Νέες «εξηγήσεις» για τον τρόπο που κάλυψε τα έξοδα της διαμονής του σε πολυτελές ξενοδοχείο στο Λονδίνο επιχείρησε να δώσει ο υπουργός Αμυνας Πάνος Καμμένος που ρωτήθηκε την Τρίτη, κατά τη διάρκεια της συνεδρίασης της επιτροπής Εξωτερικών υποθέσεων και Άμυνας της Βουλής.

Συγκεκριμένα, ο υπουργός ερωτήθηκε από μέλη της Επιτροπής για την αποκάλυψη της εφημερίδας «Παραπολιτικά» σύμφωνα με την οποία πλήρωσε το λογαριασμό του ξενοδοχείου «Mandarin» -ύψους 2.642 ευρώ- με μετρητά και χρησιμοποιώντας τη διεύθυνση του υπουργείου Εθνικής Άμυνας, ενώ προηγουμένως θέλοντας να δείξει ότι πλήρωσε με την πιστωτική του κάρτα είχε καταθέσει στα πρακτικά την απόδειξη κράτησης από διαδικτυακό ιστότοπο και όχι την απόδειξη πληρωμής.

Κατά τη διάρκεια της επιτροπής Εξωτερικών υποθέσεων και Άμυνας, ο κ. Καμμένος ερωτήθηκε από τον βουλευτή της Δημοκρατικής Συμπαράταξης Ανδρέα Λοβέρδο: «Την περασμένη Δευτέρα απευθυνόμενος σε άλλους 299 βουλευτές είπατε αλήθεια ή ψέματα για το πως πληρώσατε;» και απάντησε:

«Εσείς είστε λογικός και καταλαβαίνετε τι είπα. Είπα στη Βουλή ότι χρησιμοποίησα την ίδια κάρτα που μου είχε πληρώσει ο Παπαχρήστος από την αγωγή και εν συνεχεία πλήρωσα από την τσέπη μου. Διαβάστε τα πρακτικά. Κατέθεσα το κλείσιμο του δωματίου που έμεινα με τη γυναίκα και πλήρωσα από την τσέπη μου. Απαντώ σε εσάς. Δεν απαντώ σε άλλους που διαβάζουν κατ εντολή εφημερίδων. Δείτε τα πρακτικά. Είναι η δέσμευση της κάρτας που έκλεισα το δωμάτιο ιδιωτικώς να πληρώσω από την τσέπη μου. Χρέωσα την κάρτα μου για την κράτηση και πλήρωσα από την τσέπη μου. Στο άλλο δωμάτιο είχαν βάλει παρακολούθηση από κάτω με τρεις ανθρώπους να φωτογραφίζουν συνέχεια. Το ποσό αποδεσμεύθηκε από την κάρτα και πλήρωσα από την τσέπη μου».

Αξίζει, πάντως, να σημειωθεί ότι σύμφωνα με τα πρακτικά της συνεδρίασης της Ολομέλειας που εξέταζε το αίτημα σύστασης εξεταστικής επιτροπής για τις συνομιλίες του υπουργού με τον ισοβίτη Μάκη Γιαννουσάκη, ο Πάνος Καμμένος είχε πει:

«Και κ. Θεοδωράκη, ψάξτε τις φορολογικές μου δηλώσεις και το «πόθεν έσχες» μου και θα δείτε ότι τα χρήματα με τα οποία μπήκα στην Βουλή έχουν μειωθεί, αλλά έχω τη δυνατότητα, τουλάχιστον, να πληρώνω κάποιες φορές όταν πηγαίνω σε ταξίδια στο εξωτερικό, που έχω την ευκαιρία να συνοδεύομαι από τη σύζυγό μου, από την τσέπη μου το ξενοδοχείο μου και τα έξοδά μου.

»Όσον αφορά τα περί καζίνο, θα δείτε στις επόμενες εξελίξεις που θα έχουμε στα δικαστήρια ότι αναφέρεστε σε ένα κλαμπ, στο οποίο με τον κ. Γιακουμάτο –πού είναι ο κ. Γιακουμάτος- πρωτομπήκαμε το 1994 και με κάποιους Βουλευτές της Νέας Δημοκρατίας, που έχει μέσα μία αίθουσα για να βλέπεις αγώνες, που έχει εστιατόριο, που έχει μπαρ και περνάς κάποιες ώρες. Τώρα αν βρέθηκε μέσα στα πλαίσια της παρακολουθήσεως να με βγάλουν φωτογραφία μπροστά από τη ρουλέτα, έχω να σας πω ότι δεν παίζω τα λεφτά του ελληνικού λαού, κ. Θεοδωράκη. Δεν παίζω τα λεφτά του ελληνικού λαού.»

Ο ίδιος σημείωσε επιπλέον: «Πήγα, λοιπόν, στο Λονδίνο σε επίσημο ταξίδι. Δεν έμεινα στο ξενοδοχείο στο οποίο είχα κλείσει από την αρχή, γιατί από κάτω ήταν δύο συγκεκριμένα πρόσωπα, οι οποίοι έκαναν αυτή τη δουλειά και με ειδοποίησε η ασφάλειά μου. Έκλεισα δωμάτιο και το πλήρωσα με την κάρτα μου, το οποίο το καταθέτω, γιατί ήθελε να το δει ο κ. Γεωργιάδης. Το πλήρωσα με την κάρτα μου, εδώ είναι και η κάρτα μου, να την δείτε όλοι, το πλήρωσα από την τσέπη μου».

in.gr

Γράψτε το σχόλιό σας