Πέμπτη 18 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Στάση εργασίας την Πέμπτη στο «Αττικόν» για την Ψυχιατρική Κλινική

Στάση εργασίας την Πέμπτη στο «Αττικόν» για την Ψυχιατρική Κλινική

Στάση εργασίας, αύριο Πέμπτη, από τις 8:00 έως τις 12:00, και συγκέντρωση στην Ψυχιατρική Κλινική, θα πραγματοποιήσει το Σωματείο Εργαζομένων στο «Αττικόν» Νοσοκομείο, απαιτώντας «κατάλληλες υποδομές που να καλύπτουν τις τεχνικές και κτιριακές προδιαγραφές, όπως προβλέπονται για τη λειτουργία ψυχιατρικών νοσηλευτικών μονάδων» και «πρόσληψη μόνιμου προσωπικού».

Στάση εργασίας, αύριο Πέμπτη, από τις 8:00 έως τις 12:00, και συγκέντρωση στην Ψυχιατρική Κλινική, θα πραγματοποιήσει το Σωματείο Εργαζομένων στο «Αττικόν» Νοσοκομείο, απαιτώντας «κατάλληλες υποδομές που να καλύπτουν τις τεχνικές και κτιριακές προδιαγραφές, όπως προβλέπονται για τη λειτουργία ψυχιατρικών νοσηλευτικών μονάδων» και «πρόσληψη μόνιμου προσωπικού: Ικανό αριθμό εξειδικευμένου νοσηλευτικού προσωπικού με μεγαλύτερη ποσόστωση ανδρών. Ικανό αριθμό εξειδικευμένου προσωπικού ασφαλείας».

Όπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση του Σωματείου, «σύμφωνα με την πρόταση του υπουργείου Yγείας για ένα μεταβατικό πρόγραμμα εφημεριών των ψυχιατρικών κλινικών έως 31/1/2018, το Αιγινήτειο και η Ψυχιατρική Κλινική του Γενικού Νοσοκομείου «Αττικόν» εντέλλονται να δέχονται για νοσηλεία ακούσιες νοσηλείες (εισαγγελικά περιστατικά), ενώ ως τώρα παραπέμπονταν σε άλλα νοσοκομεία. Διαμορφώνονται τρεις ομάδες εφημερίας για τις Ψυχιατρικές Κλινικές των Γενικών Νοσοκομείων, μία για το κέντρο της Αθήνας, μία για τα Δυτικά Προάστια και τον Πειραιά και μία για τις νότιες συνοικίες. Το ΨΝΑ Δαφνί και το ΨΝΑ Δρομοκαΐτειο επιβαρύνονται με επιπλέον εφημερίες».

Σύμφωνα με το Σωματείο «η απόφαση αυτή, για ακόμη μία φορά θα γίνει πάνω στις πλάτες ασθενών και προσωπικού, χωρίς προσλήψεις εξειδικευμένων νοσηλευτών, χωρίς τις κατάλληλες υποδομές».

Επίσης, οι εργαζόμενοι κάνουν για «συνθήκες μη ασφαλούς νοσηλείας για ασθενείς και προσωπικό», προσθέτοντας ότι «τα στοιχεία που παρουσίασε το ίδιο το υπουργείο είναι αδιάψευστοι μάρτυρες της άθλιας κατάστασης, αφού η μέση πληρότητα όλων των ψυχιατρικών δομών με νοσηλευόμενους ασθενείς ξεπερνάει το 140%».

Το πρόβλημα της ψυχικής υγείας είναι «βαθύτερο», αναφέρει το Σωματείο. «Υποβάθμιση-εμπορευματοποίηση-ιδιωτικοποίηση της ψυχικής υγείας για όσους μπορούν να πληρώσουν, αποθήκες ψυχών για τη φτωχολογιά, υπερεντατικοποίηση για νοσηλευτές και γιατρούς στα νοσοκομεία» σημειώνει.

«Με την αλλαγή στο πρόγραμμα των εφημεριών δεν λύνονται τα προβλήματα. Όσες αλλαγές στα προγράμματα εφημεριών και αν γίνουν, όσο ο σχεδιασμός στην ανάπτυξη μονάδων ψυχικής υγείας στηρίζεται στην αντίληψη του «κόστους» που πρέπει να περιοριστεί, η κατάσταση όχι μόνο δεν θα βελτιώνεται, αλλά θα χειροτερεύει διαρκώς», καταλήγει η ανακοίνωση.

health.in.gr,ΑΠΕ-ΜΠΕ

Sports in

LIVE: Ολυμπιακός – Προμηθέας Πάτρας

Παρακολουθήστε live στις 17:15 την εξέλιξη της αναμέτρησης Ολυμπιακός – Προμηθέας Πάτρας για την 4η αγωνιστική του Top-6 της Stoiximan Basket League. Τηλεοπτικά από ΕΡΤ3.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Πέμπτη 18 Απριλίου 2024