Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024
weather-icon 21o
Παπαδημούλης: Το 2017 θα κλείσει με υπεραπόδοση, θα υπάρξει κοινωνικό μέρισμα

Παπαδημούλης: Το 2017 θα κλείσει με υπεραπόδοση, θα υπάρξει κοινωνικό μέρισμα

«Το 2017 θα κλείσει και πάλι με υπεραπόδοση έναντι των συμφωνημένων στόχων και γι' αυτό προβλέπω ότι θα υπάρξει και πάλι κοινωνικό μέρισμα» σημειώνει ο Δημήτρης Παπαδημούλης, σε συνέντευξή του στον ραδιοφωνικό σταθμό Real Fm. «Δεκάδες χιλιάδες θέσεις εργασίας από την επένδυση στο Ελληνικό» δήλωσε όσον αφορά στο θέμα της επένδυσης. Στο μέτωπο της οικονομίας, τόνισε ότι για τους «δικούς τους λόγους -μεταξύ άλλων και γεωπολιτικοί- και οι δανειστές θέλουν το τρίτο μνημόνιο να είναι και το τελευταίο».

«Το 2017 θα κλείσει και πάλι με υπεραπόδοση έναντι των συμφωνημένων στόχων και γι’ αυτό προβλέπω ότι θα υπάρξει και πάλι κοινωνικό μέρισμα» σημειώνει ο Δημήτρης Παπαδημούλης, σε συνέντευξή του στον ραδιοφωνικό σταθμό Real Fm.

Ο αντιπρόεδρος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου και ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ εκτιμά ότι «αυτήν τη φορά, αυτό το κοινωνικό μέρισμα πρέπει να στραφεί κυρίως στις φτωχές οικογένειες που έχουν άνεργους γονείς και παιδιά».

Όπως προσθέτει, «σε σύγκριση με πέρυσι, πρέπει να προηγηθεί, με βάση τα στοιχεία και την απόδοση των δημοσιονομικών, όλη εκείνη η ενημέρωση κι ο διάλογος που απαιτείται με τους δανειστές, όπως τον κατέγραψε και τον συμφώνησε η επιστολή Τσακαλώτου πριν μερικούς μήνες».

Ο κ. Παπαδημούλης σχολιάζει ότι «κανείς δεν μπορεί να κατηγορήσει αυτήν την κυβέρνηση ότι δεν προσπάθησε να αλλάξει πράγματα» και πως «το τελευταίο διάστημα τα πράγματα έχουν αρχίσει να πηγαίνουν καλύτερα».

»Η κυβέρνηση Τσίπρα δεν αποδείχθηκε μία σύντομη παρένθεση, αλλά έχει καταφέρει -έχοντας προσυπογράψει έναν δύσκολο συμβιβασμό- να περάσει τα πιο δύσκολα και να έχουμε μπει σε μία πορεία ανάκαμψης της οικονομίας» τονίζει.

«Δεκάδες χιλιάδες θέσεις εργασίας από την επένδυση στο Ελληνικό»

Αναφορικά με την επένδυση στο Ελληνικό, επισηαμίνει ότι με βάση την ενημέρωση που έχει από τους αρμόδιους, «η απόφαση της κυβέρνησης να ‘ξεκολλήσει» επιτέλους και να προχωρήσει η επένδυση στο Ελληνικό, θα μεταφραστεί και σε συγκεκριμένα αποτελέσματα μες την επόμενη εβδομάδα, με στόχο μέχρι το τέλος του ’17 να βγουν όλες οι σχετικές αδειοδοτήσεις, ώστε μέσα στο ’18 να έχουμε στον χώρο και μπουλντόζες και να αρχίσουν τα χωματουργικά».

Συμπληρώνει ότι αυτή η επένδυση θα δημιουργήσει δεκάδες χιλιάδες θέσεις εργασίας και πως «έχει, επίσης, συνδεθεί και με την ολοκλήρωση της 3ης αξιολόγησης και έχουμε κάθε συμφέρον αυτή να ολοκληρωθεί μέχρι το τέλος του ’17»

Μεταξύ άλλων, ο κ. Παπαδημούλης υπογραμμίζει πως «η μεγάλη πλειοψηφία των πολιτών δεν θέλει πρόωρες εκλογές και θεωρεί ότι αυτήν τη στιγμή προέχει η ανάκαμψη της οικονομίας, η μείωση της ανεργίας και η έξοδος από τα μνημόνια».

«Και οι δανειστές θέλουν το τρίτο μνημόνιο να είναι και το τελευταίο»

Προσθέτει ότι για τους δικούς τους λόγους -μεταξύ άλλων και γεωπολιτικοί- και οι δανειστές θέλουν το τρίτο μνημόνιο να είναι και το τελευταίο. «Αυτήν, λοιπόν, τη στιγμή, και μετά τη δήλωση του καθόλου φιλικού προς τον ΣΥΡΙΖΑ Ντάισελμπλουμ για εκλογές το 2019, είναι καιρός να το ακούσει και ο Κυριάκος Μητσοτάκης, γιατί αυτή η τακτική του γιουρουσιού για να «πέσει» ο Τσίπρας έχει βρεθεί σε αδιέξοδο» σημειώνει.

Ο ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ σχολιάζει ότι «το κρεσέντο βίας που εξαπέλυσε χθες η κυβέρνηση Ραχόι στην Καταλονία είναι ντροπή για τη δημοκρατική Ευρώπη». «Χρειάζονται -και περιμένω έστω και σήμερα να μιλήσει η σιωπούσα Κομισιόν και η επίσης σιωπούσα ευρωπαϊκή ηγεσία- πρωτοβουλίες εκτόνωσης, και πριν από όλα να σταματήσει η επιθετική αυτή κλιμάκωση, και διαλόγου με τη συμμετοχή όλων των πλευρών», τονίζει.

ΑΠΕ-ΜΠΕ

Sports in

O Τζόλης των 17 γκολ και η… αδικία του Πογέτ (vids)

Ο Γκουστάβο Πογέτ δεν έκανε σωστή διαχείριση στο ματς με τη Γεωργία και αυτό φαίνεται από τον Χρήστο Τζόλη, που είναι ο πιο φορμαρισμένος Έλληνας παίκτης αυτή τη στιγμή και ήταν εκτός αποστολής.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024