Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024
weather-icon 21o
Μπαλάφας: Δεχόμαστε επενδυτές που σέβονται ελληνική και ευρωπαϊκή νομοθεσία

Μπαλάφας: Δεχόμαστε επενδυτές που σέβονται ελληνική και ευρωπαϊκή νομοθεσία

Ενόψει της τρίτης αξιολόγησης, o υφυπουργός Μεταναστευτικής Πολιτικής Γιάννης Μπαλάφας είπε ότι η Ελλάδα θα τηρήσει τα συμφωνηθέντα, «χωρίς να αγνοεί την εμπειρία του παρελθόντος όπου οι εκπρόσωποι των θεσμών ή ορισμένοι εξ' αυτών εμφανίζονταν με νέες απαιτήσεις, πέρα και έξω από το συμφωνημένο πλαίσιο».

Ενόψει της τρίτης αξιολόγησης, o υφυπουργός Μεταναστευτικής Πολιτικής Γιάννης Μπαλάφας είπε ότι η Ελλάδα θα τηρήσει τα συμφωνηθέντα, «χωρίς να αγνοεί την εμπειρία του παρελθόντος όπου οι εκπρόσωποι των θεσμών ή ορισμένοι εξ’ αυτών εμφανίζονταν με νέες απαιτήσεις, πέρα και έξω από το συμφωνημένο πλαίσιο».

Σε συνέντευξή του στην εφημερίδα «Κυριακάτικη Kontra News» ανέφερε ότι, βάσει επίσημων στοιχείων, η χώρα «γίνεται ελκυστικός προορισμός για επενδύσεις» με την κυβέρνηση να στέλνει το μήνυμα ότι «είμαστε έτοιμοι να δεχθούμε όλους τους επενδυτές που σέβονται την ελληνική και ευρωπαϊκή νομοθεσία», ενώ ταυτόχρονα «όσοι πιστεύαν ότι η Ελλάδα είναι «μπανανία» ας το ξεχάσουν».

«Τα μνημόνια έχουν ημερομηνία λήξης τον Αύγουστο του 2018»

Ο κ. Μπαλάφας είπε ότι το ΔΝΤ πρέπει να αποσαφηνίσει τη στάση του, τονίζοντας ότι «το θέμα είναι να τελειώνουμε με τα μνημονιακά προγράμματα, όχι να επιλέγουμε ποιος θα είναι ο μνημονιακός δανειστής και ο μνημονιακός συμμέτοχος σε ό,τι έχει υποστεί η χώρα μας στα τελευταία χρόνια».

Υπενθύμισε ότι «τα μνημόνια έχουν ημερομηνία λήξης τον Αύγουστο του 2018, αυτή η ημερομηνία σημαίνει ανάκτηση σταδιακά της εθνικής μας κυριαρχίας. Αυτός είναι ο στόχος και για αυτόν παλεύουμε όλοι στην κυβέρνηση».

Ερωτηθείς τι θα πει η κυβέρνηση στον κόσμο το 2019, με δεδομένο ότι στις αρχές εκείνου του έτους θα περικοπούν συντάξεις, απάντησε ότι το φθινόπωρο του 2019 η ανεργία θα έχει μειωθεί, η οικονομία θα αναπτύσσεται, ενώ θα έχουν αποδώσει οι κυβερνητικές προσπάθειες για την επαναφορά της Υγείας και της Παιδείας σε ικανοποιητικά επίπεδα.

«Η κοινωνία αντιλαμβάνεται τη μάχη που δίνουμε και μας στηρίζει», είπε ο κ. Μπαλάφας, και επισημαίνοντας ότι είναι εν γνώσει της κυβέρνησης πως ορισμένα μέτρα είναι αντιδημοφιλή, «αλλά τα καλύτερα που μπορούσαμε να συμφωνήσουμε στις σκληρές μας διαπραγματεύσεις» προσέθεσε πως «το τελικό αποτέλεσμα πιστεύω ότι θα αξιολογηθεί θετικά από την κοινωνία».

Σχολιάζοντας την στρατηγική της ΝΔ έκανε λόγο για διαφορετικές στρατηγικές μεταξύ στελεχών της ενώ «η μόνη στρατηγική που είναι σαφής στη ΝΔ είναι η σταθερή στήριξη της παλιάς διαπλοκής και των διαχρονικών ή και των νέων ολιγαρχών».

Αναφορικά με την Κεντροαριστερά είπε ότι το ενδιαφέρον εστιάζεται όχι τόσο στο πρόσωπο του ηγέτη της παράταξης, αλλά στο εάν αυτός ο χώρος «θα συνεχίσει να είναι δεμένος στο άρμα του νεοφιλελευθερισμού ή θα ακολουθήσει τη στροφή προς τα αριστερά που έχει «τραβήξει» η ευρωπαϊκή Σοσιαλδημοκρατία».

Για τις προσφυγικές ροές

Ερωτηθείς για τον ρυθμό των προσφυγικών και μεταναστευτικών ροών, εξέφρασε την ανησυχία του για το ενδεχόμενο μεγάλης αύξησής τους, σημειώνοντας ότι «κάνουμε ότι μπορούμε στο πλαίσιο της ΕΕ, για να δημιουργηθούν οι συνθήκες που θα αποτρέπουν την αύξηση των μεταναστευτικών ρευμάτων».

Ο κ. Μπαλάφας τόνισε ότι δεν θα ακουστεί από αυτόν ότι «η κατάσταση στην διαχείριση του προσφυγικού-μεταναστευτικού είναι ιδανική», επισήμανε ότι η κατάσταση έχει βελτιωθεί σε σχέση με τον Μάρτιο του 2016 και, απαντώντας στις επικρίσεις της αντιπολίτευσης, είπε ότι όταν αυτή καταθέτει ερώτηση στη Βουλή, να εξετάζει το βασικό θεσμικό πλαίσιο διότι «στην αγωνιώδη προσπάθειά τους να θολώσουν τα νερά, εκτίθενται με την άγνοιά τους πάνω σε βασικές αρχές του προσφυγικού-μεταναστευτικού».

Sports in

O Τζόλης των 17 γκολ και η… αδικία του Πογέτ (vids)

Ο Γκουστάβο Πογέτ δεν έκανε σωστή διαχείριση στο ματς με τη Γεωργία και αυτό φαίνεται από τον Χρήστο Τζόλη, που είναι ο πιο φορμαρισμένος Έλληνας παίκτης αυτή τη στιγμή και ήταν εκτός αποστολής.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024