Παρασκευή 26 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Εικόνες καταστροφής στη Δομινίκα εξαιτίας του κυκλώνα - Τουλάχιστον επτά νεκροί

Εικόνες καταστροφής στη Δομινίκα εξαιτίας του κυκλώνα – Τουλάχιστον επτά νεκροί

Στους επτά έχει ανέλθει ο αριθμός των επιβεβαιωμένων νεκρών εξαιτίας του ισχυρού κυκλώνα Μαρία στο νησί Δομινίκα. Στελέχη της Υπηρεσίας Διαχείρισης Καταστροφών της Καραϊβικής (CDEMA) μπόρεσαν την Τρίτη να πετάξουν πάνω από το νησί, σε μια αναγνωριστική πτήση, και διαπίστωσαν ότι «το 70-80% των κτιρίων έχει καταστραφεί».

Στους επτά έχει ανέλθει ο αριθμός των επιβεβαιωμένων νεκρών εξαιτίας του ισχυρού κυκλώνα Μαρία στο νησί Δομινίκα.

Στελέχη της Υπηρεσίας Διαχείρισης Καταστροφών της Καραϊβικής (CDEMA) μπόρεσαν την Τρίτη να πετάξουν πάνω από το νησί, σε μια αναγνωριστική πτήση, και διαπίστωσαν ότι «το 70-80% των κτιρίων έχει καταστραφεί» ενώ ζημιές διακρίνονται επίσης «σε νοσοκομεία, δρόμους και γέφυρες», όπως είπε ο διευθυντής της, ο Ρόναλντ Τζάκσον. Οι ζημιές εκτιμάται ότι ανέρχονται σε «δισεκατομμύρια δολάρια», πρόσθεσε.

Ένα ελικόπτερο που είχε νοικιάσει η CDEMA δεν κατάφερε να προσγειωθεί στη Δομινίκα λόγω των ισχυρών ανέμων. Εγκαταλείφθηκε επίσης μια επιχείρηση έρευνας και διάσωσης που είχε ξεκινήσει από τα νησιά Τρινιτάντ και Τομπάγκο.

Οι υπεύθυνοι του Ερυθρού Σταυρού στην Αγία Λουκία δεν μπόρεσαν να αποκαταστήσουν την επαφή τους με τη Δομινίκα. «Όλες οι τηλεπικοινωνίες έχουν διακοπεί (…) Από την εμπειρία μου, αυτό συμβαίνει πρώτη φορά – καμία επικοινωνία. Όλος ο κόσμος ανησυχεί ότι η κατάσταση είναι πολύ, πολύ άσχημη» τόνισε η διευθύντρια του Ερυθρού Σταυρού Τερένσια Γκαϊλάρ.

Οι περίπου 70.000 κάτοικοι της Δομινίκας «έχασαν ό,τι μπορούσε να χαθεί» δήλωσε ο πρωθυπουργός του νησιού, Ρούσβελτ Σκέριτ.

Ο κυκλώνας Μαρία αναβαθμίστηκε ξανά στο επίπεδο 5, αφού πέρασε από τη Δομινίκα και ενώ νωρίτερα είχε υποβαθμιστεί στην κατηγορία 4.

ΑΠΕ/Reuters

Sports in

Ολυμπιακός – Παναθηναϊκός: «Μάχη» τίτλου στο Ρέντη

Η γυναικεία ομάδα βόλεϊ του Ολυμπιακού θα υποδεχθεί το Σάββατο (27/4, 19:30) την αντίστοιχη του Παναθηναϊκού στον 5ο τελικό της Α1, που θα κρίνει τον φετινό τίτλο.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Παρασκευή 26 Απριλίου 2024