουσιάζεται από τις 4 Νοεμβρίου και κάθε Σάββατο στο Θέατρο Radar.

Μία αστυνομική ιστορία αγάπης για μικρούς και μεγάλους με ηθοποιούς και κούκλες που ζωντανεύουν παρουσιάζεται από τις 4 Νοεμβρίου και κάθε Σάββατο στο Θέατρο Radar.

Ένα Αρχαιολογικό Μουσείο υποδέχεται τους επισκέπτες του. Όλοι έχουν έρθει για να δουν το διάσημο άγαλμα της όμορφης Γαλάτειας. Τουρίστες, μπαμπάδες, μαμάδες και ζωηρά παιδιά. Όμως εκείνη τη μέρα το άγαλμα δεν βρίσκεται στο βάθρο του. Έχει εξαφανιστεί.

Αμέσως σημαίνει συναγερμός. Ο κόσμος φεύγει, οι πόρτες κλείνουν και ο μυστηριώδης κύριος Επιθεωρητής, που καταφθάνει, δίνει εντολή σε δυο ξεναγούς να φυλάξουν το βράδυ το αναστατωμένο μουσείο. Τι κρύβει όμως η αληθινή ιστορία της Γαλάτειας; Τι ξέρουν γι’ αυτή τα αγγεία του Μουσείου; Θα καταφέρουν οι δύο ξεναγοί να λύσουν το μυστήριο και να τη φέρουν πίσω; Μήπως τελικά όλα γίνονται στο όνομα της αγάπης;

Η νέα παραγωγή για παιδιά του θεάτρου Σκάλα «Αγαλματάκια ακούνητα… μέρα ή νύχτα;» μας προσκαλεί σε ένα συναρπαστικό ταξίδι στην ελληνική μυθολογία και στην ιστορία του Πυγμαλίωνα και της Γαλάτειας, μέσα από ένα εντυπωσιακό σκηνικό θέαμα που συνδυάζει κούκλες, θέατρο και σκιές. Η ποίηση συναντά τον ρεαλισμό σε μία παράσταση γεμάτη χιούμορ, μυστήριο, ρομαντισμό και πολλές ανατροπές, που εξοικειώνει τα παιδιά με τη μυθολογία, την τέχνη και την πλούσια ιστορία μας.

Αντικείμενα εμφανίζονται και εξαφανίζονται μαγικά, κούκλες – αγάλματα ύψους ενός μέτρου ζωντανεύουν από τη μία στιγμή στην άλλη και συνομιλούν με τους ηθοποιούς, το σκηνικό μεταλλάσσεται με κινηματογραφικούς ρυθμούς, η μουσική μας ταξιδεύει στην Αρχαία Ελλάδα και το παραμύθι των αγαλμάτων ξεκινά…

Μέσα από τον μοναδικό του τρόπο, που συνδυάζει την τεχνική της «εμψυχωμένης κούκλας» με στοιχεία μιμικής τέχνης και αφηγηματικού θεάτρου, το Θέατρο Σκάλα εκπαιδεύει και ψυχαγωγεί τους μικρούς του θεατές προσφέροντας τους μία εκπληκτική εμπειρία που θα τους μείνει αξέχαστη.

Λίγα λόγια για το Θέατρο Σκάλα
Το Θέατρο Σκάλα ιδρύθηκε το 2004 από την Κυριακή Δοξαρά και τον Βασίλη Ροδίτη παντρεύοντας το κουκλοθέατρο με τη μιμική τέχνη, το physical theatre και τις εικαστικές τέχνες. Έχει συμμετάσχει με παραστάσεις του σε θέατρα, παγκόσμια φεστιβάλ και διεθνείς θεσμούς στην Αγγλία, την Αυστρία και την Τσεχία. Στην Ελλάδα παραστάσεις του έχουν παρουσιαστεί σε κεντρικά αθηναϊκά θέατρα, όπως το Θέατρο Πολιτεία, το BIOS, το Θέατρο Φούρνος, το Από Μηχανής Θέατρο, το Ίδρυμα Μιχάλη Κακογιάννη και το Θέατρο OLVIO. Ανάμεσα τους, το «Ονειρόδραμα» του Α. Στρίντμπεργκ, η «Πριγκίπισσα των Σελίδων και ο Πρίγκιπας των Χρωμάτων», το «Μαγεμένο πράσινο» και το «Πού γεννιούνται τα παιχνίδια;» Παράλληλα με τις παραστάσεις η Κυριακή Δοξαρά και ο Βασίλης Ροδίτης έχουν γράψει και εικονογραφήσει παραμύθια και παιδικά βιβλία για τις εκδόσεις Πατάκη, Σμυρνιωτάκη, Δαμιανού και για το Θέατρο Σκάλα, έχουν διδάξει «Εικαστικό θέατρο και Μαριονέτα» στην Δραματική Σχολή «Θέατρο των Αλλαγών» ,στο Ίδρυμα Μιχάλη Κακογιάννη, στη ΧΕΝ, στην UNIMA και στο Διεθνές Δίκτυο για το Θέατρο στην Εκπαίδευση και έχουν εργαστεί ως γλύπτες στην Τελετή Έναρξης των Ολυμπιακών Αγώνων- Αθήνα 2004.

Συντελεστές
Σενάριο, Σκηνοθεσία, Κούκλες, Μουσική Επιμέλεια*: Κυριακή Δοξαρά
Σκηνογραφία, Σκηνικά, Γλωσσική Επιμέλεια, Φωτισμοί: Βασίλης Ροδίτης
Ραπτική, Υφασμάτινες κατασκευές: Ελένη Δοξαρά
Τεχνικός Σύμβουλος: Γιώργος Τερζόγλου
Εικαστική επιμέλεια εικόνας: Άννα Αυλωνίτου

Παίζουν: Δήμητρα Καράμπελα, Ευανθία Στεφανοπούλου, Κυριακή Δοξαρά

*Μουσική επένδυση βασισμένη σε ήχους αρχαίων μουσικών οργάνων από συνθέσεις των: Π. Ταμπούρη, G.Pianagua
Πρεμιέρα: 4 Νοεμβρίου 2017
Παραστάσεις: Κάθε Σάββατο στις 5 μ.μ. (για 8 μόνο παραστάσεις)
Διάρκεια: 60 λεπτά
Τιμή εισιτηρίου: 8 ευρώ

Θέατρο Radar
Πλατεία Αγίου Ιωάννη και Πυθέου 93 (απέναντι από τη στάση μετρό Άγιος Ιωάννης) Τηλ.: 2109769294.

in.gr

Sports in

O Τζόλης των 17 γκολ και η… αδικία του Πογέτ (vids)

Ο Γκουστάβο Πογέτ δεν έκανε σωστή διαχείριση στο ματς με τη Γεωργία και αυτό φαίνεται από τον Χρήστο Τζόλη, που είναι ο πιο φορμαρισμένος Έλληνας παίκτης αυτή τη στιγμή και ήταν εκτός αποστολής.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024