
Αντιδράσεις προκάλεσε η κλήρωση σημαιοφόρων στην Κοζάνη
Έντονες αντιδράσεις γονέων έχει προκαλέσει η κλήρωση ενός μαθητή από την Αλβανία, ο οποίος δεν έχει καλούς βαθμούς, για την παρέλαση της 11ης Οκτωβρίου στην Κοζάνη.
Οι συζητήσεις για τις αντιδράσεις που θα προκαλούσε η εφαρμογή του νόμου Γαβρόγλου για την κλήρωση των σημαιοφόρων στα δημοτικά σχολεία έγιναν πραγματικότητα στην Κοζάνη, καθώς εκεί πραγματοποιήθηκε η πρώτη κλήρωση.
Συγκεκριμένα, οι διευθυντές των σχολείων κλήθηκαν να ορίσουν τους σημαιοφόρων για την παρέλαση της 11ης Οκτωβρίου, όπου είναι η επέτειος της απελευθέρωσης της πόλης.
Έτσι συνέβη και στο 5ο δημοτικό σχολείο της πόλης, όπου όμως η κλήρωση ανάδειξε σημαιοφόρο έναν μαθητή από την Αλβανία, ο οποίος δεν χαρακτηρίζεται για τις επιδόσεις του στα μαθήματα, με αποτέλεσμα να αντιδράσει έντονα μια μερίδα γονέων.
Ορισμένοι γονείς φέρουν το επιχείρημα της κακής επίδοσης του παιδιού στα μαθήματα, υποστηρίζοντας πως η επιλογή σημαιοφόρου θα έπρεπε να συνεχίσει να γίνεται με κριτήριο τη βαθμολογία, ενώ κάποιοι άλλοι υποστηρίζουν πως δεν θα έπρεπε να κρατάει τη σημαία κάποιο παιδί που δεν έχει ελληνική καταγωγή.
Μάλιστα, σύμφωνα με όσα αναφέρουν τοπικά μέσα ενημέρωσης, κάποιοι γονείς υποστηρίζουν ότι δεν θα επιτρέψουν στα παιδιά τους να λάβουν μέρος σε αυτήν παρέλαση, όσο και σε εκείνη της 28ης Οκτωβρίου, καθώς η εκλογή σημαιοφόρου ισχύει μέχρι τις 31 Ιανουαρίου.
in.gr
- Οι δράστες της επίθεσης στο τζαμί στο Σαν Ντιέγκο, μετέδιδαν σε live streaming – Είχαν ναζιστικά σύμβολα [βίντεο]
- Η ανάπτυξη αμερικανικών δυνάμεων στην Πολωνία δεν έχει ματαιωθεί, λέει ο Βανς
- Νορβηγία: Έκκληση των πρωθυπουργών της Ινδίας και των σκανδιναβικών χωρών υπέρ της πολυμερούς συνεργασίας
- Τσέλσι – Τότεναμ 2-1: Έχασε και η παραμονή θα κριθεί την τελευταία αγωνιστική
- Μέση Ανατολή: Οι εύποροι του Ντουμπάι αναζητούν νέο καταφύγιο – Σε ποιες χώρες κατευθύνονται
- Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Τετάρτη 20.05.2026]


