Πέμπτη 25 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Νικολαΐδης: «Υπάρχει και η άλλη Ελλάδα, αυτή που δημιουργεί»

Νικολαΐδης: «Υπάρχει και η άλλη Ελλάδα, αυτή που δημιουργεί»

Ο πρόεδρος των Ευρωπαίων Πληροφορικών (CEPIS) Βύρων Νικολαΐδης μιλά στο in.gr για το πώς κατάφερε μια ελληνική εταιρεία να κατακτήσει την παγκόσμια αγορά.

«Υπάρχει και η «άλλη» Ελλάδα, αυτή που δημιουργεί. Και μάλιστα θριαμβεύει στο εξωτερικό», είπε ο πρόεδρος των Ευρωπαίων Πληροφορικών και (CEPIS) Βύρων Νικολαΐδης, ιδρυτής, πρόεδρος και CEO τoυ Ομίλου πιστοποιήσεων PeopleCert, παρουσιάζοντας στη βρετανική πρεσβεία τη νέα βρετανικής προέλευσης, πιστοποίηση γλωσσομάθειας, LanguageCert.

Mετά την Αγγλία, την Ουαλία και τη Νέα Ζηλανδία, τους επόμενους 18 μήνες, οι πιστοποιήσεις αγγλομάθειας LanguageCert θα υπάρχουν σε 150 χώρες.

Με αιχμή την τεχνολογία κι έχοντας πιστοποιήσει περισσότερα από 4.500.000 άτομα, η Peoplecert είναι μία ελληνική εταιρεία παγκόσμιας εμβέλειας που κατάφερε μέσα σε λίγα χρόνια να πρωταγωνιστήσει στην παγκόσμια αγορά πιστοποίησης σε μια χρονική περίοδο μεγάλης ύφεσης για την ελληνική οικονομία. Σήμερα διενεργεί εξετάσεις σε 180 χώρες, σε 25 γλώσσες έχει 10.000 εξεταστικά κέντρα, ενώ από τον Ιανουάριο θα διενεργεί αποκλειστικά όλες τις σχετικές εξετάσεις του βρετανικού δημοσίου.

Ο κ. Βύρων Νικολαΐδης μιλά στο in.gr για το πώς κατάφερε μια ελληνική εταιρεία να κατακτήσει την παγκόσμια αγορά.

«Με όραμα, σωστή στρατηγική και πολύ σκληρή δουλειά. Παραμένοντας σταθεροί στις τέσσερις αξίες μας, που διέπουν όλες τις δραστηριότητές μας: Ποιότητα, Καινοτομία, Πάθος και Ακεραιότητα. Κι όσο και αν ακούγεται παράξενο, μη κρύβοντας την Ελληνικότητα μας, αλλά αντιθέτως, ενίοτε προβάλλοντας την. Ήταν δύσκολο. Αντιλαμβανόμαστε ότι η Ελλάδα δεν έχει καλό όνομα σε θέματα ποιότητας, οργάνωσης και διαδικασιών – ξέρετε οι εξετάσεις είναι διαδικασίες, οι οποίες προϋποθέτουν οργάνωση – επομένως πρέπει να είμαστε όχι μόνο πολύ καλοί, αλλά και πολύ καλύτεροι από τους ανταγωνιστές μας. Είπαμε θα είμαστε! Όποια εταιρεία, όποιον οργανισμό και αν σκεφτείτε, έχουμε πιστοποιήσει τα στελέχη του: Από το Ευρωκοινοβούλιο, τις βρετανικές ένοπλες δυνάμεις, US Navy, τη CIA και το FBI ως την Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα, Deutsche Bank, IBM, Moody’s, Lloyds Bank κ.α.».

