Πέμπτη 25 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Ρέγκλινγκ: Το πρόγραμμα της Ελλάδας τελειώνει τον Αύγουστο του 2018

Ρέγκλινγκ: Το πρόγραμμα της Ελλάδας τελειώνει τον Αύγουστο του 2018

Ο επικεφαλής του Ευρωπαϊκού Μηχανισμού Σταθερότητας Κλάους Ρέγκλινγκ υποστήριξε πως το ελληνικό πρόγραμμα ολοκληρώνεται τον Αύγουστο του 2018 και πως αν η χώρα μας εφαρμόσει τις απαραίτητες μεταρρυθμίσεις θα μπορεί να προχωρήσει σε αυτοχρηματοδότηση.

Ο επικεφαλής του Ευρωπαϊκού Μηχανισμού Σταθερότητας Κλάους Ρέγκλινγκ κατά την ενημέρωση που έκανε σε δημοσιογράφους αναφέρθηκε μεταξύ άλλων και στην Ελλάδα, σημειώνοντας πως το ελληνικό πρόγραμμα ολοκληρώνεται τον Αύγουστο του 2018 και πως αν η χώρα μας εφαρμόσει τις απαραίτητες μεταρρυθμίσεις θα μπορεί να δανειστεί από τις αγορές.

Συγκεκριμένα, ο κ. Ρέγκλινγκ σημείωσε πως ο ESM ετοιμάζεται –σε συνεργασία με τους άλλους θεσμούς- για την επόμενη αποστολή αξιολόγησης, προκειμένου να διαπιστωθεί αν η ελληνική κυβέρνηση έχει εφαρμόσει τις προαπαιτούμενες μεταρρυθμίσεις. «Εάν το έχει κάνει, οι πιθανότητες είναι καλές ότι η Ελλάδα θα μπορεί να αυτοχρηματοδοτηθεί κανονικά μετά την ολοκλήρωση του προγράμματος» τόνισε κατά την εισαγωγική του δήλωση.

Παράλληλα, όπως σημειώνει το capital.gr, ο επικεφαλής του ESM αναφέρθηκε και στο χρονικό πλαίσιο ολοκλήρωσης του ελληνικού προγράμματος, σημειώνοντας πως αυτό τελειώνει τον Αύγουστο του 2018, ενώ περιέγραψε και τη στάση που θα κρατήσουν οι θεσμοί μετά το τέλος του Μνημονίου λέγοντας: «Όταν ολοκληρωθεί το πρόγραμμα, έχουμε υποχρέωση να παρακολουθούμε την πορεία της χώρας γιατί πρέπει κάποια στιγμή να αποπληρωθούμε. Ωστόσο είναι άλλο πράγμα το να βρίσκεται μια χώρα σε πρόγραμμα και άλλο να τελεί υπό εποπτεία. Στην Ελλάδα θα εφαρμοστεί ό,τι εφαρμόστηκε και στις χώρες που βρίσκονταν σε πρόγραμμα και βγήκαν από αυτό».

Ο κ. Ρέγκλινγκ υπογράμμισε επίσης πως θα αλλάξει ο ρόλος που θα έχει το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο σε περίπτωση που μια χώρα ζητήσει οικονομική βοήθεια στο μέλλον. «Ελπίζω ότι θα αργήσει να εμφανιστεί η επόμενη κρίση αλλά θα είμαστε έτοιμοι να την αντιμετωπίσουμε ως ESM σε συνεργασία με την Κομισιόν. Το ΔΝΤ δεν θα έχει τον ίδιο ρόλο με την προηγούμενη φορά», είπε.

Στο «παρά πέντε» η υποδόση των 800 εκατ. ευρώ

Ο επικεφαλής του επικεφαλής του Ευρωπαϊκού Μηχανισμού Σταθερότητας, όπως αναφέρει η εφημερίδα «Ελευθερία του Τύπου», παρέπεμψε στο τέλος Οκτωβρίου και το επόμενο προγραμματισμένο Euroworking Group για την υποδόση των 800 εκατ. ευρώ.

Ο κ. Ρένγκλινγκ σημείωσε πως μέχρι τότε η ελληνική κυβέρνηση θα πρέπει να έχει δώσει τα στοιχεία που να βεβαιώνουν ότι μείωσε τα ληξιπρόθεσμα χρέη. Ωστόσο, τα περιθώρια που έχει η Ελλάδα είναι περιορισμένα σε περίπτωση που χρειαστούν νέα στοιχεία καθώς το EwG θα πραγματοποιηθεί στις 26 Οκτωβρίου, πέντε μέρες πριν την εκπνοή τις προθεσμίας για τη διάθεση των 800 εκατ. ευρώ.

in.gr

Sports in

Άσχημα μαντάτα για τον Αντετοκούνμπο

Αμφίβολος και για τις επόμενες αναμετρήσεις κόντρα στους Ιντιάνα Πέισερς, παραμένει ο ηγέτης των Μιλγουόκι Μπακς, Γιάννης Αντετοκούνμπο.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Πέμπτη 25 Απριλίου 2024