Πέμπτη 25 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Σε τροχιά εκλογών μπαίνει η Κεντροαριστερά

Σε τροχιά εκλογών μπαίνει η Κεντροαριστερά

Έκλεισε και τυπικά η συμφωνία για την on line διασύνδεση – Ανοιχτό το ενδεχόμενο μικρής αναβολής των εκλογών – Επιστολή Θεοδωράκη σε αρχηγούς κομμάτων ΔΗΣΥ και υποψηφίους για την εξ αποστάσεως ψηφοφορία - Η συζήτηση έχει λήξει, λέει η Χαρ. Τρικούπη.

Η επίλυση όλων των διαδικαστικών εκκρεμοτήτων είναι το στοίχημα των επομένων ημερών για τους εμπλεκόμενους στη διαδικασία ανάδειξης επικεφαλής στο νέο φορέα της Κεντροαριστεράς. Κοινή εκτίμηση αποτελεί ότι το κεφάλαιο αυτό πρέπει να κλείσει οριστικά καθώς οι αντιπαραθέσεις του προηγούμενου διαστήματος «έχουν κάνει ζημιά».

Είναι βέβαιο ότι αναταράξεις θα συνεχιστούν, το θέμα της εξ αποστάσεως ψηφοφορίας, αλλά και ζητήματα που αφορούν τα debates μεταξύ των υποψηφίων, διχάζουν. Ωστόσο, όπως λέγεται, καμία διαφωνία δεν μπορεί να σταματήσει την αντίστροφη μέτρηση για τις κάλπες. Μόνο κάποια τεχνικά ζητήματα που ίσως μεταθέσουν την εκλογή, λίγες εβδομάδες αργότερα από την ημερομηνία που έχει ανακοινωθεί, 5 Νοεμβρίου.

Έκλεισε η συμφωνία για το on line -μικρή αναβολή στην εκλογή

Η θετική εξέλιξη των ημερών ήταν η οριστική συμφωνία, μετά από έντονες διαπραγματεύσεις, με τις εταιρίες WIND και OTS, για την ηλεκτρονική διασύνδεση των εκλογικών τμημάτων. Το τελικό κόστος, είναι μειωμένο σε σχέση με την αρχική προσφορά και θα κυμανθεί κάτω από τι 350 χιλιάδες ευρώ. Από τις διαπραγματεύσεις αυτές προκύπτει το ενδεχόμενο αναβολής των εκλογών. Όπως ενημέρωσε τα μέλη της επιτροπής ο Νίκος Αλιβιζάτος, κατά τις συζητήσεις οι εκπρόσωποι των εταιρειών ζήτησαν χρόνο για να απαντήσουν σχετικά με την παράδοση του απαραίτητου εξοπλισμού και αυτό «ενδέχεται να επηρεάσει το χρονοδιάγραμμα για τη διεξαγωγή της ψηφοφορίας».

Σύμφωνα με πληροφορίες, είχε ζητήσει από τη αρχή χρόνο μερικών εβδομάδων για την παράδοση των tablets που μετέθεταν την ημερομηνία εκλογής στο τέλος Νοεμβρίου. Από την επιτροπή ζητήθηκε να εξεταστεί αν μπορεί να επισπευστεί η παράδοση ώστε να τηρηθεί το χρονοδιάγραμμα και ο Νίκος Αλιβιζάτος περιμένει την τελική απάντηση για να συγκαλέσει την επιτροπή. Σε κάθε περίπτωση, μια μικρή αναβολή των εκλογών δεν είναι ζήτημα που θα επιφέρει αναταράξεις.

Διαβάστε αναλυτικά στο tovima.gr

in.gr

Sports in

Oλυμπιακός: Η μεγάλη διαφορά με τον ΠΑΟ

Ο Ολυμπιακός πήρε στα χέρια του το πλεονέκτημα έδρας από την Μπαρτσελόνα και μέσα από το διπλό στη Βαρκελώνη, αναδύεται η μεγάλη διαφορά που έχει την εφετινή σεζόν με τον Παναθηναϊκό.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Πέμπτη 25 Απριλίου 2024