Tageszeitung: Θα μπορούσε να είναι καλή είδηση η αποχώρηση Σόιμπλε
«Το ότι ο Σόιμπλε δεν θα παραμείνει υπουργός Οικονομικών, αλλά θα γίνει πρόεδρος της βουλής θα μπορούσε να είναι καλή είδηση», αναφέρει η Tageszeitung του Βερολίνου.
«Το ότι ο Σόιμπλε δεν θα παραμείνει υπουργός Οικονομικών, αλλά θα γίνει πρόεδρος της βουλής θα μπορούσε να είναι καλή είδηση», αναφέρει η Tageszeitung του Βερολίνου.
«Κατά βάθος με την σκληρή του στάση σε ευρωπαϊκό επίπεδο συνέβαλε στο να γίνει μόνιμη κατάσταση η κρίση στη νότια Ευρώπη με συνεχή προγράμματα λιτότητας. Επνιξε τη συζήτηση για κοινή δημοσιονομική πολιτική χωρίς την οποία το ευρώ δεν μπορεί να λειτουργήσει μακροπρόθεσμα» τονίζει ο σχολιαστής της εφημερίδας.
»Εάν ο Σόιμπλε κρατήσει μελλοντικά προς το AfD την ίδια αμείλικτη στάση του και τον βίαιο κυνισμό, με τα οποία ωθούσε τους Ελληνες συνεχώς σε κοινωνικές αγριότητες, θα είναι κέρδος. Αυτό είναι το καθήκον μιας ισχυρής προσωπικότητας.
Με τοFDP θα είναι χειρότερα
»Για την Ευρώπη η αποχώρηση Σόιμπλε δεν σημαίνει αυτόματα ότι τα πράγματα θα γυρίσουν προς το καλύτερο. Το αντίθετο. Αν ο πρόεδρος του FDP Κρίστιαν Λίντνερ καταφέρει να αποσπάσει το υπουργείο Οικονομικών, ο ρόλος της Γερμανίας στις Βρυξέλλες μπορεί να γίνει πιο καταστροφικός. Βέβαια για τον Σόιμπλε το Grexit ήταν μια επιλογή, για τον Λίντνερ είναι ρητή απαίτηση».
Και καταλήγει η εφημερίδα: «Εάν οι Χριστιανοδημοκράτες και οι Πράσινοι θέλουν να δώσουν έμφαση στην ευρωπαϊκή ιδέα, δεν θα πρέπει να αφήσουν σε καμιά περίπτωση το υπουργείο στα χέρια του FDP…
»Και οι Πράσινοι θα πρέπει να σκεφτούν τι τους είναι πιο σημαντικό, η δημοτικότητα του υπουργείου Εξωτερικών ή το υπουργείο Οικονομικών.
»Διότι στο τελευταίο δεν θα συνέβαλαν μόνο στην ιδέα της αλληλέγγυας Ευρώπης, αλλά θα αποτελούσαν σημαντικό μοχλό για πιο δίκαιη δημοσιονομική πολιτική. Πόση ισχύ απορρέει από αυτό το πόστο το έδειξε ο Σόιμπλε τα τελευταία 8 χρόνια με εντυπωσιακό τρόπο».
ΑΠΕ-ΜΠΕ
- Ελαιόλαδο: Οι μεγάλες προκλήσεις και το στοίχημα της επόμενης δεκαετίας
- Καιρός: Από το ψύχος της Αρκτικής σε ακραία ζέστη – Η Ευρώπη προετοιμάζεται…
- Θοδωρής Αθερίδης: Απαντά για πρώτη φορά αν έχει χωρίσει με τη Σμαράγδα Καρύδη
- Πάτρα: Άγρια επίθεση σε μητέρα τριών παιδιών – Την ξυλοκόπησαν και την πέταξαν σε χαντάκι
- Αυτή την Κυριακή με το ΒΗΜΑ: «Τάδε Εφη Ξένου» – 25 χρόνια πολιτικής ιστορίας με μολύβι και χαρτί
- ΗΠΑ: Άγριο έγκλημα στο Μπρούκλιν – Νεκρή 41χρονη τρανς από τον εραστή της
- Ισπανία: Δύο νεκροί και τέσσερις τραυματίες από πυροβολισμούς – Αναζητείται ο δράστης
- Σαν Ντιέγκο: «Θυσίασε τη ζωή του» ο φύλακας του τζαμιού και πατέρας οκτώ παιδιών – Φιλοναζί οι δράστες
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις






![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Τρίτη 19.05.2026]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/05/pexels-mohammed-abubakr-201794886-18398973-1-315x220.jpg)
























































Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442