Τρίτη 23 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Τσακαλώτος: Το συνολικό άνοιγμα της ΕΤΕπ στην Ελλάδα ξεπερνά τα 17 δισ. ευρώ

Τσακαλώτος: Το συνολικό άνοιγμα της ΕΤΕπ στην Ελλάδα ξεπερνά τα 17 δισ. ευρώ

Έμφαση στο ότι η ΕΤΕπ στη χώρα μας δεν πέτυχε απλώς να διευρύνει τους συνολικούς πόρους που διαθέτει, αλλά προχώρησε και σε εμβάθυνση των τομέων που χρηματοδοτεί, έδωσε ο Ευ.Τσακαλώτος στην ομιλία στην εκδήλωση των εγκαινίων των νέων γραφεία της Τράπεζας στην Αθήνα, τονίζοντας ότι το συνολικό άνοιγμα της ΕΤΕπ στη χώρα ξεπερνά τα 17 δισ. ευρώ. Η ΕΤΕπ ήταν στην Ελλάδα πριν την κρίση, παρέμεινε και τη στήριξε κατά τη διάρκεια και παραμένει και ενισχύει την παρουσία της και μετά την κρίση, τόνισε ο Β.Χόιερ.

Έμφαση στο ότι η Ευρωπαϊκή Τράπεζα Επενδύσεων (ΕΤΕπ) στη χώρα μας δεν πέτυχε απλώς να διευρύνει τους συνολικούς χρηματοδοτικούς πόρους που διαθέτει, αλλά προχώρησε και σε εμβάθυνση των τομέων που χρηματοδοτεί, προσθέτοντας τομείς όπως η Παιδεία, η Υγεία, αστικές αναπλάσεις κλπ. έδωσε ο υπουργός Οικονομικών Ευ.Τσακαλώτος απευθύνοτας χαιρετισμό στην εκδήλωση των εγκαινίων των νέων γραφείων της Τράπεζας στην Αθήνα, που λειτουργούν με μια διευρυμένη δανειοδοτική και συμβουλευτική ομάδα.

Από την πλευρά του ο πρόεδρος της ΕΤΕπ Βέρνερ Χόιερ τόνισε ότι Τράπεζα ήταν στην Ελλάδα πριν την κρίση, παρέμεινε και στήριξε τη χώρα στη διάρκεια της κρίσης και παραμένει και ενισχύει την παρουσία της και μετά την κρίση.

Ο κ. Χόιερ τόνισε ότι στη διάρκεια του 2017 η χρηματοδότηση της ΕΤΕπ προς την Ελλάδα, εκτιμάται ότι θα φθάσει στο ποσό-ρεκόρ των 2 δισ. ευρώ. Έδωσε επίσης έμφαση στο γεγονός ότι η Ελλάδα βρίσκεται στην τρίτη θέση της ευρωπαϊκής κατάταξης αναφορικά με το ύψος των επενδύσεων που υλοποιούνται μέσω του Ευρωπαϊκού Ταμείου Στρατηγικών Επενδύσεων (ΕΤΣΕ) σε σχέση με το μέγεθος της ελληνικής οικονομίας», μιλώντας για «μια αξιοσημείωτη επίδοση σε μια οικονομία όπου οι επενδύσεις υπήρξαν τόσο περιορισμένες, για τόσο μεγάλο διάστημα».

Ο Βέρνερ Χόιερ εξέφρασε την ικανοποίηση του για την υπογραφή της σημαντικής χρηματοδοτικής συμφωνίας που έγινε νωρίτερα σήμερα με την Τράπεζα Πειραιώς για την χρηματοδότηση επενδύσεων 700 εκατ. ευρώ από μικρές και μεσαίες επιχειρήσεις στην Ελλάδα. Επισήμανε γενικότερα ότι η στήριξη για τις μικρομεσαίες επιχειρήσεις βρίσκεται στο επίκεντρο των εργασιών του ομίλου της ΕΤΕπ στην Ελλάδα.

Ο υπουργός Οικονομικών Ευ.Τσακάλώτος επισήμανε επίσης ότι η ΕΤΕπ μπορεί να παίξει ουσιαστικό ρόλο στο διάλογο που βρίσκεται σε εξέλιξη για τη διεύρυνση της ευρωζώνης.

Εκτίμησε γενικότερα ότι είναι σημαντικό το γεγονός ότι το συνολικό άνοιγμα της ΕΤΕπ στην Ελλάδα διαχρονικά ξεπερνά τα 17 δισ. ευρώ και τόνισε ότι η λειτουργία των νέων Γραφείων θα συμβάλει ουσιαστικά στην επιλογή των καλύτερων δυνατών χρηματοδοτήσεων για την Ελλάδα.

ΑΠΕ-ΜΠΕ

Sports in

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Τρίτη 23 Απριλίου 2024