Παρασκευή 19 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Διώτης: «Δεν τέλεσα καμία αξιόποινη πράξη»

Διώτης: «Δεν τέλεσα καμία αξιόποινη πράξη»

«Δεν τέλεσα καμία αξιόποινη πράξη, ζητώ να με απαλλάξετε» είπε στην απολογία του για την υπόθεση της «λίστας Λαγκάρντ» ο πρώην επικεφαλής του ΣΔΟΕ Ιωάννης Διώτη.

«Έχω ήσυχη τη συνείδηση μου, δεν τέλεσα καμία αξιόποινη πράξη. Σας ζητώ να με απαλλάξετε» είπε ενώπιον του Τριμελούς Εφετείου Κακουργημάτων ο πρώην επικεφαλής του ΣΔΟΕ Ιωάννης Διώτης, απολογούμενος για τους χειρισμούς του στην υπόθεση της «λίστας Λαγκάρντ».

Ο πρώην εισαγγελικός λειτουργός που δικάζεται με την κατηγορία της απιστίας στην υπηρεσία, επέμεινε ενώπιον των δικαστών στη θέση που από την αρχή έχει διατυπώσει, για τη λίστα με τους μεγαλοκαταθέτες στην ελβετική HSBC, ότι το υλικό ήταν «μη αξιοποιήσιμο» ως αφετηρία οικονομικών ελέγχων, γιατί ήταν «παρανόμως αποκτηθέν».

Όπως τόνισε, τον «παρέδωσαν βορά στα ΜΜΕ», γιατί κάποιοι έλεγαν πως αν το Δημόσιο αξιοποιούσε τη «λίστα Λαγκάρντ» θα εισέπραττε 80-100 δισ. ευρώ. «Με παρέδωσαν βορά στα ΜΜΕ. Αυτό αποτελεί μία εξήγηση γιατί οδηγήθηκαν τα πράγματα ως εδώ και γιατί οι δικαστές που με παρέπεμψαν δεν είχαν το σθένος να αντισταθούν σε αυτά τα λαϊκίστικα που ακούστηκαν» σημείωσε.

Ο κ. Διώτης ανέφερε χαρακτηριστικά για την επίμαχη λίστα, που είχε υποκλέψει ο υπάλληλος της τράπεζας Ερβέ Φαλτσιανί: «Σας προσκόμισα στοιχεία που καταδεικνύουν πως και σε άλλες χώρες, όχι μόνο δεν δέχθηκαν τα στοιχεία Φαλτσιανί, αλλά τα κατέστρεψαν κιόλας. Το Γαλλικό Ακυρωτικό Δικαστήριο δεν τα δέχθηκε. Εξαρχής φώναζα και φωνάζω, ότι απαγορευόταν από τις νομοθετικές διατάξεις η χρήση της λίστας».

Απαντώντας μάλιστα σε ερωτήσεις της εισαγγελέως έδρας, ο κ. Διώτης είπε: «Μου λέτε δηλαδή να ψάξω μια λίστα κάποιου, που την έκλεψε από μία ελβετική τράπεζα και την παζάρευε.. και την πουλούσε. Για ποιον λόγο; Υπάρχουν νόμιμοι τρόποι..».

Ο κατηγορούμενος, ο οποίος είχε αναλάβει τα ηνία του ΣΔΟΕ το 2011 διαδεχόμενος τον Ιωάννη Καπελέρη, υποστήριξε απαντώντας σε ερωτήσεις της προέδρου, πως η τότε κυβέρνηση ήθελε να μην διαταραχθούν οι σχέσεις με την Ελβετία.

ΑΠΕ

Sports in

Αυτή είναι η ενδεκάδα της Κ19 του Ολυμπιακού στον ημιτελικό με τη Ναντ

Ποιες είναι οι επιλογές του Σωτήρη Συλαϊδόπουλου για τον σπουδαίο ημιτελικό της Κ19 του Ολυμπιακού με τη Ναντ στο Final Four του Youth League.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Παρασκευή 19 Απριλίου 2024