Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024
weather-icon 21o
Τζανακόπουλος: «Ο Μητσοτάκης προτείνει νέο μνημόνιο»

Τζανακόπουλος: «Ο Μητσοτάκης προτείνει νέο μνημόνιο»

«Ο κ. Μητσοτάκης τη στιγμή που όλη η Ευρώπη μιλά για την ανάγκη η χώρα να βγει από τα προγράμματα επιτροπείας,  έρχεται και προτείνει νέο μνημόνιο» δήλωσε ο υπουργός Επικρατείας και κυβερνητικός εκπρόσωπος, Δημήτρης Τζανακόπουλος.

«Ο κ. Μητσοτάκης τη στιγμή που όλη η Ευρώπη μιλά για την ανάγκη η χώρα να βγει από τα προγράμματα επιτροπείας, τη στιγμή που η Ευρώπη συζητά για τη ρύθμιση του ελληνικού χρέους, τη στιγμή που συζητά για την ανάγκη η χώρα να ανακτήσει την πρόσβαση της στις αγορές, ο κ. Μητσοτάκης έρχεται και προτείνει νέο μνημόνιο». Αυτό σημείωσε ο υπουργός Επικρατείας και κυβερνητικός εκπρόσωπος, Δημήτρης Τζανακόπουλος με αφορμή την χθεσινοβραδινή ομιλία του προέδρου της ΝΔ στη ΔΕΘ.

Ο κ. Τζανακόπουλος, σε συνέντευξή του στον τηλεοπτικό σταθμό ΣΚΑΪ, ανέφερε πως ο κ. Μητσοτάκης είπε ότι θα προτείνει και θα δεσμευτεί για μεταρρυθμίσεις μετά το 2018 και ότι δηλαδή εμμέσως πλην σαφώς μίλησε για 4ο μνημόνιο.

Ξεκινώντας τη συνέντευξη και ερωτηθείς σχετικά με το ατύχημα με την πετρελαιοκηλίδα, σημείωσε ότι «πρόκειται για περιστατικό που έχει δημιουργήσει μεγάλο πρόβλημα» και τόνισε πως «κάνουμε ό,τι περνάει απ’ το χέρι μας για να βελτιωθεί η κατάσταση όσο το δυνατόν συντομότερα, η κινητοποίηση παρά τα όσα ακούστηκαν υπήρξε άμεση».

Είπε ότι δεν θα σχολιάσει εν μέσω μιας επιχείρησης για την απορρύπανση για την επικοινωνιακή διαχείριση και υπογράμμισε ότι το έκτακτο σχέδιο αντιμετώπισης του ατυχήματος και των συνεπειών του μπήκε σε λειτουργία άμεσα, μόλις 16 λεπτά μετά το ατύχημα. «Γίνεται πάρα πολύ μεγάλη προσπάθεια, η κατάσταση βελτιώνεται καθημερινά», σημείωσε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος. Προσέθεσε ότι το χρονοδιάγραμμα το έχει ανακοινώσει ο υπουργός και πως η σύσκεψη που έγινε στο Μ. Μαξίμου υπό τον πρωθυπουργό αφορούσε στην πολιτική διαχείριση του ζητήματος και δόθηκαν συγκεκριμένες οδηγίες από τον Αλέξη Τσίπρα.

Στο ερώτημα γιατί ο πρωθυπουργός δεν έκανε αποδεκτή την παραίτηση Κουρουμπλή, ο κ. Τζανακόπουλος επισήμανε ότι εν μέσω μιας προσπάθειας μιας επιχείρησης να αντιμετωπιστεί το πρόβλημα το μείζον δεν είναι η απόδοση ευθυνών. Προσέθεσε ότι ο κ. Κουρουμπλής κινητοποίησε τους μηχανισμούς και από εκεί και πέρα στο τέλος της κρίσης αυτής, στο τέλος της διαχείρισης θα αποτιμήσει ο πρωθυπουργός, όπως αποτιμά τις επιδόσεις για όλους τους υπουργούς. «Αυτή τη στιγμή δεν είναι ώρα για απόδοση ευθυνών. Ο κ. Κουρουμπλής έκανε αυτό που έπρεπε, κινητοποίησε τον μηχανισμό με τη μέγιστη δυνατή ταχύτητα και νομίζω ότι η διαχείριση της κατάστασης επιχειρησιακά είναι η βέλτιστη».

ΑΠΕ-ΜΠΕ

Sports in

O Τζόλης των 17 γκολ και η… αδικία του Πογέτ (vids)

Ο Γκουστάβο Πογέτ δεν έκανε σωστή διαχείριση στο ματς με τη Γεωργία και αυτό φαίνεται από τον Χρήστο Τζόλη, που είναι ο πιο φορμαρισμένος Έλληνας παίκτης αυτή τη στιγμή και ήταν εκτός αποστολής.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024