Παρασκευή 26 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Στο «ταμείο» για 2,5 δισ. ευρώ οι φορολογούμενοι

Στο «ταμείο» για 2,5 δισ. ευρώ οι φορολογούμενοι

Στα ταμεία των τραπεζών θα βρεθούν σήμερα οι φορολογούμενοι προκειμένου να εξοφλήσουν τις δόσεις από το φόρο εισοδήματος, τον ΕΝΦΙΑ και τις ρυθμίσεις που έχουν κάνει, καθώς είναι η τελευταία εργάσιμη του μήνα. Περίπου 2,5 δισ. ευρώ αναμένει το υπουργείο Οικονομικών.

Να εξασφαλίσει την όσο το δυνατόν καλύτερη ρευστότητα αναμένει το υπουργείο Οικονομικών από τις δόσεις του φόρου εισοδήματος, ΕΝΦΙΑ και ρυθμίσεων που λήγουν σήμερα, 29 Σεπτεμβρίου, τελευταία εργάσιμη ημέρα του μήνα.

Συγκεκριμένα, περίπου επτά εκατομμύρια φορολογούμενοι θα κληθούν να πληρώσουν συνολικά ένα ποσό που ξεπερνά τα 2,5 δισ. ευρώ, την ώρα που το οικονομικό επιτελείο της κυβέρνησης αναμένει με ενδιαφέρον τα αποτελέσματα αυτών των πληρωμών για να δουν αν θα διευρυνθεί ή όχι η «μαύρη τρύπα» στην είσπραξη των φόρων.

Όπως αναφέρει το υπουργείο Οικονομικών, από την 1η δόση που πληρώθηκε στις 31 Ιουλίου, ανέμενε 1,114 δισ. ευρώ αλλά στο ταμείο μπήκαν εμπρόθεσμα μόλις 775,031 εκατ. Ευρώ, κάτι που σημαίνει πως το 30% παρέμεινε απλήρωτο λόγω μη δυνατότητας καταβολής ή σκόπιμα, προκειμένου οι φορολογούμενοι να μπουν στη ρύθμιση των 12 δόσεων.

Αυτό που θα πρέπει να γνωρίζουν όλοι όσοι δεν πραγματοποιήσουν εμπρόθεσμα την πληρωμή των υποχρεώσεών τους προς την εφορία, είναι πως προβλέπεται προσαύξηση κατά 0,73% του οφειλόμενου ποσού σε μηνιαία βάση.

in.gr

Sports in

Μπακς: Παραμένει εκτός ο Γιάννης Αντετοκούνμπο, χάνει και το Game 3 με τους Πέισερς

Χωρίς τον Γιάννη Αντετοκούνμπο θα αγωνιστούν οι Μπακς κόντρα στους Πέισερς, στο τρίτο ματς της σειράς των Play-offs, όπως ανακοίνωσαν επίσημα τα «Ελάφια»

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Παρασκευή 26 Απριλίου 2024