Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024
weather-icon 21o
Τα μυστικά του επαγγέλματος των «ελαφροχέρηδων» στο μετρό [βίντεο]

Τα μυστικά του επαγγέλματος των «ελαφροχέρηδων» στο μετρό [βίντεο]

Τα μυστικά του επαγγέλματος των «ελαφροχέρηδων» σε μετρό και ηλεκτρικό, από την ανέμελη είσοδο στο σταθμό, σε παρέα ή κατά μόνας, την αναμονή στην αποβάθρα και τη συνεννόηση πριν αρχίσει η δράση, μέχρι τον τεχνητό συνωστισμό που προκαλούσαν κρατώντας ανοιχτή την πόρτα στο μετρό και τη μοιρασιά των κλοπιμαίων, φέρνει στο φως της δημοσιότητας η Ελληνική Αστυνομία. Δείτε με προσοχή το Βίντεο για να είστε από εδώ και πέρα υποψιασμένοι και πιο προσεκτικοί..

Τα μυστικά του επαγγέλματος των «ελαφροχέρηδων» σε μετρό και ηλεκτρικό, από την ανέμελη είσοδο στο σταθμό, σε παρέα ή κατά μόνας, την αναμονή στην αποβάθρα και τη συνεννόηση πριν αρχίσει η δράση, μέχρι τον τεχνητό συνωστισμό που προκαλούσαν κρατώντας ανοιχτή την πόρτα στο μετρό και τη μοιρασιά των κλοπιμαίων, φέρνει στο φως της δημοσιότητας η Ελληνική Αστυνομία.

Η αστυνομία έδωσε σήμερα, Παρασκευή, στη δημοσιότητα video ντοκουμέντο από τη δράση των μελών της μεγαλύτερης σπείρας πορτοφολάδων που εξαρθρώθηκε ποτέ. Μια σπείρα με λεία εκατοντάδων χιλιάδων ευρώ, «ξαφρίζοντας» κυρίως πολίτες που χρησιμοποιούσαν το μετρό. Τους έκλεβαν πορτοφόλια, κοσμήματα, χαρτοφύλακες. Το βίντεο δημοσιοποιήθηκε προκειμένου οι πολίτες να μπορούν να αντιλαμβάνονται την παρουσία ατόμων που θέλουν να τους κλέψουν και να αποτρέπουν κατ’ αυτόν τον τρόπο τις σε βάρος τους κλοπές.

Επίσης, έδωσε στη δημοσιότητα τις φωτογραφίες και τα στοιχεία ταυτότητας 49 ατόμων μελών της εγκληματικής οργάνωσης που έκανε τις κλοπές, μετά από εισαγγελική διάταξη προκειμένου: αφενός την αποτροπή της διάπραξης ανάλογων εγκληματικών ενεργειών και αφετέρου για να αναγνωριστούν κι από άλλα θύματά τους.

Πρόκειται κυρίως για άτομα από την Αλβανία, τρεις Ελληνες αλλά και άτομα από τη Ρουμανία, τη Βουλγαρία, το Μπαγκλαντές και τη Γεωργία.

Οι περισσότερες κλοπές ήταν εις βάρος τουριστών, που μετακινούνταν από και προς το αεροδρόμιο «Ελ. Βενιζέλος». Τη δικογραφία σχημάτισε η Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Αθηνών και σε αυτήν περιγράφονται ως αρχηγικά μέλη της συμμορίας ένας άνδρας και μια γυναίκα από την Αλβανία, 32 και 35 ετών, με πλούσιο και οι δύο «βιογραφικό», καθώς την τελευταία δεκαπενταετία μετρούν δεκάδες συλλήψεις για κλοπές από ΜΜΜ.

Sports in

O Τζόλης των 17 γκολ και η… αδικία του Πογέτ (vids)

Ο Γκουστάβο Πογέτ δεν έκανε σωστή διαχείριση στο ματς με τη Γεωργία και αυτό φαίνεται από τον Χρήστο Τζόλη, που είναι ο πιο φορμαρισμένος Έλληνας παίκτης αυτή τη στιγμή και ήταν εκτός αποστολής.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024