Τρίτη 16 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Έκτακτη σύσκεψη στο Μαξίμου για το Ελληνικό

Έκτακτη σύσκεψη στο Μαξίμου για το Ελληνικό

Έκτακτη σύσκεψη πραγματοποιεί στο Μαξίμου το Συμβούλιο που συγκροτήθηκε για να εξετάσει το θέμα της επένδυσης στο πρώην αεροδρόμιο του Ελληνικού, μετά τις καθυστερήσεις εξαιτίας των συνεχών αναβολών για τη λήψη απόφασης από το ΚΑΣ.

Έκτακτη σύσκεψη πραγματοποιεί στο Μαξίμου το Συμβούλιο που συγκροτήθηκε για να εξετάσει το θέμα της επένδυσης στο πρώην αεροδρόμιο του Ελληνικού, μετά τις καθυστερήσεις εξαιτίας των συνεχών αναβολών για τη λήψη απόφασης από το ΚΑΣ.

Χθες, Τετάρτη, πηγές του Μεγάρου Μαξίμου διευκρίνιζαν ότι η κυβέρνηση δίνει τον απαραίτητο χρόνο και χώρο στους θεσμούς και τη Δημόσια Διοίκηση να λειτουργήσουν με βάση το νόμο σε όλες τις περιπτώσεις. Αυτό όμως, προσέθεταν, δεν σημαίνει ότι θα αποδεχθεί σκόπιμες κωλυσιεργίες που θα έθεταν σε αμφισβήτηση τη δεδηλωμένη βούλησή της και την αποφασιστικότητά της για την ολοκλήρωση της επένδυσης στο Ελληνικό.

Η απόφαση του ΚΑΣ για την έγκριση της Στρατηγικής Μελέτης Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων και του Σχεδίου Ολοκληρωμένης Ανάπτυξης της επένδυσης του Ελληνικού αναβλήθηκε χθες για τρίτη φορά. Σχετική εισήγηση είχε κάνει η Γ.Γ. του υπ.Πολιτισμού Μ.Ανδρεαδάκη-Βλαζάκη στη διάρκεια της συνεδρίασης του Κεντρικού Αρχαιολογικού Συμβουλίου (ΚΑΣ), που βρίσκεται σε εξέλιξη, δίχως ωστόσο να συμφωνούν με αυτήν όλα τα μέλη.

Σύμφωνα με πληροφορίες του in.gr, η κα Βλαζάκη εισηγήθηκε να ξαναεισαχθεί το θέμα διαφορετικά: Σαν κήρυξη ή μη αρχαιολογικού χώρου στο Ελληνικό, και σαν έγκριση ή μη της Στρατηγικής Μελέτης Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων και του Σχεδίου Ολοκληρωμένης Ανάπτυξης.

Σύμφωνα με άλλες πηγές, η εισήγηση για μια ακόμη αναβολή δεν είχε πάρει την σχετική κατεύθυνση από την πολιτική ηγεσία, παρά είναι δική της πρωτοβουλία με το σκεπτικό η συζήτηση στο ΚΑΣ ενδεχομένως να οδηγήσει σε απόφαση που αφορά τη μη κήρυξη της έκτασης ως αρχαιολογικής ζώνης.

Την πρώτη φορά η συνεδρίαση είχε διακοπεί στις 2 τα ξημερώματα έπειτα από τηλεφώνημα «άνωθεν» και ενώ η κήρυξη της έκτασης ως αρχαιολογικής κρεμόταν από μια κλωστή, ενώ τη δεύτερη φορά δεν πραγματοποιήθηκε ποτέ, καθώς λίγες ώρες πριν ξεκινήσει οι ισορροπίες ήταν και πάλι υπέρ όσων υποστήριζαν ότι το πρώην αεροδρόμιο πρέπει να κηρυχθεί αρχαιολογική ζώνη.

Sports in

8 Ιουλίου-15 Απριλίου: τόσο διάστημα περίμενε ο Σλούκας…

Η μετακίνηση του Κώστα Σλούκα στον Παναθηναϊκό και η ανακοίνωση στις 8 Ιουλίου ήταν μια στιγμή που έφερε δονήσεις στο ελληνικό και ευρωπαϊκό μπάσκετ.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Τρίτη 16 Απριλίου 2024