Παρασκευή 19 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Workshop για τα λιποσωμιακά αντικαρκινικά φάρμακα για φαρμακοποιούς

Workshop για τα λιποσωμιακά αντικαρκινικά φάρμακα για φαρμακοποιούς

Στις εφαρμογές της Φαρμακευτικής Νανοτεχνολογίας στη θεραπεία του καρκίνου θα εστιάσει το διαδραστικό εκπαιδευτικό σεμινάριο με τίτλο «Διαδραστικά μαθήματα σε λιποσωμιακά αντικαρκινικά φάρμακα», που θα πραγματοποιηθεί στο πλαίσιο του 18ου Πανελλήνιου Φαρμακευτικού Συνεδρίου.

Στις εφαρμογές της Φαρμακευτικής Νανοτεχνολογίας στη θεραπεία του καρκίνου θα εστιάσει το διαδραστικό εκπαιδευτικό σεμινάριο με τίτλο «Διαδραστικά μαθήματα σε λιποσωμιακά αντικαρκινικά φάρμακα», που θα πραγματοποιηθεί στο πλαίσιο του 18ου Πανελλήνιου Φαρμακευτικού Συνεδρίου στην Αθήνα στις 7 Οκτωβρίου στο Ζάππειο.

Την οργάνωση και την ευθύνη του workshop που απευθύνεται αποκλειστικά σε φαρμακοποιούς όλων των κλάδων έχει ο διευθυντής του Εργαστηρίου Φαρμακευτικής Τεχνολογίας του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών και πρόεδρος της Ελληνικής Φαρμακευτικής Εταιρείας (ΕΦΕ), καθηγητής Κωνσταντίνος Δεμέτζος.

Στο διαδραστικό εργαστήριο που θα βασιστεί σε περιπτωσιολογική μελέτη (case studies), θα μελετηθούν αντικαρκινικά φάρμακα νανοτεχνολογίας τα οποία βρίσκονται ήδη στην κλινική πράξη (νοσοκομεία) και θα συζητηθούν τα τεχνολογικά τους πλεονεκτήματα έναντι των συμβατικών αντικαρκινικών φαρμάκων. Η απόκτηση βασικών γνώσεων σχετικά με νέες νανοτεχνολογικές μορφές αντικαρκινικών φαρμάκων, με την αξιοποίηση των προϊόντων νανοτεχνολογίας, με την κατανόηση της συμπεριφοράς των νέων βιοϋλικών που χρησιμοποιούνται για την παρασκευή καινοτόμων φαρμάκων, αλλά και η εξοικείωση με τη λιποσωμιακή τεχνολογία είναι ο βασικός στόχος του εκπαιδευτικού εργαστηρίου για φαρμακοποιούς που θα πραγματοποιηθεί από το Εργαστήριο Φαρμακευτικής Νανοτεχνολογίας του ΕΚΠΑ.

Στο workshop που θα λάβει χώρα στις 13:00-16:00 στην αίθουσα «Γαληνός» στο Ζάππειο Μέγαρο συμμετέχουν επίσης η Μεταδιδακτορική Ερευνήτρια στον Τομέα Φαρμακευτικής Τεχνολογίας, Δρ Νατάσσα Πίππα (MSc, PhD) και ο υποψήφιος Διδάκτορας στον Τομέα Φαρμακευτικής Τεχνολογίας Νικόλαος Ναζίρης (MSc), στελέχη του εργαστηρίου της Φαρμακευτικής Νανοτεχνολογίας στο Τμήμα Φαρμακευτικής του ΕΚΠΑ.

Στο διαδραστικό εργαστήριο μπορούν να συμμετάσχουν μέχρι 40 άτομα, τα οποία θα λάβουν πιστοποιητικό παρακολούθησης, ενώ δεν θα γίνουν δεκτοί προπτυχιακοί και μεταπτυχιακοί φοιτητές.

Για περισσότερες πληροφορίες στο http://www.pharmacongress.gr/

health.in.gr

Sports in

«Τρέλα»: Οι πανηγυρισμοί των Ερυθρόλευκων για την ιστορική πρόκριση (pics+vids)

Οι Ερυθρόλευκοι προκρίθηκαν στον τελικό του UEFA Youth League, με τους παίκτες της πειραϊκής ομάδας να πανηγυρίζουν με την ψυχή τους την θρυλική πρόκριση.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Παρασκευή 19 Απριλίου 2024