Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024
weather-icon 21o
Το Σάββατο απολογούνται οι απαγωγείς Λεμπιδάκη

Το Σάββατο απολογούνται οι απαγωγείς Λεμπιδάκη

Το Σάββατο θα απολογηθούν στον ανακριτή οι συλληφθέντες για την απαγωγή του επιχειρηματία Μιχάλη Λεμπιδάκη μετά την προθεσμία που έλαβαν, ενώ η 16χρονη που είχε συμμετοχή στην απαγωγή αφέθηκε ελεύθερη με περιοριστικούς όρους.

Κατηγορούμενοι για αρπαγή σε διακεκριμένη μορφή, σύσταση και συμμετοχή σε εγκληματική οργάνωση, απόπειρα εκβιασμού και εμπρησμού είναι οι συλληφθέντες για την απαγωγή του Κρητικού επιχειρηματία Μιχάλη Λεμπιδάκη, οι οποίοι ζήτησαν προθεσμία από τον ανακριτή και θα απολογηθούν το Σάββατο.

Οι συλληφθέντες μεταφέρθηκαν το απόγευμα της Τρίτης στο δικαστικό μέγαρο Ηρακλείου, κάτω από αυστηρά μέτρα ασφαλείας, καθώς αρκετοί είναι οι κάτοικοι του νησιού που έχουν καταφερθεί εναντίον τους, ενώ από την πίσω πόρτα του κτιρίου οδηγήθηκε ενώπιον των δικαστικών αρχών και το ανήλικο κορίτσι που εμπλέκεται στην υπόθεση.

Ελεύθερη με περιοριστικούς όρους η 16χρονη

Η 16χρονη, η οποία είναι κόρη ενός από τους συλληφθέντες, φέρεται να είχε αναλάβει τον τομέα της επικοινωνίας των απαγωγέων με την οικογένεια του Μιχάλη Λεμπιδάκη.

Το ανήλικο κορίτσι οδηγήθηκε και αυτό στον εισαγγελέα, ο οποίος της απήγγειλε κατηγορίες για άμεση συνέργεια στην απαγωγή και άμεση συνέργεια σε απόπειρα εκβιασμού για λήψη λύτρων.

Αμέσως μετά απολογήθηκε ενώπιον του ανακριτή που την άφησε ελεύθερη, επιβάλλοντάς της τους περιοριστικούς όρους απαγόρευσης εξόδου από τη χώρα και της παρουσίας μία φορά τον μήνα στο αστυνομικό τμήμα της περιοχής της.

Τι ανέφερε ο ιατροδικαστής για τον Λεμπιδάκη

Τον απαχθέντα επιχειρηματία εξέτασε ο ιατροδικαστής Κρήτης Σταμάτης Μπελιβάνης ο οποίος διαπίστωσε ότι ο 53χρονος φέρει αποτύπωμα από αλυσίδα στα κάτω άκρα, ενώ δεν βρέθηκαν στοιχεία αφυδάτωσης.

Όπως είπε ο κ Μπελιβάνης κατά δήλωσή του ο απαχθείς λάμβανε φαγητό και νερό, ωστόσο είχε μια απώλεια βάρους περί τα 16 κιλά.

Επιστροφή στην κανονικότητα για τον επιχειρηματία

Ο Μιχάλης Λεμπιδάκης επέστρεψε τη Δευτέρα στο σπίτι του και την αμέσως επόμενη ημέρα επιχείρησε να επιστρέψει στην καθημερινότητα που είχε πριν συμβεί η απαγωγή.

Ο γνωστός επιχειρηματίας εμφανίστηκε χαμογελαστός και ευδιάθετος, παρά την πολύμηνη ταλαιπωρία του στα χέρια των απαγωγέων του, στην οικογενειακή του επιχείρηση.

Παράλληλα, τον Μιχάλη Λεμπιδάκη επισκέφθηκαν το βράδυ της Τρίτης στο σπίτι του στα Καλέσα ο αρχηγός της ΕΛΑΣ αντιστράτηγος Κωνσταντίνος Τσουβάλας και ο γενικός αστυνομικός διευθυντής Κρήτης, Κώστας Λαγουδάκης.

in.gr

Sports in

Νέα ήττα για Μπακς - Συνεχίζει ασταμάτητος και… μόνος ο Αντετοκούνμπο (107-100)

Οι Μπακς ηττήθηκαν από τους Πέλικανς (107-100) και πλέον πιέζονται έντονα από Νικς και Καβαλίερς για τη δεύτερη θέση στην Ανατολή.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024