Παρασκευή 26 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Τουσκ: Σε δύο εβδομάδες η παρουσίαση της πολιτικής ατζέντας για το μέλλον της ΕΕ

Τουσκ: Σε δύο εβδομάδες η παρουσίαση της πολιτικής ατζέντας για το μέλλον της ΕΕ

Σε δύο εβδομάδες θα παρουσιάσει την πολιτική ατζέντα για το μέλλον της ΕΕ, ο πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου Ντόναλντ Τουσκ, όπως δήλωσε ο ίδιος από το Ταλίν της Εσθονίας.

Σε δύο εβδομάδες θα παρουσιάσει την πολιτική ατζέντα για το μέλλον της ΕΕ, ο πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου Ντόναλντ Τουσκ, όπως δήλωσε ο ίδιος από το Ταλίν της Εσθονίας.

«Χθες βράδυ είχαμε μια καλή και εποικοδομητική συζήτηση. Θα χρησιμοποιήσω αυτή τη συζήτηση για να δημιουργήσω αυτό που θα ονομάσω ατζέντα των ηγετών για το 2017 και το 2018, φυσικά σε συνεργασία με όλα τα κράτη μέλη και θα παρουσιάσω αυτή την πολιτική ατζέντα σε δύο εβδομάδες», δήλωσε ο Τουσκ, προσερχόμενος στη σημερινή Σύνοδο Κορυφής της ΕΕ.

«Σε αυτή τη διαδικασία θα σεβαστώ, όπως πάντα, τρεις βασικές αρχές: πρώτον, την ανάγκη να βρεθούν πραγματικές λύσεις σε πραγματικά προβλήματα, δεύτερον, την ανάγκη να υπάρξει πρόοδος βήμα-βήμα, θέμα προς θέμα, και τρίτον και σημαντικότερο, την ανάγκη να διατηρηθεί η ενότητα των 27 κρατών-μελών, επίσης στο πλαίσιο νέων ιδεών. Και τέτοιες υπήρξαν πολλές.

»Αλλά ακόμα κι αν κάποιοι πιστεύουν ότι αυτό είναι σαν διαγωνισμός της Eurovision, και ίσως είναι, προσωπικά είμαι πεπεισμένος ότι μαζί, θα το αξιοποιήσουμε σωστά, αν τραγουδήσουμε με μία φωνή», πρόσθεσε.

Υπήρξε συναίνεση για να προχωρήσουμε με τα σχέδια μεταρρύθμισης της ΕΕ, λέει ο Εμανουέλ Μακρόν

Ο γάλλος πρόεδρος Εμανουέλ Μακρόν δήλωσε την Παρασκευή ότι οι ηγέτες της Ευρωπαϊκής Ένωσης συμφώνησαν στη διάρκεια του δείπνου για τη Σύνοδο Κορυφής ότι θα προχωρήσουν πιο γρήγορα με τις μεταρρυθμίσεις στην Ένωση.

Ο Μακρόν χρησιμοποιήσε το χθεσινό δείπνο στο Ταλίν για να μιλήσει εκτενέστερα για το όραμα για μια ταχύτερη και βαθύτερη ευρωπαϊκή ενοποίηση, το οποία παρουσίασε σε ομιλία του την Τρίτη. Δήλωσε σε δημοσιογράφους ότι η συνάντηση υπήρξε εποικοδομητική.

«Οι χθεσινοβραδινές συζητήσεις έδειξαν ότι υπάρχει μια κοινή συνειδητοποίηση για την ανάγκη να κάνουμε ένα βήμα προς τα μπροστά στην Ευρώπη», δήλωσε.

«Σήμερα είμαστε όλοι πεπεισμένοι ότι η Ευρώπη πρέπει να κινηθεί μπροστά πιο γρήγορα και πιο δυνατά για περισσότερη κυριαρχία, περισσότερη ενότητα και περισσότερη δημοκρατία».

in.gr,ΑΠΕ-ΜΠΕ

Sports in

Ολυμπιακός: Σίνα, Μουζακίτης και Χαράλαμπος Κωστούλας στην καλύτερη 11άδα του Youth League

Τρεις παίκτες του Ολυμπιακού συμπεριλήφθηκαν από την ιστοσελίδα Football talent Scout στην καλύτερη 11άδα της διοργάνωσης.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Παρασκευή 26 Απριλίου 2024