Παρασκευή 26 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Συνέδριο με θέμα το Ολοκαύτωμα στο Πανεπιστήμιο Αθηνών

Συνέδριο με θέμα το Ολοκαύτωμα στο Πανεπιστήμιο Αθηνών

Αντικείμενο του συνεδρίου είναι η διεπιστημονική προσέγγιση του Ολοκαυτώματος και η παρουσίαση της ιστορίας των εβραϊκών πληθυσμών της Ευρώπης, από την αρχαιότητα έως και σήμερα.

Μεγάλο διεθνές συνέδριο βρίσκεται σε εξέλιξη στο Πανεπιστήμιο Αθηνών με θέμα «Ολοκαύτωμα: Διαχρονικές και Διεπιστημονικές Προσεγγίσεις». Το συνέδριο ξεκίνησε χθες 3 Οκτωβρίου και ολοκληρώνεται αύριο 5 του μήνα, ενώ διοργανώνεται από το τμήμα Κοινωνικής Θεολογίας του Ιδρύματος και εντάσσεται στο πλαίσιο των εορτασμών για τα 180 χρόνια από την ίδρυση του Πανεπιστημίου Αθηνών.

Το Συνέδριο γίνεται στο κεντρικό κτίριο του Πανεπιστημίου Αθηνών (Πανεπιστημίου 31, 4 Οκτωβρίου – 10:30) και στο αμφιθέατρο του Ινστιτούτο Goethe (Ομήρου 14-16, 5 Οκτωβρίου – 13:00). Τελεί δε, υπό την αιγίδα της EUNIC (European Union National Institutes for Culture / Ένωση Μορφωτικών Ινστιτούτων της Ε.Ε.), και διοργανώνεται σε συνεργασία και με την υποστήριξη των Instituto Cervantes de Atenas,Goethe-Institut Athen, των Πρεσβειών του Ισραήλ, της Πολωνίας και της Ρουμανίας.

Αντικείμενο του συνεδρίου είναι η διεπιστημονική προσέγγιση του Ολοκαυτώματος και η παρουσίαση της ιστορίας των εβραϊκών πληθυσμών της Ευρώπης, από την αρχαιότητα έως και σήμερα. Συμμετέχουν ακαδημαϊκοί και ερευνητές από την Ελλάδα, τη Γερμανία, το Ισραήλ, την Ισπανία, την Πολωνία και τη Ρουμανία, οι οποίοι αντιπροσωπεύουν ένα ευρύ φάσμα γνωστικών αντικειμένων: φιλολογία, θρησκειολογία, τέχνη, θέατρο, ιστορία, αρχαιολογία, κοινωνιολογία, εκπαίδευση για το Ολοκαύτωμα.

Οι ομιλητές θα μιλήσουν σε τέσσερις γενικές ενότητες: α) θυσία, ανατροπή και δίωξη: από την Ελληνιστική περίοδο έως και τον Μεσαίωνα, β) το Ολοκαύτωμα: ιστορικές, πολιτικές και κοινωνικές προσεγγίσεις, με έμφαση στην Ελλάδα, γ) η επιρροή του Ολοκαυτώματος στη λογοτεχνία και στην τέχνη, δ) σύγχρονη κοινωνία και εκπαίδευση.

Στο πλαίσιο του Συνεδρίου, και σε συνεργασία με τον Οργανισμό Πολιτισμού, Άθλησης και Νεολαίας του Δήμου Αθηναίων, θα γίνει προβολή με δωρεάν είσοδο ταινίας για το θέμα του Ολοκαυτώματος σήμερα το βράδυ στις 20.30, στο πνευματικό κέντρο του Δήμου Αθηναίων (Ακαδημίας 50).

Όπως ανακοινώθηκε από το πανεπιστήμιο Αθηνών θα χορηγηθούν βεβαιώσεις παρακολούθησης του συνεδρίου και η είσοδος είναι ελεύθερη, ενώ αναλυτικές πληροφορίες είναι διαθέσιμες στην επίσημη ιστοσελίδα του συνεδρίου: soctheol.uoa.gr

Μάρνυ Παπαματθαίου

in.gr

Sports in

Ρόι Κιν: «Έπινα πάρα πολύ όταν ήμουν στη Γιουνάιτεντ – Ήταν ντροπή»

Ο Ρόι Κιν μίλησε για τη περίοδο που βρισκόταν στη Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ και τις κακές συνήθειες που είχε.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Παρασκευή 26 Απριλίου 2024