Πέμπτη 25 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Βούτσης: Την οικονομική κρίση ακολουθεί προσπάθεια δολοφονίας χαρακτήρων

Βούτσης: Την οικονομική κρίση ακολουθεί προσπάθεια δολοφονίας χαρακτήρων

H γ' αξιολόγηση πρέπει να κλείσει άμεσα τόνισε ο πρόεδρος της Βουλής, Νίκος Βούτσης σε συνέντευξή του στον τηλεοπτικό σταθμό Alpha, και υπογράμμισε ότι είναι σημαντικό «να μη μηδενίζουμε ξανά το κοντέρ με το να επανέρχονται ζητήματα κλειστά».

H γ’ αξιολόγηση πρέπει να κλείσει άμεσα τόνισε ο πρόεδρος της Βουλής, Νίκος Βούτσης σε συνέντευξή του στον τηλεοπτικό σταθμό Alpha, και υπογράμμισε ότι είναι σημαντικό «να μη μηδενίζουμε ξανά το κοντέρ με το να επανέρχονται ζητήματα κλειστά».

Ο κ. Βούτσης υπογράμμισε ότι «την πολιτική και οικονομική κρίση την ακολουθεί και μια κρίση στο επίπεδο της προσπάθειας της δολοφονίας χαρακτήρων. Διαμορφώνεται ένα πλαίσιο στην ειδησεογραφία όπου εμφανίζονται ψεύτικες ειδήσεις ή απομονώνονται φράσεις. Το είδαμε και στο ταξίδι του Νίκου Παππά στην Αμερική ή και τώρα, του Π. Καμμένου στο Λονδίνο».

Για τις διαφωνίες μεταξύ των κομμάτων της συγκυβέρνησης, ο πρόεδρος της Βουλής, είπε: «Τις ωδίνες της σύγκλισης πάνω σε νομοσχέδια, τις έχουμε περάσει με επιτυχία στην συγκυβέρνηση ως σήμερα».

Ο κ. Βούτσης ωστόσο, είπε για τη ΝΔ: «Στο ζήτημα της απόφασης του Ευρωπαϊκού Δικαστηρίου στα σωματεία της Θράκης και σε αυτό της ταυτότητας φύλου, η ΝΔ δεν έχει πει τη δική της θέση (…) περισσότερο κέρδισε χρόνο μέχρι να διευκρινίσει τη δική της άποψη και κρύβεται πίσω από το ότι δεν τα έχουν βρει στην κυβέρνηση».

Καλούμενος να σχολιάσει τις πρόσφατες δημοσκοπήσεις, εκτίμησε ότι η κυβέρνηση βρίσκεται σε φάση σταθεροποίησης, καθώς διαμορφώνει πλέον την ατζέντα, κυρίως μετά και την ολοκλήρωση της β’ αξιολόγησης.

«Υπάρχει μια καθαρή διετία πολιτικής. Θα έπρεπε όλοι να συμμετέχουν σε αυτό και να μην ασχολούνται με την παραπολιτική, μικροπολιτική και προσωποποιημένες καταστάσεις. Το αντίθετο, το οποίο συχνά συμβαίνει σήμερα, αποτελεί «μια αθλιότητα του πολιτικού συστήματος που λειτουργεί αποσταθεροποιητικά για τον πολίτη» υπογράμμισε ο πρόεδρος της Βουλής.

Αναφερόμενος στην πετρελαιοκηλίδα μετά το ατύχημα στο Σαρωνικό, ο κ. Βούτσης τόνισε, ότι «έγινε σωστή δουλειά» και η «καλύτερη δυνατή προσπάθεια». Ζήτησε όμως να εφαρμοστούν όλα τα μέτρα για τους υπαίτιους με πολύ αυστηρότητα και να μην γίνει μόνο ΕΔΕ.

«Ο ανασχηματισμός δεν θα γίνει για αντικατάσταση προσώπου»

Τέλος αντέκρουσε, για άλλη μια φορά, σενάρια ανασχηματισμού, σημειώνοντας: «Ο κ. Τσίπρας έχει πλέον μεγάλη εμπειρία στη διακυβέρνηση και μετράει πάρα πολύ το πότε χρειάζεται να πάμε σε ανασχηματισμό». Υπενθύμισε πως ο πρωθυπουργός έχει τοποθετηθεί για τον ανασχηματισμό λέγοντας πως όταν πρέπει να γίνει θα γίνει, αλλά όχι για την αντικατάσταση ενός προσώπου.

Παράλληλα, ο πρόεδρος της Βουλής είπε ότι στο παρελθόν και σε άλλες κυβερνήσεις έχει αποδειχτεί ότι πολλές φορές ο ανασχηματισμός δημιουργεί περισσότερα προβλήματα από όσα λύνει.

Τέλος εκτίμησε, πως με το κλείσιμο του κύκλου των εκλογικών αναμετρήσεων σε μεγάλες ευρωπαϊκές χώρες, θα πρέπει η Ευρώπη να δει με σοβαρότητα τα διλήμματα που έχει μπροστά της και τόνισε πως όλοι επιθυμούν να κλείσει το ζήτημα της Ελλάδας με ταχύτητα και φερεγγυότητα από όλες τις πλευρές.

ΑΠΕ-ΜΠΕ

Sports in

Σε κίνδυνο οι ισπανικοί σύλλογοι και η Φούρια Ρόχα λόγω της κυβερνητικής κηδεμονίας στην ομοσπονδία

Στελέχη της UEFA θεωρούν πως η κυβερνητική κηδεμονία στην ισπανική ομοσπονδία δεν μπορεί να γίνει αποδεκτή από τη στιγμή που δεν υπήρξε η ίδια ανοχή και σε άλλες παρόμοιες περιπτώσεις.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Πέμπτη 25 Απριλίου 2024