Παρασκευή 26 Απριλίου 2024
weather-icon 21o

Παρέμβαση της ΝΔ στο ΕΣΡ για δημοσκόπηση

Προσφυγή στο ΕΣΡ με αφορμή τη δημοσιοποίηση δημοσκόπησης της εταιρείας «Commonview» έκανε η ΝΔ με στόχο τη διασφάλιση της νομιμότητας στη διεξαγωγή και τη δημοσιοποίηση δημοσκοπήσεων. Η προσφυγή έγινε εγγράφως με επιστολή του διευθυντή του γραφείου του προέδρου της ΝΔ Μιχάλη Μπεκίρη, προς τον πρόεδρο του ΕΣΡ Αθανάσιο Κουτρουμάνο.

Προσφυγή στο ΕΣΡ με αφορμή τη δημοσιοποίηση δημοσκόπησης της εταιρείας «Commonview» έκανε η ΝΔ με στόχο τη διασφάλιση της νομιμότητας στη διεξαγωγή και τη δημοσιοποίηση δημοσκοπήσεων.

Η προσφυγή έγινε εγγράφως με επιστολή του διευθυντή του γραφείου του προέδρου της ΝΔ Μιχάλη Μπεκίρη, προς τον πρόεδρο του ΕΣΡ Αθανάσιο Κουτρουμάνο.

Επισημαίνεται ότι, με βάση το νόμο 3603/2017, «προκειμένου να είναι νόμιμη η δημοσιοποίηση μιας δημοσκόπησης, επιβάλλεται, μεταξύ άλλων, η αναφορά του αριθμού εγγραφής του φορέα που πραγματοποίησε τη δημοσκόπηση, στο Μητρώο Φορέων και Επιχειρήσεων Δημοσκοπήσεων» και υπογραμμίζεται ότι «από έναν πρόχειρο έλεγχο στα αρχεία που δημοσιεύονται στην ιστοσελίδα του Ε.Σ.Ρ., σύμφωνα με το νόμο, προκύπτει ότι η εν λόγω εταιρεία δεν περιλαμβάνεται στο Μητρώο Φορέων και Επιχειρήσεων Δημοσκοπήσεων».

Καταλήγοντας, ο κ. Μπεκίρης ζητά από το Ε.Σ.Ρ. να επιληφθεί της υπόθεσης και να πράξει τα δέοντα «προκειμένου να ελεγχθεί η προέλευση της εν λόγω εταιρείας και η τυχόν παραβίαση των όρων δημοσιότητας και διαφάνειας που θέτει το ισχύον νομικό πλαίσιο για τις δημοσκοπήσεις».

ΑΠΕ-ΜΠΕ

Sports in

Πιτίνο: «Ο κόσμος του Παναθηναϊκού ήταν ο έκτος παίκτης»

Ο Ρικ Πιτίνο αποθέωσε τον Παναθηναϊκό για τη νίκη του απέναντι στη Μακάμπι Τελ Αβίβ.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Παρασκευή 26 Απριλίου 2024