Πέμπτη 18 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Νέοι κάδοι... ενθαρρύνουν τους Βρετανούς οδηγούς «να πετούν τα σκουπίδια από το παράθυρο»

Νέοι κάδοι… ενθαρρύνουν τους Βρετανούς οδηγούς «να πετούν τα σκουπίδια από το παράθυρο»

Οι βρετανικές αρχές για τη συντήρηση των αυτοκινητοδρόμων προωθούν την εγκατάσταση ενός νέου τύπου κάδου που επιτρέπει στον οδηγό να πετά τα σκουπίδια από το παράθυρο του αυτοκινήτου του, χωρίς βέβαια αυτά να καταλήγουν στο δρόμο.

Ένα νέο είδος κάδου που μοιάζει περισσότερο με χωνί και επιτρέπει στους οδηγούς να εναποθέσουν τα απορρίμματά τους χωρίς να χρειαστεί να βγουν από το αυτοκίνητο, θα πάρει θέση σε κομβικά σημεία του βρετανικού οδικού δικτύου και στο βρετανικό αντίστοιχο των σταθμών εξυπηρέτησης αυτοκινητιστών (ΣΕΑ), σε μια προσπάθεια να περιοριστούν οι συνέπειες, οικονομικές και περιβαλλοντικές, της κακής συνήθειας των οδηγών να απορρίπτουν ό,τι δεν χρειάζονται από το παράθυρο με αποτέλεσμα να συσσωρεύονται τόνοι σκουπιδιών στις άκρες των δρόμων.

Σύμφωνα με την αρμόδια βρετανική αρχή για τους αυτοκινητοδρόμους, οι πορτοκαλί κάδοι θα τοποθετηθούν αρχικά σε 25 σταθμούς εξυπηρέτησης αυτοκινητιστών, ξεκινώντας από τα νοτιοδυτικά και τον αυτοκινητόδρομο Μ6 στην περιοχή του Chesire με την προοπτική να επεκταθούν σε όλο το δίκτυο.

Αξίζει δε να σημειωθεί ότι κατά την δοκιμαστική τοποθέτηση τους για μια περίοδο 10 εβδομάδων στον αυτοκινητόδρομο Μ3 στο σταθμό εξυπηρέτησης Winchester, παρατηρήθηκε μείωση 25% στα απορρίμματα που «παρεπιδημούν» στον περιβάλλοντα χώρο των αυτοκινητοδρόμων και των σταθμών εξυπηρέτησης των αυτοκινητιστών.

Όπως αναφέρουν οι βρετανικές αρχές αρμόδιες για τη συντήρηση των αυτοκινητοδρόμων, η κακή συνήθεια οδηγών και επιβατών οχημάτων να πετούν σκουπίδια έξω από το παράθυρο στην ύπαιθρο κοστίζει στους βρετανούς φορολογούμενους οκτώ εκατομμύρια στερλίνες ετησίως.

Σύμφωνα με τα στοιχεία της αρχής συντήρησης αυτοκινητοδρόμων ο όγκος των σκουπιδιών που πρέπει να μαζευτεί φτάνει έως και τις 550 σακούλες ημερησίως με το κόστος αποκομιδής κάθε σακούλας να διαμορφώνεται σε 40 στερλίνες. Παράλληλα, όπως ενδεικτικά επισημαίνουν οι βρετανικές αρχές το ίδιο ακριβώς κόστος έχει και η επισκευή μιας λακκούβας.

auto.in.gr

Sports in

Μπάγερν Μονάχου – Άρσεναλ 1-0: Ο Κίμιχ έστειλε τους Βαυαρούς στα ημιτελικά

Η γκολάρα του Κίμιχ ήταν αρκετή για την Μπάγερν που νίκησε με 1-0 την Άρσεναλ και προκρίθηκε στα ημιτελικά του Champions League.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Πέμπτη 18 Απριλίου 2024