Πέμπτη 25 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Ντάισελμπλουμ: Πρώτα λύσεις για την Ευρωζώνη και μετά θεσμικές αλλαγές

Ντάισελμπλουμ: Πρώτα λύσεις για την Ευρωζώνη και μετά θεσμικές αλλαγές

Την άποψη ότι η Ευρωζώνη πρώτα πρέπει να λύσει τα προβλήματά της και μετά να προχωρήσει σε θεσμικές αλλαγές εξέφρασε ο πρόεδρος του Eurogroup Γερούν Ντάισελμπλουμ, προσερχόμενος στο σημερινό άτυπο Eurogroup στο Ταλίν της Εσθονίας.

Την άποψη ότι η ευρωζώνη πρώτα πρέπει να λύσει τα προβλήματά της και μετά να προχωρήσει σε θεσμικές αλλαγές εξέφρασε ο πρόεδρος του Eurogroup Γερούν Ντάισελμπλουμ, προσερχόμενος στο σημερινό άτυπο Eurogroup στο Ταλίν της Εσθονίας.

Ερωτηθείς σχετικά με την πρόταση Γιούνκερ να δημιουργηθεί μια θέση υπουργού Οικονομικών της Eυρωζώνης σημείωσε ότι πρόκειται για έναν «τίτλο» ο οποίος «δε λέει πολλά», καθώς αυτό που έχει σημασία είναι οι «ευθύνες» και τα «εργαλεία» που θα έχει ενδεχομένως μια τέτοια θέση.

«Εγώ θα έλεγα ότι πρέπει να ξεκινήσουμε από την άλλη μεριά και όχι από τη συζήτηση για τους θεσμούς. Πρώτα να δούμε τι λείπει από την Ευρωζώνη σε ό,τι αφορά την ανθεκτικότητα, την ανταγωνιστικότητα και την αλληλεγγύη. Να ξεκινήσουμε με το πρόβλημα και να ολοκληρώσουμε με τη θεσμική συζήτηση», υπογράμμισε ο Ολλανδός υπουργός Οικονομικών.

Σε ό,τι αφορά τη διεύρυνση της Ευρωζώνης, ο Γ. Ντάισελμπλουμ ανέφερε ότι είναι μια «σταδιακή διαδικασία» η οποία εξαρτάται από τις «εξελίξεις στις υποψήφιες χώρες και τη βούληση των χωρών αυτών».

«Είναι μια φυσική διαδικασία. Δε θα μπορούσαμε να την επιταχύνουμε με το ζόρι», επισήμανε ο πρόεδρος του Eurogroup.

Sports in

Πολεμώντας στην… αυλή του

Ο Ολυμπιακός του Γιώργου Μπαρτζώκα είναι ο «λάθος» αντίπαλος playoffs. Και η Μπαρτσελόνα χθες βράδυ ήδη κατάλαβε το «γιατί»

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Πέμπτη 25 Απριλίου 2024