Τρίτη 23 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Ο δήμαρχος της Λαμπεντούζα ζητά να κλείσει το hot spot του νησιού

Ο δήμαρχος της Λαμπεντούζα ζητά να κλείσει το hot spot του νησιού

Ο δήμαρχος του νησιού που δέχεται μεγάλο αριθμό προσφύγων και μεταναστών ζήτησε το κλείσιμο του hot spot που έχει φτιαχτεί, σημειώνοντας πως ορισμένοι παραβαίνουν τους κανόνες συνύπαρξης.

Το κλείσιμο του hot spot στη Λαμπεντούζα ζήτησε ο δήμαρχος του νησιού Τοτό Μαρτέλο μιλώντας σε ιταλικά μέσα ενημέρωσης, χαρακτηρίζοντάς το «μια ανώφελη δομή, η οποία δεν χρησιμεύει σε τίποτα» και σημειώνοντας πως ορισμένοι από τους πρόσφυγες και τους μετανάστες που φιλοξενούνται εκεί παραβαίνουν τους κανόνες που έχουν θεσπιστεί.

«Οι κανόνες καθημερινής συνύπαρξης που ισχύουν για τους κατοίκους του νησιού δεν ισχύουν, με τον ίδιο τρόπο, για τους μετανάστες που φιλοξενούνται σε αυτό» ανέφερε ο Μαρτέλο και πρόσθεσε ότι «ένα μέρος από τους Τυνήσιους που βρίσκονται στην Λαμπεντούζα, δεν υπόκεινται σε ελέγχους, μεθούν και ενοχλούν τις γυναίκες».

Ωστόσο, η πρώην δήμαρχος του μικρού νησιού που δέχεται το μεγαλύτερο μέρος των προσφυγικών ροών προς την Ιταλία, Τζούζι Νικολίνι, τόνισε ότι «έχει την εντύπωση πως ο Τοτό Μαρτέλο θέλει να ασκήσει ψυχολογική τρομοκρατία».

«Μου προκύπτει ότι έγινε μια μόνο κλοπή σε κατάστημα οπωροκηπευτικών, η Λαμπεντούζα είναι γεμάτη τουρίστες και δεν γνωρίζω να υπήρξαν παρενοχλήσεις σε βάρος των γυναικών», είπε επίσης η Νικολίνι.

Απαντώντας με τη σειρά του ο Τοτό Μαρτέλο ανέφερε πως «αν κάποιοι θέλουν να προσπαθήσουν να εκμεταλλευθούν υστερόβουλα τα λόγια μου ας το κάνουν, είναι ελεύθεροι. Αλλά εδώ δεν μιλάμε για ρατσισμό ή έλλειψη ανοχής. Το θέμα είναι ότι πρέπει να τυχαίνουν σεβασμού οι κανόνες και να τηρείται η δημόσια τάξη».

in.gr

Sports in

Φοβερό βίντεο: Η γκολάρα του Μπακούλα από την κερκίδα!

Η καταπληκτική γκολάρα του Μπακούλα σε ένα απολαυστικό βίντεο από την κερκίδα

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Τρίτη 23 Απριλίου 2024