Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024
weather-icon 21o
Έτσι έκαναν ένοπλες ληστείες σε καταστήματα και επιχειρήσεις [Βίντεο]

Έτσι έκαναν ένοπλες ληστείες σε καταστήματα και επιχειρήσεις [Βίντεο]

Υλικό από κάμερες κλειστού κυκλώματος για τον τρόπο που πραγματοποιούσε ένοπλες ληστείες η συμμορία που συνελήφθη από την ΕΛΑΣ έδωσαν στη δημοσιότητα οι Αρχές.

Υλικό από κλειστό κύκλωμα παρακολούθησης, στο οποίο εμφαζίνονται τα μέλη και ο τρόπος δράσης της οργάνωσης, έδωσε στη δημοσιότητα η Ελληνική Αστυνομία, ώστε να είναι σε θέση οι πολίτες και οι εργαζόμενοι στα καταστήματα να αντιλαμβάνονται την παρουσία ατόμων, που διαπράττουν τέτοια αδικήματα και να αποτρέπουν κατ’ αυτόν τον τρόπο κινδύνους, ενδεχομένως και κατά της ζωής τους.



Θυμίζουμε ότι σε βάρος των πέντε συλληφθέντων και του ενός ατόμου που καταζητείται ασκήθηκε ποινική δίωξη για τα αδικήματα της συγκρότησης-ένταξης και διευκόλυνσης εγκληματικής οργάνωσης προς διάπραξη πλειόνων ληστειών και κλοπών, της ληστείας από κοινού κατά συρροή από δράστες ενεργήσαντες με καλυμμένα τα χαρακτηριστικά και μη, φέροντας πολεμικό τυφέκιο, της κλοπής, της πλαστογραφίας, της διακεκριμένης περίπτωσης οπλοφορίας πολεμικού τυφεκίου, της παράνομης οπλοφορίας, της παράνομης κατοχής πυρομαχικών, της νομιμοποίησης εσόδων από κοινού και κατά μόνας.

Τα μέλη της οργάνωσης έχουν πλούσιο ποινικό παρελθόν, καθότι έχουν συλληφθεί και εκτίσει ποινές κάθειρξης για παρόμοια αδικήματα, ενώ διέπονταν από ισχυρούς συνεκτικούς δεσμούς και διατηρούσαν φιλικές σχέσεις, λόγω του ταυτόχρονου εγκλεισμού τους σε σωφρονιστικό κατάστημα, κατά το πρόσφατο παρελθόν, αλλά και λόγω της διαμονής τους στην ίδια περιοχή.

Ως «ορμητήριό» τους, χρησιμοποιούσαν αποθήκη και πάρκινγκ σε περιοχή του Πειραιά, όπου συγκεντρώνονταν πριν και μετά από κάθε ενέργειά τους. Τα μέρη αυτά τα χρησιμοποιούσαν ταυτόχρονα ως κρησφύγετα και «καβάτζες», αφού εκεί απέκρυπταν μοτοσικλέτες, οπλισμό και τα «επιχειρησιακά» τους ρούχα. Σε κάθε ληστεία δρούσαν με διαφορετική σύνθεση, με δύο τουλάχιστον μέλη κάθε φορά, χρησιμοποιώντας δίκυκλες μοτοσικλέτες μεγάλου κυβισμού ενώ σε κάποιες περιπτώσεις χρησιμοποιούσαν φορτηγά οχήματα, όπου φόρτωναν τις μοτοσικλέτες μέχρι να προσεγγίσουν το σημείο της ληστείας.

Κατά τη διάπραξη των ληστειών εισέρχονταν στα καταστήματα με τα πρόσωπά τους καλυμμένα, συνήθως φορώντας κράνη, ενώ φορούσαν πάντοτε μακρυμάνικα μπουφάν ή φούτερ, γάντια, μακριά παντελόνια, κουκούλες τύπου full face και γυαλιά ηλίου εσωτερικά του κράνους, για να μην είναι δυνατή η αναγνώριση τους. Έφεραν όλοι όπλα χειρός (πιστόλι- περίστροφο), ενώ σε κάποιες περιπτώσεις πολεμικό τυφέκιο, γεγονός που καταδεικνύει το βαθμό της προετοιμασίας καθώς και την επικινδυνότητα της εγκληματικής τους δράσης. Ενδεικτικό του οργανωμένου τρόπου και του μεθοδικού σχεδιασμού των ληστειών αποτελεί το γεγονός ότι στην πλειοψηφία των περιπτώσεων διέπρατταν τις ληστείες σε πολύ σύντομο χρόνο, που δεν υπερέβαινε τα 1,5 λεπτά.

in.gr

Sports in

Αυτός είναι ο πρώτος υποψήφιος για τον πάγκο της Λίβερπουλ

Μετά την διαφαινόμενη παραμονή του Τσάμπι Αλόνσο στη Μπάγερν Λεβερκούζεν, η Λίβερπουλ έχει τον επόμενο υποψήφιο αντί-Κλοπ.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024