Το ιστορικό θωρηκτό θα βγει για πρώτη φορά στο Αιγαίο μετά από 70 χρόνια, καθώς θα ταξιδέψει -με τη βοήθεια ρυμουλκών- μέχρι τη Θεσσαλονίκη, για τον εορτασμό της 28ης Οκτωβρίου.
Ρότα για Θεσσαλονίκη «χαράζει» το θωρηκτό Αβέρωφ, καθώς σύμφωνα με τον σχεδιασμό του υπουργείου Εθνικής Άμυνας θα βρεθεί στην πρωτεύουσα της Μακεδονίας για τον εορτασμό της απελευθέρωσης της πόλης και της 28ης Οκτωβρίου.
Αξίζει να σημειωθεί πως είναι η πρώτη φορά που το «Αβέρωφ» θα βρεθεί στη Θεσσαλονίκη, μετά τον Β’ Παγκόσμιο Πόλεμο, ενώ το καταδρομικό πλοίο θα ταξιδεύσει στο Αιγαίο έπειτα από 70 χρόνια.
«Το “Αβέρωφ” αποτελεί το μοναδικό κομμάτι της ελληνικής επικράτειας, που δεν έχει υποστείλει τη σημαία για 106 χρόνια» σημειώνει ο κυβερνήτης του πλοίου, αρχιπλοίαρχος Σωτήρης Χαραλαμπόπουλος και εξηγεί πως «θα κινηθεί μέσω του Κάβο Ντόρο με τη βοήθεια ρυμουλκών για να φτάσει στο λιμάνι της Θεσσαλονίκης και στον Θερμαϊκό μέσα από ένα ταξίδι 60 περίπου ωρών».
Στην πόλη είναι προγραμματισμένο να παραμείνει για έναν μήνα «με στόχο να δώσει τη φλόγα, το μήνυμα της υπερηφάνειας και της αξιοπρέπειας στη Βόρεια Ελλάδα και στους Έλληνες κάθε ηλικίας που το περιμένουν με μεγάλη λαχτάρα» καταλήγει ο κ. Χαραλαμπόπουλος.
Το «Αβέρωφ» θα είναι προσβάσιμο με σειρά προτεραιότητας και με τη συνοδεία εξειδικευμένου ξεναγού ομάδες των 40 ατόμων να περιηγούνται σε κάθε σημείο του, ενώ περισσότερα από 150 σχολεία της βορείου Ελλάδας έχουν εκφράσει την επιθυμία να το επισκεφθούν.
Τι δείχνουν τα στοιχεία του υπουργείου Παιδείας για τα αποτελέσματα στις Πανελλαδικές - Από τις 150 θέσεις στη Σχολή Μαθηματικών του Πανεπιστημίου Αιγαίου καλύφθηκαν μόνο τέσσερις
Ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ - ΚΙΝΑΛ, Νίκος Ανδρουλάκης, με βίντεο στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης αναφέρεται στις πανελλαδικές εξετάσεις και τις συμβουλές που θα δώσει στον γιο του όταν έρθει εκείνη η στιγμή
Στα ύψη κινήθηκαν αρκετές σχολές υψηλής ζήτησης στα πανεπιστημιακά ιδρύματα της χώρας όπως προκύπτει από τα αποτελέσματα που ανακοίνωσε το υπουργείο Παιδείας. Η «ακτινογραφία» των βάσεων εισαγωγής