Τρίτη 23 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Ξεκινά εκστρατεία «Εμβολιάζομαι - Θωρακίζομαι»

Ξεκινά εκστρατεία «Εμβολιάζομαι – Θωρακίζομαι»

Μεγάλη ενημερωτική εκστρατεία με βασικό μήνυμα «Εμβολιάζομαι – Θωρακίζομαι» ξεκινά εντός του μήνα η φαρμακευτική εταιρεία MSD με την αιγίδα του Πανελληνίου Ιατρικού Συλλόγου και του Ελληνικού Κολλεγίου Παιδιάτρων. Στόχος, η αφύπνιση του κοινού για την αξία του εμβολιασμού.

Μεγάλη ενημερωτική εκστρατεία με βασικό μήνυμα «Εμβολιάζομαι – Θωρακίζομαι» ξεκινά εντός του μήνα η φαρμακευτική εταιρεία MSD με την αιγίδα του Πανελληνίου Ιατρικού Συλλόγου και του Ελληνικού Κολλεγίου Παιδιάτρων. Στόχος, η αφύπνιση του κοινού για την αξία του εμβολιασμού.

Βασικό «όχημα» της εκστρατείας είναι η ελληνική «πύλη» ενημέρωσης για τα εμβόλια Thorakizomai.gr, όπου οι πολίτες μπορούν να ενημερωθούν υπεύθυνα για κάθε τι που αφορά στον εμβολιασμό και τα εμβόλια. Ταυτόχρονα, συρμοί του μετρό θα «ντυθούν» τον Οκτώβριο με τη διαφημιστική εικόνα της καμπάνιας προκειμένου να μεταφέρουν το μήνυμα για την αξία του εμβολιασμού στην παιδική και την εφηβική ηλικία αλλά και στην ενήλικη ζωή. Επίσης, σε επιλεγμένα σημεία θα διανέμεται πλούσιο ενημερωτικό υλικό για τον εμβολιασμό.

Σε ειδική ενημερωτική εκδήλωση αναλύθηκαν όλες οι παράμετροι της αξίας και της ασφάλειας των εμβολίων καθώς και οι λεπτομέρειες της εκστρατείας. Βασικοί ομιλητές ήταν η Διευθύνουσα Σύμβουλος της MSD Ελλάδας, Κύπρου και Μάλτας, κυρία Agata Jakoncic, η εκπρόσωπος του Ελληνικού Κολλεγίου Παιδιάτρων και επίκουρη καθηγήτρια Παιδιατρικής στην Α’ Παιδιατρική Κλινική του Πανεπιστημίου Αθηνών, κυρία Βασιλική Σπούλου, ο παιδίατρος – Διδάκτωρ του Πανεπιστημίου Αθηνών και υπεύθυνος ιατρικού τμήματος εμβολίων της MSD, κ. Γιώργος Τρίμης, και ο Business Unit Director της MSD για τα εμβόλια, κ. Νίκος Μαρκουλάτος.

Η Διευθύνουσα Σύμβουλος της MSD Ελλάδας, Κύπρου και Μάλτας, κ. Agata Jakoncic, στην ομιλία της ανέφερε μεταξύ άλλων ότι «θεωρούμε υποχρέωσή μας να διαφυλάξουμε τη δημόσια υγεία και γι’ αυτό συνεργαζόμαστε στενά με τις δημόσιες αρχές, διασφαλίζοντας ότι όλοι επωφελούνται από το δημόσιο πρόγραμμα εμβολιασμού».

Επί τη ευκαιρία έναρξης της εκστρατείας, ο πρόεδρος του ΠΙΣ, κ. Βλασταράκος δήλωσε: «Η ανάπτυξη, σε παγκόσμιο επίπεδο, του αντιεμβολιαστικού κινήματος, έχει ήδη ολέθρια αποτελέσματα. Εν έτει 2017, επανεμφανίστηκε η ιλαρά, μία νόσος που για πολλά χρόνια την είχαμε ξεχάσει στην Ελλάδα και σε πολλές άλλες ευρωπαϊκές χώρες. Μία νόσος, που πριν κυκλοφορήσει το σχετικό εμβόλιο, αποτελούσε μεγάλη απειλή για τη Δημόσια Υγεία. Το προλαμβάνειν ή το θεραπεύειν του Ιπποκράτη είναι σήμερα πιο επίκαιρο από ποτέ. Πρέπει να γίνει κατανοητό ότι ο εμβολιασμός προλαμβάνει την αρρώστια, θωρακίζει την υγεία και σε αυτό το σκοπό θα πρέπει να συνδράμουν η Πολιτεία, οι Ιατροί και όλοι οι Επαγγελματίες Υγείας, αλλά και οι πολίτες».

Σύμφωνα με την επίκουρη καθηγήτρια Παιδιατρικής, κυρία Β. Σπούλου, «τα σημερινά γεγονότα σχετικά με την έξαρση της ιλαράς φέρνουν στο προσκήνιο πιο έντονα από ποτέ την αναγκαιότητα της θωράκισης όλων μας από ασθένειες που είναι ξεχασμένες αλλά συνεχίζουν να μας απειλούν. Τα οφέλη των εμβολίων για την δημόσια υγεία έχουν αναδειχθεί μέσα στα τελευταία 100 και πλέον χρόνια σώζοντας εκατομμύρια ζωές, προστατεύοντας πολλές περισσότερες και εξοικονομώντας οικονομικούς πόρους για το σύστημα υγείας».

Από την πλευρά του, ο υπεύθυνος του ιατρικού τμήματος των εμβολίων της MSD, παιδίατρος, κ. Τρίμης, αναφέρθηκε στην προσφορά του εμβολιασμού σε παγκόσμιο επίπεδο, επικαλούμενος τα στοιχεία του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας σύμφωνα με τα οποία κάθε χρόνο τα εμβόλια προλαμβάνουν 2-3 εκατομμύρια θανάτους και αποτρέπουν αναπηρίες σε 750.000 παιδιά, ενώ η βελτιστοποίηση της εμβολιαστικής κάλυψης μπορεί να αποτρέψει άλλους 1.5 εκατομμύριο θανάτους ετησίως.

Πριν την ανάπτυξη των εμβολίων, τόνισε ο κ. Τρίμης, η πολιομυελίτιδα προκαλούσε παραλύσεις σε 350.000 άτομα, η διφθερίτιδα ήταν ένα από τα πιο συνηθισμένα αίτια θανάτου σε μικρά παιδιά και η ερυθρά προκαλούσε εκ γενετής ελλείμματα και νοητική καθυστέρησε σε 20.000 νεογέννητα, ενώ η ιλαρά προσέβαλε περίπου 130 εκατομμύρια άτομα.

Έλενα Φυντανίδου

in.gr

Sports in

Φοβερό βίντεο: Η γκολάρα του Μπακούλα από την κερκίδα!

Η καταπληκτική γκολάρα του Μπακούλα σε ένα απολαυστικό βίντεο από την κερκίδα

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Τρίτη 23 Απριλίου 2024