– Τί διαφορετικό φέρνει στην πιστοποίηση της αγγλικής γλώσσας το LanguageCert;

Πρώτον τη βρετανική κληρονομιά και παράδοση και δεύτερον την υψηλή καινοτόμο τεχνολογία, η οποία αλλάζει άρδην τα δεδομένα των εξετάσεων τόσο για τους εκπαιδευτικούς όσο και για τους σπουδαστές. Συνδυάζει την ιστορία, τη γνώση και την βρετανική κουλτούρα με την τεχνογνωσία και εμπειρία της PeopleCert στη διεξαγωγή εξετάσεων. Αξιοποιώντας την καινοτόμο τεχνολογία αλλάζει άρδην τα δεδομένα των εξετάσεων τόσο για τους εκπαιδευτικούς όσο και για τους σπουδαστές

– Θα μπορούν δηλαδή, οι σπουδαστές να συμμετέχουν στο μέλλον στις εξετάσεις μέσα από τα κινητά, τους υπολογιστές και τα τάμπλετ τους;

Αυτό είναι το μέλλον και προς αυτή την κατεύθυνση είμαστε προσανατολισμένοι. `Ηδη, η PeopleCert διενεργεί εκατομμύρια εξετάσεις, πολλές από τις οποίες διενεργούνται από απόσταση. Κι είναι απόλυτα αδιάβλητες, ασφαλείς και γρήγορες. Χωρίς να ταλαιπωρείται ο υποψήφιος.
Η πλατφόρμα Peoplecert Online Proctoring αποτελεί καινοτόμα εφαρμογή για εξ’ αποστάσεως επιτήρηση, που επιτρέπει σε κάθε υποψήφιο με υπολογιστή και πρόσβαση στο διαδίκτυο, να εξετάζεται online, οπουδήποτε κι αν ευρίσκεται και οποιαδήποτε στιγμή το επιθυμεί μέσα από μια ασφαλή και αδιάβλητη διαδικασία.

Η πλατφόρμα αυτή έχει αναπτυχθεί από επιτελείο Ελλήνων επιστημόνων που βρίσκεται μέσα στην Peoplecert, στην καρδιά της Αθήνας.

– Το Cambridge δηλαδή, απέκτησε αντίπαλο; Το ρωτάμε γιατί βλέπουμε ότι στην ομάδα που διαμορφωσε τη νέα πιστοποίηση είναι ο πρώην CEO του, Dr. Michael Milanovic.

Έχουμε δημιουργήσει μια πολύ δυνατή ομάδα, ένα πολύ σημαντικό και έμπειρο Συμβουλευτικό Συμβούλιο. Ο Μάικλ Μιλάνοβιτς είναι πρόεδρός και μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου της LanguageCert και αποτελεί εγγύηση της υψηλής ποιότητας της νέας αυτής πιστοποίησης της αγγλικής γλώσσας. Την ομάδα συμπληρώνει ο Duncan Byatt, PeopleCert UK Ltd Director, ο Nigel Pike, LanguageCert Advisory Council Member και ο Μάριος Μολφέτας, Language Qualifications Director.

– Η LanguageCert θα πιστοποιεί μόνο την Αγγλική γλώσσα;

Όχι, βέβαια, παρ’ ότι η αγγλική γλώσσα σήμερα είναι η κυρίαρχη γλώσσα ανάμεσα σε 6.000 που υπάρχουν. Ουσιαστικά είναι «κοινή διάλεκτος».

Όμως το portfolio ήδη επεκτείνεται στην ισπανική γλώσσα, έχοντας ξεκινήσει συνεργασία με το Salamanca, το αρχαιότερο πανεπιστήμιο της Ισπανίας και προχωράμε με την επεξεργασία πιστοποιήσεων σε πολλές άλλες γλώσσες, όπως η τουρκική, η γαλλική, η γερμανική, τα ελληνικά με απώτερο στόχο μας να αγγίξουμε με πολύ μεγάλο σεβασμό την Αρχαία Ελληνική γλώσσα. Σχεδιάζουμε ένα πιστοποιητικό γλωσσομάθειας νέων και αρχαίων ελληνικών.

in.gr

Sports in

Μπαρτσελόνα – Ολυμπιακός 75-77: ΘΡΥΛΑΡΑ στη Βαρκελώνη – Μυθική εμφάνιση και break για το 1-0!

Μυθικό παιχνίδι για τον Ολυμπιακό, που «έσπασε» την έδρα της Μπαρτσελόνα και έκανε το 1-0 στη σειρά των playoffs της Euroleague.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Πέμπτη 25 Απριλίου 2024