Τρίτη 23 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Πολάκης: ΠΟΕΔΗΝ και μερίδα των ΜΜΕ τρομοκρατούν τους πολίτες

Πολάκης: ΠΟΕΔΗΝ και μερίδα των ΜΜΕ τρομοκρατούν τους πολίτες

Επίθεση κατά της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Εργαζομένων Δημοσίων Νοσοκομείων (ΠΟΕΔΗΝ) αλλά και των μέσων μαζικής ενημέρωσης εξαπέλυσε ο αναπληρωτής υπουργός Υγείας, Παύλος Πολάκης, με αφορμή τις καταγγελίες για την πρόσβαση των καρκινοπαθών σε διαγνωστική εξέταση.

Επίθεση κατά της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Εργαζομένων Δημοσίων Νοσοκομείων (ΠΟΕΔΗΝ) αλλά και των μέσων μαζικής ενημέρωσης εξαπέλυσε ο αναπληρωτής υπουργός Υγείας, Παύλος Πολάκης, με αφορμή τις καταγγελίες για την πρόσβαση των καρκινοπαθών σε διαγνωστική εξέταση.

«Συνδικαλιστική γραφειοκρατία της ΠΟΕΔΗΝ και μερίδα των ΜΜΕ, σφιχτοπιασμένες πλέον χέρι χέρι, χορεύουν το χορό του Ζαλόγγου στην ονομαστική εορτή του Γκέμπελς. Λάστιχα αυτοκινήτων, υπηρεσιακά αυτοκίνητα πρεσβειών, καζίνο και η αγωνία των καρκινοπαθών μπαίνουν στο μπλέντερ της ψευδούς πληροφόρησης με σκοπό να φτιαχτεί το μίγμα της καταστροφολογίας, της τρομοκράτησης των πολιτών και της ανηλεούς επίθεσης στην κυβέρνηση», αναφέρεται χαρακτηριστικά σε ανακοίνωση του γραφείου Τύπου του αναπληρωτή υπουργού Υγείας.

Ο κ. Πολάκης εξαπολύει μια άνευ προηγουμένου επίθεση στον πρόεδρο της ΠΟΕΔΗΝ, Μιχάλη Γιαννάκο, λέγοντας ότι είναι «κατ’ ευφημισμόν εκπρόσωπος των εργαζομένων στα νοσοκομεία και κατ’ ουσία γητευτής μουλαριών».

Και συνεχίζει κατηγορώντας τον πρόεδρο της ΠΟΕΔΗΝ ότι «ο έντρομος κος Γιαννάκος αντιλαμβανόμενος την απώλεια της όποιας ισχύος του έδινε στο παρελθόν το πελατειακό σύστημα και η δυνατότητα συνδιοίκησης του Δημόσιου Συστήματος Υγείας, έχει διαθέσει τα μουλάρια του για την έλξη του κάρου του παραληρηματικού αντικυβερνητικού λόγου, μα θα πρέπει να ξέρει ότι τα μουλάρια, άλογα κούρσας δεν γίνονται».

Αναφορικά με τη λειτουργία των PET-CT στα δημόσια νοσοκομεία απαντά ότι «η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ παρέλαβε σε λειτουργία μόνο ένα PET-CT σε δημόσιο νοσοκομείο, ενώ αυτή τη στιγμή λειτουργούν PET-CT σε 5 δημόσια νοσοκομεία και όχι σε 4, όπως ψευδώς αναφέρεται στο δελτίο τύπου της ΠΟΕΔΗΝ. Για του λόγου το αληθές PET – CT λειτουργούν αυτή τη στιγμή στον ‘Ευαγγελισμό’, στο Νοσοκομείο Παίδων ‘Αγία Σοφία’, στο ‘Μεταξά’, στο ‘Θεαγένειο’ και στο ‘Παπαγεωργίου’».

Ο αναπληρωτής υπουργός Υγείας, μάλιστα, προαναγγέλλει ότι το αμέσο επόμενο διάστημα εγκαθίστανται PET-CT στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο του Ρίου και στο Νοσοκομείων των Αγίων Αναργύρων ενώ σύντομα θα υπάρξουν ανακοινώσεις σχετικά με την αγορά και τοποθέτηση PET-CT και σε άλλα νοσοκομεία περιφερειών της χώρας.

Για τις αναμονές προκειμένου να εξεταστούν με PET-CT-SCAN οι καρκινοπαθείς ο κ. Πολάκης ισχυρίζεται ότι«η αναμονή για την εξέταση ανέρχεται στη μία εβδομάδα» ενώ αντικρούει την ΠΟΕΔΗΝ και ως προς το κόστος της εξέτασης λέγοντας ότι «η εξέταση PET-CT έχει ανακοστολογηθεί από τις 26/10/2016 (ΦΕΚ 4368/26.10.16, Τεύχος Β) και πλέον το κόστος της ιατρικής πράξης ανέρχεται στα 400€, από 700€ που κόστιζε πριν, ενώ το κόστος του ραδιοφαρμάκου που χρησιμοποιείται ανέρχεται σήμερα στα 700€, από 800€ που κόστιζε στο παρελθόν».

Σύμφωνα με τον αναπληρωτή υπουργό Υγείας, για την πραγματοποίηση της εξέτασης σε ιδιωτικό κέντρο ο ασθενής επιβαρύνεται μόνο με τη συμμετοχή του (15%) στην ιατρική πράξη, δηλαδή 60€.

Ακόμα προσθέτει ότι από το Ιανουάριο έως σήμερα, από τα 450 αντίστοιχα αιτήματα που έχουν κατατεθεί στο ΚΕΣΥ για PET-CT-SCAN, έχουν εγκριθεί τα 356.

«Τέλος, όσο αφορά στην παραγωγή του ραδιοφαρμάκου, αν ο κος Γιαννάκος ενημερωνόταν από τη Διαύγεια, θα γνώριζε ότι με το πρόγραμμα της Περιφέρειας Αττικής θα εγκατασταθούν δύο μίνι κυκλοτρόνια στο ΓΟΝΚ Αγίων Αναργύρων και στο Νοσοκομείο Μεταξά στον Πειραιά, ενώ και σε αυτή την περίπτωση σύντομα θα ανακοινωθεί η εγκατάσταση και άλλων κυκλοτρονίων σε νοσοκομεία της χώρας», καταλήγει ο κ. Πολάκης.

Αξίζει πάντως να σημειωθεί ότι παραδέχεται ότι το ποσοστό του 5,1% ΑΕΠ για την Υγεία δεν αποτελεί τιμή για τη χώρα «η αύξησή του στα δύσκολα αυτά χρόνια σηματοδοτεί την έναρξη της ανοδικής πορείας μέχρι το 6,5% περίπου, που είναι και ο μέσος όρος των χωρών της ΕΕ», λέει.

Μαίρη Μπιμπή

health.in.gr

Sports in

Από τον Ολυμπιακό στη Χιροσίμα

Τα γιεν της JT Thunders έπεισαν τον Ντανιέλ Καστελάνι να πάρει το αεροπλάνο για την Ιαπωνία.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Τρίτη 23 Απριλίου 2024