Βόρεια Κορέα: Αναπόφευκτη η επίθεση με πυραύλους κατά των ΗΠΑ
Η επίθεση του Τραμπ στον ηγέτη της Βόρειας Κορέας Κιμ Γιονγκ-ουν, τον οποίο αποκάλεσε «rocket man» (άνθρωπο πύραυλο) έχει καταστήσει «την επίσκεψη των πυραύλων μας σε ολόκληρο το έδαφος των ΗΠΑ αναπόφευκτη», δήλωσε ο υπουργός Εξωτερικών της Βόρειας Κορέας Ρι Γιονγκ Χο από το βήμα της Γενικής Συνέλευσης του ΟΗΕ. Νωρίτερα αμερικανικά βομβαρδιστικά B-1B Lancer συνοδευόμενα από μαχητικά πέταξαν ανατολικά των ακτών της Βόρειας Κορέα σε μια επίδειξη δύναμης.
Η επίθεση του Τραμπ στον ηγέτη της Βόρειας Κορέας Κιμ Γιονγκ-ουν, τον οποίο αποκάλεσε «rocket man» (άνθρωπο πύραυλο) έχει καταστήσει «την επίσκεψη των πυραύλων μας σε ολόκληρο το έδαφος των ΗΠΑ αναπόφευκτη», δήλωσε ο υπουργός Εξωτερικών της Βόρειας Κορέας Ρι Γιονγκ Χο από το βήμα της Γενικής Συνέλευσης του ΟΗΕ, ενώ νωρίτερα αμερικανικά βομβαρδιστικά B-1B Lancer συνοδευόμενα από μαχητικά πέταξαν ανατολικά των ακτών της Βόρειας Κορέα σε μια επίδειξη δύναμης.
«Είναι φρούδα ελπίδα να θεωρεί κανείς ότι η Λαοκρατική Δημοκρατία της Κορέας θα κουνηθεί έστω και μία σπιθαμή ή θα αλλάξει τη στάση της εξαιτίας των σκληρότερων κυρώσεων των εχθρικών δυνάμεων», πρόσθεσε ο υπουργός εξωτερικών της χώρας.
Ο βορειοκορεάτης υπουργός Εξωτερικών αποκάλεσε τον Ντόναλντ Τραμπ «διαταραγμένη προσωπικότητα», «μεγαλομανή», «αρχιψεύτη», «γκάνγκστερ», «άνθρωπο που κηλίδωσε αυτόν τον χώρο με βίαια και απερίσκεπτα λόγια», ο οποίος αποτελεί σήμερα «μία από τις μεγαλύτερες απειλές για την ειρήνη».
Ένα «rock party» γεμάτο ήχους, μνήμες και ενέργεια από τις δεκαετίες που όρισαν μια ολόκληρη γενιά -την δική του- αλλά και τους νεότερους, υπόσχεται ο Δημήτρης Σταρόβας.
Ο τρομπετίστας και συνθέτης Στέλιος Χατζηκαλέας, λίγο προτού ανέβει στη σκηνή του Half Note Jazz Club για να παρουσιάσει τη νέα του δουλειά The Sea Inside, μας μιλάει για τη τζαζ.
Φροίξος Φυντανίδης
WIDGET ΡΟΗΣ ΕΙΔΗΣΕΩΝΗ ροή ειδήσεων του in.gr στο site σας