Το εδώλιο δείχνει σε 18 πρόσωπα που εμπλέκονται στην υπόθεση προμήθειας του συστήματος ασφαλείας των Ολυμπιακών Αγώνων C4I, από την κοινοπραξία SAIC με υποκατασκευαστή τη Siemens, βούλευμα του Συμβουλίου Εφετών.

Βασικός κατηγορούμενος στην υπόθεση είναι ο πρώην κραταιός άνδρας της Siemens στην Ελλάδα Μιχάλης Χριστοφοράκος, σε βάρος του οποίου εκκρεμούν διαδοχικά εντάλματα σύλληψης του 2017. Εκζητούμενοι είναι και οι άλλοτε ισχυροί πρωταγωνιστές Μίκαελ Κουτσενρόιτερ και Ρίχαρντ Σίκατσεκ. Το δικαστικό συμβούλιο ζητεί μάλιστα για όλους, αν και εφόσον συλληφθούν, να κρατηθούν προσωρινά.

Το Συμβούλιο Εφετών παραπέμπει μεταξύ άλλων στην ακροαματική διαδικασία του Τριμελούς Εφετείου Κακουργημάτων – εκτός των Χριστοφοράκου, Κουτσενρόιτερ και Σίκατσεκ – τους Γεώργιο Καραμάνη, Εμμανουήλ Βαρδάκη, Ελευθέριο Λώλο, Γεράσιμο Βασιλάτο, Παναγιώτη Αναστόπουλο, Ιωάννη Πετρόπουλο, Παναγιώτη Μέρτη, Διονύσιος Δενδρινός.

Για την υπόθεση θα δικαστούν επίσης οι Γεώργιος Καλδής, Αλέξανδρος Λέτσας, Σάββας Γιαννακάκης, Αθανάσιος Ράμμος και Βασίλειος Τυρογαλάς.

Ελευθερία Κόλλια

Γράψτε το σχόλιό σας

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο