Τρίτη 23 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Το in.gr στο Βερολίνο: Αλλαγή ισορροπιών και δεδομένων

Το in.gr στο Βερολίνο: Αλλαγή ισορροπιών και δεδομένων

Την ώρα που η ακροδεξιά προκαλεί σεισμό στην γερμανική πολιτική σκηνή, ο συνασπισμός με το FDP και τους Πράσινους αποτελεί μονόδρομο για την Άνγκελα Μέρκελ. Μεγάλος χαμένος της αναμέτρησης το SPD του Μάρτιν Σουλτς που θα βρεθεί πλέον στην αντιπολίτευση.

Δεν υπάρχει καμία αμφιβολία ότι από το απόγευμα της 24ης Σεπτεμβρίου 2017 η ακροδεξιά «Εναλλακτική για τη Γερμανία» (AfD) προκαλεί πλέον σεισμό στη γερμανική πολιτική σκηνή, ξεπερνώντας το 13% και καταλαμβάνοντας την τρίτη θέση στην επόμενη Βουλή.

Καταφέρνοντας να κινητοποιήσει πάνω από ένα εκατομμύριο Γερμανούς που την προηγούμενη φορά δεν είχαν ψηφίσει και αντλώντας ψήφους από όλα τα κόμματα, το AfD εκτιμάται ότι θα αλλάξει τα δεδομένα με απρόβλεπτο τρόπο προωθώντας μία ακραία εθνική και αντιευρωπαϊκή ατζέντα.

Το SPD είναι ο μεγάλος χαμένος με το χειρότερο ποσοστό της μεταπολεμικής ιστορίας του και εξαναγκάζεται ουσιαστικά να αποσυρθεί από τον μεγάλο συνασπισμό ώστε να κλείσει τις πληγές του και να αποφασίσει τον δρόμο που θα ακολουθήσει.

Για την νικήτρια, την Άνγκελα Μέρκελ, ο συνασπισμός με το FDP και τους Πρασίνους καθίσταται πλέον μονόδρομος, κάτι που τουλάχιστον θα αποτρέψει το AfD από τη θέση της αξιωματικής αντιπολίτευσης.

Οι συνομιλίες για τον σχηματισμό κυβέρνησης όμως θα είναι επίπονες. Ήδη, τόσο στο CDU της κυρίας Μέρκελ (που κατέγραψε ποσοστό αρκετά χαμηλότερο των δημοσκοπήσεων), όσο και τους Βαυαρούς του CSU κυκλοφορούν σκέψεις για δεξιά στροφή ώστε να κλείσουν το μέτωπο απέναντι στο AfD.

Κρίσιμο καθίσταται τέλος το ερώτημα πως θα κινηθεί η επόμενη γερμανική κυβέρνηση στο ευρωπαϊκό μέτωπο σε ζητήματα όπως η ευρωζώνη και το Προσφυγικό. Ουδείς μπορεί πλέον με βεβαιότητα να προβλέψει τα επόμενα βήματα, στοιχείο που αναμφίβολα θα πρέπει να λάβει υπόψη της και η κυβέρνηση των Αθηνών.

in.gr

Sports in

Φοβερό βίντεο: Η γκολάρα του Μπακούλα από την κερκίδα!

Η καταπληκτική γκολάρα του Μπακούλα σε ένα απολαυστικό βίντεο από την κερκίδα

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Τρίτη 23 Απριλίου 2024